phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Έχω την εντύπωση πως το Tj max της cpu σου είναι οι 95°C. Πάνω από τους 80-85°C εγώ προσωπικά δε θα πολυγούσταρα να τον βλέπω. :Ρ Το θέμα είναι ότι δε θα τον έχεις όλη μέρα στο 100% (φαντάζομαι..). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Έχω την εντύπωση πως το Tj max της cpu σου είναι οι 95°C. Πάνω από τους 80-85°C εγώ προσωπικά δε θα πολυγούσταρα να τον βλέπω. :Ρ Το θέμα είναι ότι δε θα τον έχεις όλη μέρα στο 100% (φαντάζομαι..). Σε ευχαριστώ φίλε μου για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Η αλήθεια είναι οτι αυτή τη στιγμή είναι σταθερά στα 3,3 δεν έχω ενεργοποιήσει το turbo button. Πάντως αν παίζει σταθερά overclocked υπάρχει πρόβλημα? Επίσης μιάς και έχω πιστωτικό 30 ευρώ λές να προσπαθήσω να συμπληρώσω για ssd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Εξαρτάται τι έχεις κατά νου με τον όρο πρόβλημα. Εγώ έχω τον δικό μου overclocked 1½ χρόνο 24/7 χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρητικά (και πρακτικά φαντάζομαι) μειώνεται η διάρκεια ζωής του, δε νομίζω να έχεις σκοπό να τον κρατήσεις καμια 15αριά χρόνια όμως έτσι; Για ssd νομίζω πως θες πολλά 30ευρα ακόμα.. :Ρ Με το 100% εννοούσα load 100%, όχι όλη μέρα overclocked. Δεν είναι το ίδιο να ακούς μουσική, να msnάρεις, να facebookάρεις με το να ασχολείσαι με encoding κλπ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Εξαρτάται τι έχεις κατά νου με τον όρο πρόβλημα.Εγώ έχω τον δικό μου overclocked 1½ χρόνο 24/7 χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρητικά (και πρακτικά φαντάζομαι) μειώνεται η διάρκεια ζωής του, δε νομίζω να έχεις σκοπό να τον κρατήσεις καμια 15αριά χρόνια όμως έτσι; Για ssd νομίζω πως θες πολλά 30ευρα ακόμα.. :Ρ Με το 100% εννοούσα load 100%, όχι όλη μέρα overclocked. Δεν είναι το ίδιο να ακούς μουσική, να msnάρεις, να facebookάρεις με το να ασχολείσαι με encoding κλπ.. Να πώ εδώ οτι το pc το χρησιμοποιώ για multimedia αλλά και για νέα παιχνίδια κατά βάση. Με encoding ασχολιούμουν παλιότερα όταν είχα μια μανία μετατροπής σε H264 ή Χ264, τώρα πλέον μου πέρασε κάπως, οπότε σπάνια θα κάνω encoding. Κάτι άλλο, Και εγώ θέλω να χρησιμοποιώ 24/7 τον υπολογιστή overclocked οπότε δεν θα έχω πρόβλημα έτσι? Επίσης οι μνήμες corsair ddr2 xms2 dhx που έχω, βάσει κατασκευαστή δουλεύουν στα 1,8V με timings 5-5-5-18. Πόσα volt μπορώ να ανεβάσω με ασφάλεια και τι timings είναι καλό να βάλω στις συγκεκριμένες? Sorry αν κουράζω, ήδη έχετε κάνει πάρα πολλά. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:41 ---------- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Πρόβλημα δε θα έχεις αν αντέχουν μνήμες, μόμπο, επεξεργαστής και τροφοδοτικό. Εκτός απ' την άσκοπη κατανάλωση (όχι τίποτα τρελές διαφορές) και έκλυση θερμοκρασίας. Τρέξε το cpu-z και ανάτρεξε στις καρτέλες Memory και SPD για να δεις αφενός πού τρέχουν οι μνήμες σου αυτή τη στιγμή και αφετέρου με τι ρυθμίσεις μπορούν να παίξουν και με πόση τάση. Δεν κουράζεις.. δεν εκτελούμε καταναγκαστικά έργα εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Πρόβλημα δε θα έχεις αν αντέχουν μνήμες, μόμπο, επεξεργαστής και τροφοδοτικό. Εκτός απ' την άσκοπη κατανάλωση (όχι τίποτα τρελές διαφορές) και έκλυση θερμοκρασίας. Τρέξε το cpu-z και ανάτρεξε στις καρτέλες Memory και SPD για να δεις αφενός πού τρέχουν οι μνήμες σου αυτή τη στιγμή και αφετέρου με τι ρυθμίσεις μπορούν να παίξουν και με πόση τάση. Δεν κουράζεις.. δεν εκτελούμε καταναγκαστικά έργα εδώ. Να σαι καλά! Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σπίτι, ποστάρω απο το pc στη δουλειά... Πάντως χτές που είδα, τρέχουν στα 333mhz αυτή τη στιγμή μιάς και έχω βάλει cpu freq 333 x 10 multiplier για 1:1 και timings 5-5-5-15 με συχνότητα 667. Σκέφτομαι να ανεβάσω τα volt στα 1,9 και να κατεβάσω τα timimgs 5-5-5-12, θα το ψάξω πάντως. Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:04 ---------- Για ψύκτρα πάντως στα 30 ευρά αν μπορείς δώσε μου μια γνώμη μιάς και έχω και το πιστωτικό όχι τίποτα άλλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Με 17 εκατοστα υψος που εχει το κουτακι σου ειναι λιγο δυσκολο να βρεις καλη και αποδοτικη ψυκτρα... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Nexus-Lga-1366-775-LOW-7000.htm Αν διαθετεις τοσα πιστευω οτι τα αξιζει... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Shuriken-Rev-B-CPU-Cooler.htm Για αυτη εχω ακουσει καλα λογια για τον θορυβο αλλα για αποδοση δεν ξερω να σου πω... Θα σου προτεινα ομως να κανεις τον κοπο οταν πας σπιτι σου να μετρησεις τη αποσταση απο τον επεξεργαστη μεχρι το πανω μερος του κουτιου. Γιατι δεν μπορουμε να υπολογισουμε ποσο θα ειναι.. Εαν ειναι πανς απο 16 εκατοστα που δεν το νομιζω τοτε πας κατευθειαν για ninja... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Με 17 εκατοστα υψος που εχει το κουτακι σου ειναι λιγο δυσκολο να βρεις καλη και αποδοτικη ψυκτρα...http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Nexus-Lga-1366-775-LOW-7000.htm Αν διαθετεις τοσα πιστευω οτι τα αξιζει... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Shuriken-Rev-B-CPU-Cooler.htm Για αυτη εχω ακουσει καλα λογια για τον θορυβο αλλα για αποδοση δεν ξερω να σου πω... Θα σου προτεινα ομως να κανεις τον κοπο οταν πας σπιτι σου να μετρησεις τη αποσταση απο τον επεξεργαστη μεχρι το πανω μερος του κουτιου. Γιατι δεν μπορουμε να υπολογισουμε ποσο θα ειναι.. Εαν ειναι πανς απο 16 εκατοστα που δεν το νομιζω τοτε πας κατευθειαν για ninja... Να σαι καλά φίλε μου και σε ευχαριστώ. Θα μετρήσω όταν πάω σπίτι και θα ποστάρω για να μου πείτε πια κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη σε αυτά τα λεφτά (συνδιασμό θορύβου - αποδοτικότητας), διότι έχω έναν απορροφητήρα ήδη ( 4870 ) και καλό είναι να αποφύγω έναν ακόμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Αμα είναι απορροφητήρας η 4870 την aftermarket ψύκτρα δε θα την ακους καθόλου αφου θα την καλύπτει ο θόρυβος απο την vga. καλή σε λεφτά ύσηχη και να χωράει, είναι η scythe ninja mini αλλά δε την βλέπω αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Η ninja mini ποσο υψος εχει;; Γιατι εδω λεμε οτι το κουτι του εχει υψος 17 εκατοστα και μεσα σε αυτα πρεπει αν συμπεριλαβεις το υψος της βασης της μητρικης,την αποσταση της μητρικης απο το backpanel και το υψος του επεξεργαστη-μητρικης...Δε νομιζω να χωραει,αλλα εαν το μετρησει και χωραει τοτε πας κατευθειαν για ninja Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 http://www.scythe-usa.com/product/cpu/045/scmnj1100-detail.html Χωράει, δε θα έχει πρόβλημα. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Eυχαριστώ παιδιά να στε καλά. Τελικά την mini ninja θα πάρω που πόσταρε ο phanispal. Έχει ύψος 11 εκατοστά οπότε λογικά θα χωράει στο κουτί. Θα τσεκάρω αν υπάρχει στο πλαίσιο της γειτονιάς σήμερα κιόλας και θα ποστάρω νέα. Thank you all. edit: Υπεράβαλα λίγο με την 4870 μου. Νταξ δεν κάνει και σαν απορροφητήρας απλά η αλήθεια είναι οτι σε 100% fans speed ακούγεται αρκετα... Κατά τα άλλα νορμάλ. Απλά έχω ένα θέμα με τον θόρυβο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:39 ---------- Δεν υπάρχει στο πλαίσιο η mini ninja. Και πρέπει να την πάρω απο κεί λόγω πιστωτικού.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 1. Eίτε πας εδώ, είτε εδώ. 2. Την παίρνεις από το e-shop και αφήνεις το πιστωτικό ως έχει για οτιδήποτε χρειαστείς μελλοντικά αν υπάρχει η δυνατότητα. Εδιτ: η NEPARTAK S983F είναι τελικά συμβατή με το s775; http://www.xigmatek.com/product/air-nepartaks983f.php#3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Η μητρικη αυτη εχει θεμα γενικα. Εχω την P5B-VM και δεν ανεβαινει ουτε 1Μhz. Απλα δεν ποσταρει... Ειναι η μονη asus που μου εχει βγει σκαρτη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Η μητρικη αυτη εχει θεμα γενικα. Εχω την P5B-VM και δεν ανεβαινει ουτε 1Μhz. Απλα δεν ποσταρει... Ειναι η μονη asus που μου εχει βγει σκαρτη... όντως γιαυτό την άλλαξα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:04 ---------- 1. Eίτε πας εδώ, είτε εδώ.2. Την παίρνεις από το e-shop και αφήνεις το πιστωτικό ως έχει για οτιδήποτε χρειαστείς μελλοντικά αν υπάρχει η δυνατότητα. Εδιτ: η NEPARTAK S983F είναι τελικά συμβατή με το s775; http://www.xigmatek.com/product/air-nepartaks983f.php#3 phanispal σε ευχαριστώ για xigmatek με βλέπω λόγω χαμηλότερου θορύβου και λόγω του ότι μου φαίνεται πως θα είναι καλύτερη στην ψύξη απο την άλλη (χωρίς να είμαι και σίγουρος βέβαια...) Για την NEPARTAK δεν αναφέρει στα specs καθόλου το s775 μάλλον δεν θα κάνει αν και συνήθως κάνουν για τα περισσότερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.