Προς το περιεχόμενο

Digea : επιτελους τηλεοραση!!!

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στην περιοχη μου επιτελους βλεπω τηλεοραση

εβαλα ενα παλιοδεκτη μιας ισραηλητικης εταιριας ΚΟΝΚΑ

μουφα, ξεμουφα δεν εχω χιονια τιποτα

χαρα παιδια,χαρα η ψηφιακη τηλεοραση

γιουχου!!!!!!!

Δημοσ.

για να καταλαβω εγω δηλαδη που εχω προβλημα συχνα(οχι παντα) με χιονα κτλ οταν ελθει με το καλο η ψηφιακη τελος?

αν ναι ειναι ενδιαφερον.

Η ποιοτητα εικονας των καναλιων εχει βελτιωθει ή οχι?

Να υποθεσω οτι εισαι προς κορινθο μερια?

Δημοσ.

ανατολικη αχαια

αιγιαλεια

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:53 ----------

εβλεπα alpha και μπαινανε στο σημα του αλλοι σταθμοι

τωρα κυριλεεεεε......

ποιοτητα δεν μπορω να σας πω εχω 29'' philips matchline crt

Δημοσ.

αρα εχει να κανει με τις παρεμβολες οχι με το χιονι.

Οσο για την ποιοτητα σε ρωτησα σε σχεση με την ποιοτητα που εβλεπες πριν.

Δημοσ.
αρα εχει να κανει με τις παρεμβολες οχι με το χιονι.

Οσο για την ποιοτητα σε ρωτησα σε σχεση με την ποιοτητα που εβλεπες πριν.

Εχεις δει δορυφορικη (Νοβα κλπ); Ειναι ακριβως το ιδιο απο αποψη σηματος. Οσο υπαρχει σημα η εικονα ειναι σταθερης ποιοτητας (αυτη που στελνει ο σταθμος τελοσπαντων), αν εχεις για τον οποιοδηποτε λογο παρεμβολες, ασθενες σημα κλπ, θα εχεις σπασιματα (πιξελιασματα) με ταυτοχρονες διακοπες της εικονας, και αν ειναι πιο σοβαρη η κατασταση, δεν θα εχεις καθολου εικονα. Το να εχεις εικονα με χιονια, παρεμβολες, ειδωλα κλπ, αυτα δεν υπαρχουν στο ψηφιακο σημα.

Δημοσ.
Εχεις δει δορυφορικη (Νοβα κλπ); Ειναι ακριβως το ιδιο απο αποψη σηματος. Οσο υπαρχει σημα η εικονα ειναι σταθερης ποιοτητας (αυτη που στελνει ο σταθμος τελοσπαντων), αν εχεις για τον οποιοδηποτε λογο παρεμβολες, ασθενες σημα κλπ, θα εχεις σπασιματα (πιξελιασματα) με ταυτοχρονες διακοπες της εικονας, και αν ειναι πιο σοβαρη η κατασταση, δεν θα εχεις καθολου εικονα. Το να εχεις εικονα με χιονια, παρεμβολες, ειδωλα κλπ, αυτα δεν υπαρχουν στο ψηφιακο σημα.

εχω δορυφορικη αλλα αν το σημα της ειναι σαν της νοβα κλαφτα.

ελπιζω να ειναι σαν το sky news κτλ.

σιγουρα οχι hd σωστα?

ολα θα εξαρτιονται απο την ισχυ του σηματος σωστα?

ποτε προβλεπεται για την υπολοιπη ελλαδα?

Δημοσ.
εχω δορυφορικη αλλα αν το σημα της ειναι σαν της νοβα κλαφτα.

ελπιζω να ειναι σαν το sky news κτλ.

σιγουρα οχι hd σωστα?

ολα θα εξαρτιονται απο την ισχυ του σηματος σωστα?

ποτε προβλεπεται για την υπολοιπη ελλαδα?

Αλλο σημα, κι αλλο ποιοτητα εικονας.

Και η νοβα και το σκαι νιουζ, το ιδιο σημα σου στελνουν. Απλα ο ενας σου στελνει μεσα απο το σημα του, εικονα σε χαμηλη αναλυση, και ο αλλος σε υψηλη.

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ποιότητα των ψηφιακών καναλιών.

- Πρωτόκολο συμπίεσης: Το mpeg4 είναι καλύτερο από το mpeg2 στο ίδιο bitrate

- bitrate: Όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερη ποιότητα.

- Κανάλια ανά πομπό: Στην δορυφορική τηλεόραση οι εταιρείες νοικιάζουν πομπούς (transponders), αλλά και στην επίγεια υπάρχουν αντίστοιχοι πομποί. O κάθε πομπός έχει συγκεκριμένο bandwith και εκπέμπει περισσότερα από ένα κανάλια. Όσο περισσότερα κανάλια μπαίνουν σε έναν πομπό τόσο μειώνεται η ποιότητα της εικόνας.

- Ανάλυση και λόγος συμπίεσης. Υψηλότερη ανάλυση απαιτεί και υψηλότερο bitrate γιατί διαφορετικά αυξάνεται η συμπίεση με αποτέλεσμα περισσότερα artifacts στην εικόνα. Η βέλτιστη ανάλυση/bitrate είναι λίγο υποκειμενικό θέμα, ανάλογα με το μάτι του καθενός.

- Ήχος. Σε συνηθισμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα ο ήχος είναι stereo συμπιεσμένος κατά mp2 ή mp3 και αρκούν 128 με 192kbit. Στις ταινίες με AC3 ήχο απαιτούνται 384Kbit και με DTS απαιτούνται 768 ή και 1500kbit. Προφανώς αυτό το bandwidth αφαιρείται από το bandwidth της εικόνας. Ο καλύτερος ήχος έρχεται σε βάρος της ποιότητας της εικόνας.

- Η ποιότητα του πρωτότυπου. Στα HD κανάλια το πρόβλημα είναι να βρεθεί περιεχόμενο με εικόνας υψηλής ποιότητας.

Όλα τα ψηφιακά κανάλια μπορούν να εκπέμπουν σε όποιο λόγο πλευρών θέλουν (16:9, 4:3).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...