moredread Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά... μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί...θέλω να συνδέσω ένα netbook που χρησιμοποιείται στον τρίτο όροφο κ το adsl.router τόχω στο ισόγειο...είναι AirTies RT-211 και επειδή μάλλον δεν θα φτάνει το ασύρματο σήμα στον 3ο θέλω να περάσω ένα καλώδιο UTP για να'χω το κεφάλι μου ήσυχο... η απόσταση είναι γύρω στα 40 μέτρα...η ερώτηση μου είναι > αν υπάρχει κάποιο τρόπος να περάσω το καλώδιο όμορφα κ να μην το έχω χύμα στα σκαλιά κ κάτω απο πόρτες...? ευχαριστώ... επίσης ξέρετε κανένα μαγαζί που νά χει φτηνό UTP Me το μέτρο?
liopyr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δεν χρειάζεται να μπεις σε όλο αυτό τον κόπο, ένα repeater ενδιάμεσα μπορεί να κάνει την δουλειά.
phadomas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 +1 και απο μενα για repeater.σιγα μην μπλεκεις με καλωδια...
moredread Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 επειδή δεν την πολυ εμπιστεύομαι την ασύρματη κατάσταση (ζεσταίνεται κ το router) καθώς επίσης δεν θέλω να αγοράσω επιπλέον εξοπλισμό οδηγήθηκα σε λύση καλωδίου... έχω μια νέα απορεία...για ethernet πόσα καλώδια χρειάζεται απο το utp?ροτάω γιατι αν το τηλεφωνικό καλώδιο που πάει στο δωμάτιο είναι utp μήπως διαχωρίσω τα καλωδια του τηλεφωνου κ δίνω τα 2 για τηλεφωνο κ τα υπόλοιπα για ehternet.? γίνεται κάτι τετοιο?
phadomas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 4 καλωδια εχει.αν και λιγο δυσκολο ειναι να εχει η πριζα σου καλωδιο utp περασμενο.εκτος και αν ειναι καινουριο σπιτι.Οσον αφορα το τελευταιο ερωτημα που θετεις,δεν γινεται.Το ethernet χρησιμοποιει και 4 καλωδια
moredread Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ναι αλλά το utp (αν έχει utp) έχει 8...συνεπώς κρατάω τα 4 για ethernet κ παίρνω 2 για το τηλέφωνο.δεν θα δουλέψει?
orck Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Κανονικα η θεωρεια λεει οτι δεν πρεπει να το κανεις αυτο, γιατι αλλιως μπορεις να εχεις προβληματα στο ethernet οταν πχ κουδουνιζει το τηλεφωνο σου. Στην πραξη το εχω δει να το κανουν και δουλευει κανονικα. Απλα διαβασε για την ΣΩΣΤΗ συνδεσμολογια των καλωδιων. Εσυ θα πιασεις το ασπρο-μπλε/μπλε η το ασπρο-καφε/καφε και θα το δωσεις για το τηλεφωνο σου. Θα φτιαξεις την straight συνδεσμολογια για συνδεση μεταξυ ρουτερ και υπολογιστη. Εαν θες να κανεις δικτυο 1000αρι θα πρεπει να συνδεσεις για το ethernet και τα 8 καλωδια οποτε το ξεχνας, δεν περναει τιποτε αλλο. Δες παρακατω http://www.sbprojects.com/knowledge/concab/utpether.htm
moredread Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ευχαριστω!! μια ερώτηση ακόμα...επειδή στο υπόγειο υπάρχουν πολλά χύμα utp καλώδια κ εντόπισα κ μια πρίζα Ethernet στο δωμάτιο...πως μπορώ να ξέρω πιο καλώδιο Utp είναι αυτό που καταλήγει κάτω(απο το δωμάτιο)?
DDoS Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Καντο ετσι οπως λες και θα βολευτεις αν δε θες και πολλα πολλα, π.χ. αργοτερα κανα 1000αρι δικτυο, ή δευτερη τηλεφωνικη γραμμη, κ.λ.π.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.