Προς το περιεχόμενο

φορος/αποδειξη ηλεκτρονικο καταστημα

elagiakopana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να ανοιξω κατι σαν ηλεκτονικο καταστημα οπως το http://agoraseto.blogspot.com/

θελω να εισαγω πραγματα απο το εξωτερικο και να τα πουλαω στο σιτε μου. Πρεπει να να κόμπο αποδείξεις?? να δηλώσω το κατάστημα " στην εφορία?????? υπάρχει περίπτωση μέσω του site μου να πουλάω χωρίς να κάνω τα παραπάνω. ευχάριστο

Δημοσ.

ναι πρέπει να κόμπεις αποδείξεις και να το δηλώσεις στην εφορία και να εχεις ταμειακή και να κανεις δήλωση και απόδοση φόρου και να πληρώνεις τελωνεία κτλ.

Μπορείς βέβαια εναλλακτικά να βαφτείς με φούμο και να παρεις και ενα πάγκο και να βγεις στην γύρα αλλα και εκεί πάλι μπορούν να σε μαζέψουν!

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά που ρωτάτε?

Δημοσ.
Βασικά αυτό πουτ περιγράφεις είναι μαύρη αγορά μέσω ιντερνετ. Άρα, ναι, είναι παράνομο.

xmmmmm δλδ στο ebay μερικοι που πουλανε ενω δεν κοβουν αποδειξης ειναι παρανομοι???

Δημοσ.
xmmmmm δλδ στο ebay μερικοι που πουλανε ενω δεν κοβουν αποδειξης ειναι παρανομοι???

Αν μιλάς γενικώς για όλους τους πωλητές του ebay τότε κάποιοι είναι νόμιμοι και κάποιοι παράνομοι.

Ανάλογα με τους νόμους που ισχύουν στην χώρα τους.

Αν μιλάς για Έλληνες πωλητές τότε είναι παράνομοι.

Δημοσ.
Αν μιλάς γενικώς για όλους τους πωλητές του ebay τότε κάποιοι είναι νόμιμοι και κάποιοι παράνομοι.

Ανάλογα με τους νόμους που ισχύουν στην χώρα τους.

Αν μιλάς για Έλληνες πωλητές τότε είναι παράνομοι.

εχω αγορασει και απο Ελληνα αντικείμενο αξιας και δεν μου εστιλε αποδειξη ...οποτε..??

Δημοσ.
οποτε ειναι παρανομος

Εαν ηταν μεταχειρισμενο και ο πωλητης δεν ηταν καποιο καταστημα δεν ειναι παρανομο. Εαν θα εχει να σου δωσει την αρχικη δικη του αποδειξη ειναι ενα θεμα μεταξυ σας, εαν εσενα σε ενδιαφερει το θεμα της εγγυησης κλπ αλλα απο την στιγμη που κοπηκε αποδειξη απο καποιο καταστημα τοτε εχει αποδωθει το ΦΠΑ στο κρατος, νομιμοτατα.

Δημοσ.
Εαν ηταν μεταχειρισμενο και ο πωλητης δεν ηταν καποιο καταστημα δεν ειναι παρανομο. Εαν θα εχει να σου δωσει την αρχικη δικη του αποδειξη ειναι ενα θεμα μεταξυ σας, εαν εσενα σε ενδιαφερει το θεμα της εγγυησης κλπ αλλα απο την στιγμη που κοπηκε αποδειξη απο καποιο καταστημα τοτε εχει αποδωθει το ΦΠΑ στο κρατος, νομιμοτατα.

ειχε καταστημα και δεν μου εστιλε αποδειξη....

Δημοσ.

Ο orck προσπαθεί να σου εξηγήσει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο και όχι να δώσει δίκαιο σ αυτόν που σου πούλησε το προιόν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν παράνομος όπως λες

Δημοσ.
Ο orck προσπαθεί να σου εξηγήσει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο και όχι να δώσει δίκαιο σ αυτόν που σου πούλησε το προιόν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν παράνομος όπως λες

τεσπα αυτο που θελω να πω οτι εχω αγορασει απο αρκετα ηλεκτρονικα καταστηματα και δεν εχω παραλαβη αποδειξη..........

Δημοσ.
Και όπως σου εξήγησαν τα παιδιά αυτό είναι παράνομο.

Τώρα αν θα το κάνεις και συ είναι δικό σου θέμα

μπα δεν νομιζω να μπλεκω τωρα σε παρανομες δραστηριοτιτες:shifty:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...