Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή στοιχείων εφορία

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά άλλαξα ταυτότητα εδώ και 10 μήνες. Δεν έχω δηλώσει ακόμα στην εφορία την αλλαγή. Πειράζει, θα έχω πρόστοιμο??

Δημοσ.

είπαμε είναι εισπρακτικο αυτο το κράτος αλλα όχι και έτσι.....μια βόλτα απο το μητρώο...στην εφορία σου....το δηλώνεις και τέλος....άσε που θα σε κοιτάξουν και περίεργα......

Δημοσ.

εγω εκανα καμια 2ετια να ενημερωσω για την αλλαγη ταυτοτητας. Οχι δεν παιζει προστιμο, αλλα σε καποια περιπτωση που προκυψει οτιδηποτε με την εφορια πχ να σου χρωστανε λεφτα, τοτε μπορει να βρουν τπτ τετοιο και να στο παρουσιασουν ως κωλυμα και καλα πριν στα δωσουν, και να σε αναγκασουν να πας να ενημερωσεις το μητρωο.

Ε καντο καποια στιγμη που θα εχεις χρονο, να ξεμπερδευεις.

Δημοσ.

Εγώ την έχω αλλάξει από το 2002 και ακόμα δεν έχω πάει να τη δηλώσω.

Το ίδιο και τη διεύθυνση κατοικίας :lol::lol:

Δημοσ.

Λοιπόν χτες κλέψανε την μητέρα μου ( μας τιμάνε φέτος ιδιαιτέρως οι κλέφτες της περιοχής :X) , έκανε τις σχετικές δηλώσεις και περιμένει για την καινούργια ταυτότητα. Πόσο καιρό κάνει να βγει , ξέρει κανείς; Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα με εφορία, δεν φτάνει που είχανε κάνει λάθος στο εκκαθαριστικό και περιμένουμε καινούργιο τώρα...:devil::devil:

Δημοσ.
Λοιπόν χτες κλέψανε την μητέρα μου. Ο ευρών αμοίβεται για να την κρατήσει.

Κατά τα άλλα, στη δική μου περίπτωση απώλειας είχε πάρει μια βδομάδα πάνω κάτω, αλλά μου είχανε δώσει ένα προσωρινό έγγραφο που υποκαθιστούσε την ταυτότητα.

Δημοσ.

Όταν έχασα το 2003 την ταυτότητά μου και ρώτησα στην αστυνομία αν πρέπει να δηλώσω τη νέα στη εφορία μου είπαν "όχι, αλλάζει αυτόματα" που φυσικά δεν έγινε και δεν παίζει. Παρόλα αυτά δεν είχα ποτέ πρόβλημα, να σκευτείς ότι η δήλωσή μου ερχόταν πάντα με τον αριθμό της στρατιωτικής ταυτότητάς μου (τότε έβγαλα ΑΦΜ) παρότι στο μεταξύ έκανα έναρξη επαγγέλματος και δεν είχε περαστεί η αλλαγή ταυτότητας.

Πας στην εφορία και κάνεις μια δήλωση μεταβολής στοιχείων όπου απλά αλλάζεις αριθμό ταυτότητας (το έκανα πρόσφατα).

Δημοσ.

Αυτοματα δυστυχως δεν αλλαζει, και το κουφο ειναι οτι αν πας πχ να βγαλεις φορολογικη ενημερωτητα, το συστημα ξερει οτι αλλαξες ταυτοτητα, ξερει και τη νεα σου ταυτοτητα, αλλα δε το δεχεται, αν δεν πας ο ιδιος να το δηλωσεις στο μητρωο της εφοριας... Ελληνικο δημοσιο...

Δημοσ.
Λοιπόν χτες κλέψανε την μητέρα μου ( μας τιμάνε φέτος ιδιαιτέρως οι κλέφτες της περιοχής :X) , έκανε τις σχετικές δηλώσεις και περιμένει για την καινούργια ταυτότητα. Πόσο καιρό κάνει να βγει , ξέρει κανείς; Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα με εφορία, δεν φτάνει που είχανε κάνει λάθος στο εκκαθαριστικό και περιμένουμε καινούργιο τώρα...:devil::devil:

24 ώρες maximum ...

Κανονικά την βγάζουν άμεσα

αν έχεις πάει φωτό και ότι άλλο χρειάζεται (παράβολα-υπεύθυνες δηλώσεις κλπ.), αλλά επειδή βαριούνται συνήθως στην βγάζουν την άλλη μέρα.

Εγώ το 2002 την δήλωσα απώλεια και πήγα και την πήρα την άλλη μέρα.

Δεν ξέρω τώρα αν έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...