Προς το περιεχόμενο

GTX 295 + 8800 Ultra στο ίδιο σύστημα

JohnnyB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Πρόσφατα άλλαξα την 8800 ultra που είχα και πήγα στην GTX 295. Έχει νόημα να αφήσω και τις δύο κάρτες μέσα; Θα έχω κάποια καλύτερη επίδοση γενικά σε παιχνίδια ή μόνο σε αυτά που υποστηρίζουν PhysX; Δεν μιλάω για SLI αλλά σαν δύο standalone κάρτες (το SLI θέλει δύο όμοιες κάρτες, έτσι δεν είναι; ). Το motherboard που έχω είναι το Asus P5K Premium και από το manual βλέπω ότι ισχύει το παρακάτω:

"2 x PCIe x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x1 mode) supports CrossFire Technology "

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

To SLI εκτός από όμοιες κάρτες, απαιτεί και chipset και κατ' επέκταση μητρική που να το υποστηρίζει.

Και η P5K Premium φοράει το P35 το οποίο υποστηρίζει CrossFire και όχι SLI.

Δημοσ.

Βασικά με modαρισμένους οδηγούς, ενδέχεται σε mobo με το Ρ35 να παίξει το SLI, αλλά με 8800 Ultra και GTX295 δεν παίζει.

Τώρα για το standalone που λες, δε βλέπω το νόημα..

Δημοσ.

Απλά είδα στο Control Panel της nVidia την κατηγορία "Multi-GPU & PhysX Configuration". Όπως το καταλαβαίνω, η 8800 θα αναλάβει την επεξεργασία των PhysX.

Δημοσ.

Λογικά δε θα χεις πρόβλημα. Το θέμα είναι τι τροφοδοτικό έχεις γιατί κι οι δύο κάρτες που λες τρώνε πολύ.

link

edit: Αχμ, ας πει τη γνώμη του και κάποιος άλλος όμως γιατί τώρα πρόσεξα την 295 που χει ήδη 2 cores. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι περίεργο σ αυτήν την περίπτωση.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν αξίζει imho, περισσότερο ρεύμα θα καις από ότι θα κερδίζεις κάτι ακόμα και αν την έχεις για Physx only

Δημοσ.

Το θέμα του ρεύματος το σκέφτηκα κι εγώ. Έχω το W0131 Toughpower 850W της Thermaltake. Το σύστημα έχει επίσης 4 SATA δίσκους, μία X-Fi Platinum και 7 fans (ένα από τα οποία είναι 200mm του Coolermaster Comos S). Ίσως τελικά να μην είναι καλή ιδέα, αλλά μπορεί να την βάλω δοκιμαστικά έτσι για την εμπειρία και το know how. Το τροφοδοτικό θα τις αντέξει λέτε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...