Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε mobo asus P5B-VM SE και CPU C2D E7300

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά δε μπορείς να εμπιστευτείς τα specs που δίνει το Πλαίσιο (στην προκειμένη), αλλιώς θα έλεγα ότι στο site της Xigmatek αναφέρεται η S983F, ενώ στο Πλαίσιο η S983 και δεν ξέρω αν παίζει κάτι εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι αν τελικά δεν είναι συμβατή με το s775, είναι υποχρεωμένοι να στην αλλάξουν αφού αναφέρουν ξεκάθαρα ότι είναι συμβατή στο site τους.

Ας περιμένουμε την άποψη κάποιου που γνωρίζει από πρώτο χέρι αν δε θες να μπεις στην παραπάνω διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Βασικά δε μπορείς να εμπιστευτείς τα specs που δίνει το Πλαίσιο (στην προκειμένη), αλλιώς θα έλεγα ότι στο site της Xigmatek αναφέρεται η S983F, ενώ στο Πλαίσιο η S983 και δεν ξέρω αν παίζει κάτι εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι αν τελικά δεν είναι συμβατή με το s775, είναι υποχρεωμένοι να στην αλλάξουν αφού αναφέρουν ξεκάθαρα ότι είναι συμβατή στο site τους.

Ας περιμένουμε την άποψη κάποιου που γνωρίζει από πρώτο χέρι αν δε θες να μπεις στην παραπάνω διαδικασία.

Σωστός.

Οπότε αναμένω κάποιον που ξέρει σίγουρα αν η S983 κάνει για s775 προκειμένου να μην μπλέξω πάλι με πιστωτικά. :-)

thanks

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:38 ----------

Τελικά πέρασα μια βόλτα απο Πλαίσιο απόψε για να δώ από κοντά τι υπάρχει απο ψύκτρες και να δώ και αυτές που μου προτείνατε.

Λοιπόν η Xigmatek HDT-S983 δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έχει εξαντληθεί και θα γίνει παραλλαβή τέλος του μηνός. Απ την άλλη η Scythe υπάρχει και την παρήγγειλα τελικά κατόπιν πολλής σκέψης και ελλείψη εναλλακτικής και θα την έχω αυριο. Θα την βάλω λοιπόν και θα ποστάρω εντυπώσεις. :-)

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.

Σήμερα που θα πάω να παραλάβω την Scythe Shuriken, έλεγα μαζί με αυτή να πάρω και ψύκτρα για τις ram επειδή σκέφτομαι να παίξω και με αυτές και έχω και υπόλοιπο πιστωτικού.

Πίστευετε οτι αυτή εδώ ταιριάζει με τις corsair xms2 dhχ που έχω για να μην πάω παραπάνω?

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/RAM-Coolers/Corsair-Dominator-Airflow-Fan-CMXAF1.htm

thanks in advance παιδιά.:-)

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.

Σήμερα που θα πάω να παραλάβω την Scythe Shuriken, έλεγα μαζί με αυτή να πάρω και ψύκτρα για τις ram επειδή σκέφτομαι να παίξω και με αυτές και έχω και υπόλοιπο πιστωτικού.

Πίστευετε οτι αυτή εδώ ταιριάζει με τις corsair xms2 dhχ που έχω για να μην πάω παραπάνω?

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/RAM-Coolers/Corsair-Dominator-Airflow-Fan-CMXAF1.htm

thanks in advance παιδιά.:-)

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται. Μια χαρα ειναι η ψυκτρα που εχουν πανω οι μνημες. Εγω με τις ψυκτρες τις υπογραφης μου που δινουν μαζι την ψυκτρα που θελεις ειμαι οκ και δεν εχω κουμπωσει ακομα την ψυκτρα πανω. Οι μνημες εχουν φτασει μεχρι τα 2050Mhz και ηταν ακομα σχετικα κρυες ακομα και μετα απο bencharisma. Καλυτερα παρε το πιστωτικο σε Θερμαγωγιμη παστα και κανενα CD. Εκτος αν θελεις να ανεβασεις παρα πολυ τις μνημουλες που εκει θα χρησιμευσει...

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται. Μια χαρα ειναι η ψυκτρα που εχουν πανω οι μνημες. Εγω με τις ψυκτρες τις υπογραφης μου που δινουν μαζι την ψυκτρα που θελεις ειμαι οκ και δεν εχω κουμπωσει ακομα την ψυκτρα πανω. Οι μνημες εχουν φτασει μεχρι τα 2050Mhz και ηταν ακομα σχετικα κρυες ακομα και μετα απο bencharisma. Καλυτερα παρε το πιστωτικο σε Θερμαγωγιμη παστα και κανενα CD. Εκτος αν θελεις να ανεβασεις παρα πολυ τις μνημουλες που εκει θα χρησιμευσει...

Ευχαριστώ φίλε μου να σαι καλά. :-)

Πάστα απο οτι μου είπαν έχει η συσκευασία της ψύκτρας του cpu οπότε δεν χρειάζομαι.

Θα δώ που αλλού θα καλύψω τα υπόλοιπα 12 ευρώ γιατι υπόλοιπο πιστωτικού δεν θέλω να τους αφήσω με την καμμία.

Ευχαριστώ φίλε μου να σαι καλά. :-)

Πάστα απο οτι μου είπαν έχει η συσκευασία της ψύκτρας του cpu οπότε δεν χρειάζομαι.

Θα δώ που αλλού θα καλύψω τα υπόλοιπα 12 ευρώ γιατι υπόλοιπο πιστωτικού δεν θέλω να τους αφήσω με την καμμία.

Το επομομαζωμενο τζατζικι που εχει μεσα δεν ειναι και οτι καλυτερο. Μια artic silver 5 ειναι πολυ καλυτερη και πιθανοτατα να σου ριξει και 1-2 βαθμους την θερμοκρασια. Αυτη που εχουν μεσα ειναι συνηθως πορσελανη ενω η artic silver 5 εχει μεσα ρινισματα ασημιου και αν απο οτι λες θελεις να το πιεσεις λιγο το PC θα ηταν καλυτερα να εχεις πιο αποδοτικη παστα...

Η as5 είναι must προϊόν.

Κάνεις δεν κάνεις overclock.

Μια σωστή επάληψη με as5 είναι εχεγγυο για την σωστή απαγωγή της θερμότητας απο την cpu.

Αλλιώς η ψύκτρα δεν πατάει όλη την cpu και σε μερικά σημεία δημιουργούνται κυλώματα αέρα.

Κάτω απο αυτά τα σημεία η cpu ψύνεται, αφού απλά ακτινοβολεί θερμότητα προς το περιβάλλον και δεν ψύχεται αποτελεσματικά.

Λοιπόν παιδιά παρέλαβα την ψύκτρα και έκανα την επέμβαση....:lol:

Αγόρασα και AS5 πάστα όπως μου προτείνατε και διάβασα τις οδηγίες για την τοποθέτηση της απο το site του κατασκευαστή. Πιστεύω λοιπόν οτι τα έκανα όλα σωστά και προσεκτικά στην τοποθέτησή της έστω και για πρώτη φορά. Θέληση να υπάρχει...:lol:

Τώρα όσον αφορά την ψύκτρα scythe suriken.

Η πρώτη εντύπωση:

H ψύκτρα σε λειτουργία είναι αθόρυβη, πράγμα που με ικανοποίησε ιδιαίτερα αφού η stock του επεξεργαστή κάποιες φορές ακουγόταν. Απο την άλλη θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που ήθελα μιας και το media center κουτί δεν θα εξυπηρετούσε σε κάτι μεγαλύτερο τελικά. Συγκεκριμένα και με αυτή δυσκολεύτηκα αρκετά να κουμπώσω τα ποδαράκια της βάσης λόγω κοντινής απόστασης τροφοδοτικού (δεν χωρούσε το χέρι μου ανάμεσα) και μνημών με αποτέλεσμα να τα αφαιρέσω πρώτα και τα δύο προκειμένου να την βάλω και να την κουμπώσω σωστά. Κουμπώθηκε λοιπόν σωστά η ψύκτρα, έβαλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα στη θέση τους και προχωρώ σε δοκιμές για να δω αν αξίζαν τα 20 ευρώ τελικά.....

Στην πράξη:

H θερμοκρασία με το core temp και τη μαμά ψύκτρα σε κατάσταση idle στα 3,2ghz OC (20%) ήταν 49-50 C. Mε την scythe σε idle στα 3,4ghz (28%) πλέον, είναι με το core temp στους 46-47 C. Τρέχοντας το OCCT χτές με την stock στα 3,2ghz OC (20%) για μία ώρα, έδειξε θερμοκρασίες max 72 C, ενώ το ίδιο πρόγραμμα με την scythe στα 3,2ghz OC δεν ξεπέρασε τους 64 C. (8 βαθμούς διαφορά λοιπόν).

Kατόπιν έτρεξα το OCCT με την καινούργια ψύκτρα για μία ώρα στα 3,4ghz ΟC (28%), που βρίσκεται πλέον ο cpu, και έδειξε max θερμοκρασία στους πυρήνες 70 C.

Σας παραθέτω και photos για του λόγου το αληθές:

Στα 3,2ghz με την stock ψύκτρα:

k509c6.jpg

ng8xnt.jpg

Στα 3,4ghz με την scythe:

xckl1y.jpg

2rqox7s.jpg

Συμπέρααμα:

To αν η ψύκτρα έκανε καλή δουλειά ή το αν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη με κάποια άλλη στα ίδια λεφτά δεν μπορώ να σας πώ διότι δεν έχω εμπειρία απο ψύκτρες. Αυτό που ξέρω είναι οτι μπόρεσα να ανεβάσω και άλλο τον επεξεργαστή εύκολα χωρίς να με κόψει κάποιο stress test και απο ότι φαίνεται μπορώ να του δώσω και άλλο...

Το Media Center κουτί μου δεν μου άφηνε και πολλές επιλογές για μεγαλύτερου μεγέθους ψύκτρα και φυσικά η ψύκτρα με ικανοποιεί που είναι αθόρυβη.

Τα συμεράσματα δικά σας παιδιά και φυσικά είμαι πρόθυμος να ακούσω γνώμες - απόψεις σας. :-)

Χμμ μικρή μου φαίνεται η διαφορά στην απόδοση.. :/

Τι να σου πώ... δεν ξέρω :o

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:14 ----------

Κάτι που μου έκανε μια μικρή εντύπωση είναι αν δείς το πρώτο γράφημα με τη scythe, ο cpu1 μετά το stressing στα 4 τελευταία λεπτά σε idle δεν πέφτει ομαλά όπως ο cpu2 στους 47 βαθμούς αλλά παίζει πάνω κάτω στους 50+ και μετά πέφτει στους 47. Κάτι που καμμια φορά το κάνει στο ξεκάρφωτο και ανεβάζει 2-3 βαθμούς για μια στιγμή μόνο, απο τον δέυτερο πυρήνα. Απο την αλλαγή και μετά εννοώ. :confused:

Υψηλες θερμοκρασιες και δεν ετρεξες καν το linpack απο οτι ειδα, ή κανω λαθος; Μαλλον το κουτακι που εχεις δεν εχει πολυ καλη ροη που ειναι παρα πολυ βασικο. Σκεψου οτι με την V8 ειδα πτωση μονο 4 βαθμους στο παλιο μου κουτι και με το HAF 932 επεσε αλλους 20 βαθμους. Η ροη ειναι απαραιτητη γιατι αν δεν υπαρχει καταληγεις να πετας ζεστο αερα πανω στον επεξεργαστη...

Υψηλες θερμοκρασιες και δεν ετρεξες καν το linpack απο οτι ειδα, ή κανω λαθος; Μαλλον το κουτακι που εχεις δεν εχει πολυ καλη ροη που ειναι παρα πολυ βασικο. Σκεψου οτι με την V8 ειδα πτωση μονο 4 βαθμους στο παλιο μου κουτι και με το HAF 932 επεσε αλλους 20 βαθμους. Η ροη ειναι απαραιτητη γιατι αν δεν υπαρχει καταληγεις να πετας ζεστο αερα πανω στον επεξεργαστη...

Aκριβώς αυτό μάλλον είναι φίλε μου.

Στα 3,4 OC έτρεξα και σήμερα το OCCT για μία ώρα και έδειξε max 70 όπως και χτές.

Πρίν το κάνω όμως έβγαλα την ψύκτρα την ξανακαθάρισα και ξανάβαλα as5 μήπως δεν έκανα κάτι σωστά χτές. Αλλά τζίφος . τα ίδια έδειξε και σήμερα.

Έτρεξα και linpack και με έκοψε λόγω υπερθέρμανσης. Έιχα βάλει ειδοποίηση στους 85 C.

Κατά τα άλλα ο υπολογιστής είναι stable σε αυτή τη συχνότητα και δεν παρουσιάζει τίποτα. Το VCore το έχω βάλει στα 1,31. Όμως σε stressing με cpuz δείχνει 1,30 και σε idle 1.29. Είναι πολύ? Να το ανεβάσω και άλλο για τα 3,6 που θέλω?

Έχω πρόβλημα να κρατήσω το pc 24/7 με αυτή τη συχνότητα και σε αυτές τις θερμοκρασίες (idle 46 - OCCT-orthos 70-71)?

Μπορώ να εξασφαλίσω καλύτερη ροή στο κουτί με κάποιον τρόπο και σχετικά εύκολα?(πρόσθεση ανεμιστήρων ή ότι άλλο)

θα σας ποστάρω και ένα memtest στα 3,4 για να δείτε...

thanks in advance παιδιά. :-)

edit: οι θέσεις για φουρφούρια που έχει το κουτί είναι κομπλέ (1χ80 μπροστα και 2χ60 πίσω), απλά έλεγα μήπως μπορώ να κάνω καμμιά πατέντα και βάλω και άλλους....

Aκριβώς αυτό μάλλον είναι φίλε μου.

Στα 3,4 OC έτρεξα και σήμερα το OCCT για μία ώρα και έδειξε max 70 όπως και χτές.

Πρίν το κάνω όμως έβγαλα την ψύκτρα την ξανακαθάρισα και ξανάβαλα as5 μήπως δεν έκανα κάτι σωστά χτές. Αλλά τζίφος . τα ίδια έδειξε και σήμερα.

Έτρεξα και linpack και με έκοψε λόγω υπερθέρμανσης. Έιχα βάλει ειδοποίηση στους 85 C.

Κατά τα άλλα ο υπολογιστής είναι stable σε αυτή τη συχνότητα και δεν παρουσιάζει τίποτα. Το VCore το έχω βάλει στα 1,31. Όμως σε stressing με cpuz δείχνει 1,30 και σε idle 1.29. Είναι πολύ? Να το ανεβάσω και άλλο για τα 3,6 που θέλω?

Έχω πρόβλημα να κρατήσω το pc 24/7 με αυτή τη συχνότητα και σε αυτές τις θερμοκρασίες (idle 46 - OCCT-orthos 70-71)?

Μπορώ να εξασφαλίσω καλύτερη ροή στο κουτί με κάποιον τρόπο και σχετικά εύκολα?(πρόσθεση ανεμιστήρων ή ότι άλλο)

θα σας ποστάρω και ένα memtest στα 3,4 για να δείτε...

thanks in advance παιδιά. :-)

edit: οι θέσεις για φουρφούρια που έχει το κουτί είναι κομπλέ (1χ80 μπροστα και 2χ60 πίσω), απλά έλεγα μήπως μπορώ να κάνω καμμιά πατέντα και βάλω και άλλους....

Για αρχη πιο κουτι εχεις; Δωσε ενα λινκ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:29 ----------

Αν μιλαμε για το mozart, εχεις και τα 3 cooler πανω στο κουτι; Αν ναι δεν μπορεις να κανεις πολλα... Γιατι θελεις να κανεις OC σε αυτο το μηχανημα; Απο οτι φαινεται δεν ειναι για eveyday use καθως το κουτι ειναι για media center. Πιστευω οτι για την χρηση που το θες δεν χρειαζεται...

αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700433

Ναι και έχω και τα 3 cooler πάνω στο κουτί.

Το κουτί το πήρα για το σαλόνι με την 42'' lcd για ταινίες και για παιχνίδια.

Παίζω παιχνίδια αρκετά. Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα να τον ανεβάσω ώστε να μην πάω άμεσα για αναβάθμιση αλλά

να παραμείνω έτσι κανα 2 χρονάκια. (Το πολύ πολύ αργοτερα να άλλαζα gpu). Το θέμα είναι οτι στο χώρο μου και γιαυτό που θέλω

δεν ταιριάζει άλλο κουτί....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...