lionheart75 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με overclocking της asus P5B-VM SE. Έχω ένα σύστημα που αποτελείται απο: CPU E7300 2.66ghz MOBO ASUS P5B-VM SE RAM CORSAIR XMS2 DHX DDR2 800Mhz. 4X1GB DUAL CHANNEL Gainward radeon HD4870 GS Έκανα προσπάθειες να κάνω overclocking τον E7300 μήπως και κρατήσω το σύστημα κανά χρόνο ακόμα. Έτσι: έκανα flash την μητρική με το τελευταίο bios update πρίν ξεκινήσω. Ακολούθησα τον οδηγό που υπάρχει για overclocking των C2D. συγκεκριμένα: C1E DISABLED SPREAD SPECTRUM -DISABLED PCI EXPRESS FREQ - 100Mhz (pci clock δεν εμφανίζει στο μενού αλλά λογικα μπαίνει αυτόματα στα 33Mhz) Το DRAM FREQ. απο AUTO το έβαλα MANUAL και κατέβασα στα 667MHZ. τα TIMINGS σε 5-5-5-15. Κάπως έτσι λοιπόν και ξεκινάω να ανεβάζω το FSB. (ξέροντας οτι η μητρική αυτή δεν είναι για πολλά-πολλά) Τελος πάντων μετά απο πολλές δοκιμές κατάφερα να βάλω: FSB 299 PCI 112 Με το VCORE δεν μπορώ να παίξω διότι δεν έχει επολογή η μητρική. Στην παρούσα φάση το VCORE είναι στα 1.25V. ετσι ανέβασα τον CPU στα 2,99 GHz (ποιό πάνω δεν ανέβάζει παρά μόνο αν ξεπεράσω ή πλησιάσω πολύ τα 120mhz PCI FREQ. όπου αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον sata και δεν bootάρει στα windows. Έτρεξα benchmarks συγκεκριμένα 3d furmark, 1 ώρα OCCT και ORTHOS και είναι σταθερός. Επίσης απο το core temp σε idle είναι 47 - 53 βαθμούς κελσίου ενώ σε full load 60 με 61 βαθμούς. Ο επεξεργαστής φορά τη μαμά ψύκτρα. Να πώ εδώ οτι δεν είδα καμμιά διαφορά στα frames τρέχοντας το 3d furmark απο όταν έτρεχε στα 2,66ghz. Θέλω κατ αρχάς να μου πείτε αν οι θερμοκρασίες είναι εντάξει ή αν θα χρειαστεί να αγοράσω ψύκτρα για τον επεξεργαστή. Επίσης αν θα μπορέσω με κάποιον τρόπο να ανεβάσω και άλλο τον Επεξεργαστή με αυτή τη μητρική. thanks in advance. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αποκλείεται να μην έχει επιλογή να ανεβάσεις το Vcore. Όλες το έχουν. Ψάξε στις ρυθμίσεις να το βρεις. Οι θερμοκρασίες σου είναι πολύ καλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αποκλείεται να μην έχει επιλογή να ανεβάσεις το Vcore.Όλες το έχουν. Ψάξε στις ρυθμίσεις να το βρεις. Οι θερμοκρασίες σου είναι πολύ καλές. Kαι όμως φίλε μου δεν έχει έφαγα τον τόπο. έψαξα και στο net αλλά τίποτα δεν έχει. Να πώ εδώ οτι έτρεξα και το prime και έδειξε θερμοκρασίες μέχρι και 65. Κατά τα άλλα όλα stable. Κάτι άλλο. Δοκίμασα εννοείται να παίξω και με multiplier αλλα δεν bottaρει με 9χ333 ;ή 9χ332 που θα ηταν καλύτερα για 1:1. Δυστυχώς η μητρική αυτή δεν κάνει για overclocking. Ο συγκεκριμένος cpu ανεβαίνει άνετα πάνω απο 3.... Any ideas....? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Πάντα υπάρχει και άλλος τρόπος. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=280256 Αν και νομίζω πως σε κόβει καθαρά το mobo. Γιατί δεν πας να πάρεις κανα p35 - p45 απο στοκ πλαίσιο να κάνεις τι δουλειά σου??? Μέ 25-35 ευρό βρίσκεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Πάντα υπάρχει και άλλος τρόπος.http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=280256 Αν και νομίζω πως σε κόβει καθαρά το mobo. Γιατί δεν πας να πάρεις κανα p35 - p45 απο στοκ πλαίσιο να κάνεις τι δουλειά σου??? Μέ 25-35 ευρό βρίσκεις. Ευχαριστώ φίλε μου. Αυτό μάλλον θα κάνω αν δεν βγάλω καμμιά άκρη.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ποιό απο τα 2? Γιατί στο 1ο εχω 1 vmod και στο 2ο προτείνω μια φθηνή λύση αλλαγής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ποιό απο τα 2?Γιατί στο 1ο εχω 1 vmod και στο 2ο προτείνω μια φθηνή λύση αλλαγής. Για αλλαγή μητρικής εννοώ. Ποιός κάθεται να κάνει μόντες.... 'Ενα άλλο θέμα που αντιμετωπίζω είναι οτι ενώ στα xp στις ιδιότητες του υπολογιστή φαίνεται οτι δουλευει στα 2,99ghz στα win 7 δείχνει 2,66ghz όπως είναι κανονικά. Τι παιζει? ξέρει κανένας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Benton Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δοκιμασες να πατησεις Ctrl+F1 ενω εισαι στην αρχικη οθονη του Bios?θα σου βγαλει τις κρυφες ρυθμισεις αυξησης τασης κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 To Ctrl+F1 ισχύει για τις Gigabyte afaik.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Kαλησπέρα παιδιά ξανά! Τελικά δεν άντεξα και τα έχωσα σε μητρική. Αγόρασα σήμερα την Asus P5QD TURBO απο Πλαίσιο και την τοποθέτησα μόνος μου (αφού πρώτα έβγαλα την παλιά εννοείται.... ) Όλα καλά με την τοποθέτηση απλά έχω ένα μικρό προβληματάκι... Δεν μου ανάβει πλέον το λαμπάκι του power button, ενώ το reset ανάβει κανονικά. Κατά τα άλλα όλα φαίνονται μια χαρά. Μπορεί κανείς να μου πεί τι μπορεί να φταίει διότι έχω ανοίξει το κουτί καμμιά δεκαριά φορές και δεν φαίνεται να έχω ξεχάσει κάτι... Επίσης την μαμά ψύκτρα του επεξεργαστή την κούμπωσα καλά αλλά με παίδεψε πάρα πολύ. Επειδή με βλέπω να πάω για ψύκτρα κάποια στιγμή γιατι δεν τη βλέπω σόι θέλω να μου προτείνεται κάποια value for money καλή ψύκτρα, με καλό πάτημα και όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη. Τέλος έκανα μια προσπάθεια με την νέα μου μητρική για overclocking με τον E7300 (βέβαια δεν ασχολήθηκα πολύ) και δεν κατάφερα να δώσω cpu freq στα 333 χ 10 multiplier για 1:1, και στην παρούσα φάση δεν θέλω να παίξω ακόμα με ρεύματα, αν κάποιος έχει την ίδια ή αντίστοιχη θα ήθελα να μου πεί κανένα tip διότι τα βήματα νομίζω τα κάνω σωστά. Βtw με την p5b vm se ήμουν στα 2,99 stable με cpu freq 299 x 10 multi, δεν μπορεί να μην πάει πάνω απο 300 με αυτή.... thanks anyway φίλοι μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Θα έχεις βάλει το Power SW ανάποδα λογικά.. Μαν.. πολλά τα 108.5€ για s775 mobo.. μια MSI P45 στα ~70€ μια χαρά θα σε κάλυπτε. Μια μεταχειρισμένη με Ρ35/Ρ45 θα 'ταν ακόμα καλύτερη. Δες τι παίζει με temps και θόρυβο με τη stock γι' αρχή και βλέπουμε αργότερα για 3d party. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Θα έχεις βάλει το Power SW ανάποδα λογικά.. Μαν.. πολλά τα 108.5€ για s775 mobo.. μια MSI P45 στα ~70€ μια χαρά θα σε κάλυπτε. Μια μεταχειρισμένη με Ρ35/Ρ45 θα 'ταν ακόμα καλύτερη. Δες τι παίζει με temps και θόρυβο με τη stock γι' αρχή και βλέπουμε αργότερα για 3d party. Ναι ίσως έχεις δίκιο αλλά μιας και σκέφτομαι να κρατήσω το μηχάνημα όπως είναι κανα χρόνο ακόμα ήθελα μια καλή μητρική για overclocking και η συγκεκριμένη έχει αρκετά χαρακτηριστικά για oc. Τεσπα πέραν των άλλων βιαζόμουνα λίγο και δεν υπήρχε τίποτα στο Πλαίσιο με P35 ενώ με P45 υπήρχε αυτή και μια ΕCS στα ίδια λεφτά... Θα δοκιμάσω αυτό με το καλωδιάκι και θα ποστάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Όλα καλά τελικά, είχα βάλει ανάποδα το power led καλωδιάκι. Του άλλαξα θέση και τώρα το power button ανάβει κανονικά. Έκανα τελικά overclocking τον επεξεργαστή με το καινούργιο hardware στα 3,3 ghz για αρχή και είναι σταθερός. Το θέμα είναι οτι επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόμουν. Τρέχοντας το OCCT στο βασικό stressing για 1 ώρα έδειξε θερμοκρασίες το core temp στους 73-74βαθμούς ενώ τρέχοντας το ίδιο πρόγραμμα στο πιο βαρύ stressing αντίστοιχο του intel έδειξε βαθμούς 78 - 79 κελσίου. Χρειάζομαι λοιπόν ψύκτρα οπωσδήποτε. Να πώ εδώ λίγα πράγματα για το κουτί. Το thermaltake mozart σαν htpc κουτί που είναι έχει 1 80άρι fan μπροστά για εισαγωγή και 2 60ηδες πίσω για εξαγωγή. Πρόσφατα λόγω έντονου θορύβου του μπροστινού μαμά ανεμιστήρα, αγόρασα και έβαλα έναν noctua 80άρη στις 1600rpm ο οποίος είναι αθόρυβος. Επειδή το κουτί μου αρέσει πολύ, είναι πολύ ευρύχωρο για Media center κουτί και δεν θέλω να το αλλάξω, υπάρχει τρόπος να βελτιώσω τη ροή του αέρα (τη διαχείριση δλδ) έτσι ώστε να έχω καλύτερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό χωρίς μόντες και τα τοιαύτα? Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται μία ψύκτρα για s775, απο Πλαίσιο όμως στα 30+- ευρώ λόγω του ότι έχω πιστωτικό σε αυτό το ποσό. Thanks in advance παιδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου.. Οk απλά είχα την εντύπωση οτι είναι αρκετά υψηλές, μην ψήσουμε τον cpu κιόλας. Άλλωστε όπως προ είπα έχω και πιστωτικό οπότε.... Απο ποιές θερμοκρασίες και πάνω να φοβάμαι διότι θέλω να τον ανεβάσω και άλλο αν γίνεται... Thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.