RoUf1An0s Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Απενεργοποιώντας τις 2 αυτές επιλογές ο ήχος βγαίνει και από τα πίσω ηχεία πλέον ( σε χαμηλή ισχύ όμως ) . Και με τη διόρθωση δωματίου αυξάνοντας τη δύναμη των πίσω ηχείων βγάζει κανονικό ήχο .
EKTELESTES Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 To ξέρω ήδη αυτό, αλλά αν δε κάνω λάθος πάλι emulated είναι άμα είναι με Speaker Fill ^^ Άσε που λογικά δε θα είναι καθαρός όπως θα πρεπε ο ήχος - κάνε ένα τεστ με τον ήχο που παίρνεις στα XP αν μπορείς, να δεις ^^ Τέσπα..δε νομίζω να υπάρχει λύση.
liopyr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν το τσέκαρα και σε game και σε ταινία που υποστηρίζει 5.1 ήχο. Είτε έχω ενεργοποιημένο το speaker fill είτε όχι, ο ήχος είναι 5.1. Κανονικότατος. Η μόνη διαφορά που κάνει το speaker fill είναι να ενεργοποιεί τα πίσω ηχεία όταν ακούγεται μουσική, στερεοφωνικά φυσικά πάλι. EKTELESTES, αλήθεια γιατί προτίμησες 32bit τα 7; Μήπως μόλις βρήκες μόλις ένα καλό λόγο να τα αποχωριστείς;
gtroza Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 http://94.69.165.89:8000 an akous liopyr grapse thanks χρησιμοποιήστε ελληνικούς χαρακτήρες στα μηνύματα dokimh icecast 2 parsifal tha ta diorthoso ayrio .
EKTELESTES Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν το τσέκαρα και σε game και σε ταινία που υποστηρίζει 5.1 ήχο.Είτε έχω ενεργοποιημένο το speaker fill είτε όχι, ο ήχος είναι 5.1. Κανονικότατος. Η μόνη διαφορά που κάνει το speaker fill είναι να ενεργοποιεί τα πίσω ηχεία όταν ακούγεται μουσική, στερεοφωνικά φυσικά πάλι. EKTELESTES, αλήθεια γιατί προτίμησες 32bit τα 7; Μήπως μόλις βρήκες μόλις ένα καλό λόγο να τα αποχωριστείς; Έχω παίξει με 64αρια απο εποχές vista αλλά είχα αρκετά προγραμματάκια που ούτε σε 32 bit vista δεν έτρεχαν. Και ακόμα έχω κάποια που δε τρέχουν ούτε σε 7 ( για psp-κινητά κλπ) 32bit έβαλα γιατί η σύνθεση μου έχει 2gb ram, οπότε δεν είχε και τόσο μεγάλο νόημα ^^ ------------------------------------------------------------------------------------------------- Οπότε στα 64αρια παραμένει μόνο το πρόβλημα με τη μουσική -το οποίο φτιάχνεται εν μέρει με το plugin που πόσταρα πριν ( στα xp το κάνει αυτόματα, χωρίς speaker fill + καθαρότατο ήχο ) Μου κάνει εντύπωση που λες ότι ο ήχος είναι κανονικότατος ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ, αλλά ίσως να δουλεύει στην RTM που έχεις και να τον χάλασαν μετά, όλα είναι πιθανά με δαύτους Liopyr - Αυτή την επιλογή που δείχνω στους drivers 2.35, την έχει εσένα; ( που έχω κυκλωμένη με κόκκινο στις εικόνες που ανέβασα ) Έχεις μήπως dual boot να τσεκάρεις αν σε παιχνίδια πχ είναι το ίδιο καθαρός, πλούσιος και δυνατός όπως είναι στα XP;
Street-Fighter Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 καλήμερα λοιπον να πω οτι τσέκαρα αυτο που είπαμε χθες για τα πισω ηχεια και ειναι gg. βρε EKTELESTES δεν δοκιμάζεις να δεις ποση ένταση εχεις βαλει για τα πίσω ηχεία? Και στα windows μεσα αλλα τσέκαρε να δεις και στον ενισχυτή.
haHa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Εγω με μια ad1988b μιας asus p5k-e σε win7 pro x64 εχω κανονικο πεντακαναλο ηχο σε ταινιες και παιχνιδια. Σε μουσικη εχω κανονικο stereo ηχο , γιατι η μουσικη και σχεδον το 99% των mp3 ειναι δικαναλα. Αλλα αν ηθελα , θα μπορουσα να ενεργοποιουσα speaker fill για να παιζουν και τα 5 ηχεια σε μουσικη, ομως κατι τετοιο δεν εχει νοημα, γιατι ουσιαστικα παραμορφωνει και μπερδευεται ο ηχος. Σε ταινιες εχω κανονικα dolby digital 5 καναλια(μεσω οπτικης ινας) και το ιδιο και στα παιχνιδια που υποστηριζουν 5καναλο ηχο.
EKTELESTES Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Καλημέρα Street-Fighter. Είναι ΙΔΙΟΣ ο ήχος και ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ speaker fill; ( για μουσική χρειάζεσαι και εσύ το Plugin του Winamp όμως, έτσι; ) Είναι κανονικά ρυθμισμένα, αφού κάνω και συγκρίσεις με τα XP, αν ήταν τόσο απλό δε θα είχα ποστάρει και σπαταλήσει τόσες ώρες ^^ Επίσης, δε ξέρω πως διάολο έχουμε ίδιους drivers και τις 2 extra ρυθμίσεις τις έχει μόνο σε μένα. 1 κοινό που βρήκαμε είναι ότι στα Windows 7 x64 προφανώς δουλεύουν καλύτερα, θα το τσεκάρω αυτό εντός της εβδομάδας να δω. Επιμένω όμως ότι αν μπορεί κάποιος να κάνει σύγκριση με τα XP για τη καθαρότητα και ένταση του ήχου, ας κάνει. haHa - Στα XP παίζουν αυτόματα τα δικάναλα Mp3 σε όλα τα ηχεία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ο ήχος. Κι εσύ 64αρια βλέπω. Χμμ.. Στα παιχνίδια δεν έχεις ήχο μέσω οπτικής ίνας, αναλογικά παίρνεις τον ήχο.
haHa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Επίσης, δε ξέρω πως διάολο έχουμε ίδιους drivers και τις 2 extra ρυθμίσεις τις έχει μόνο σε μένα. Γιατι πολυ απλα δεν εχετε ακριβως την ιδια καρτα ηχου... haHa - Στα XP παίζουν αυτόματα τα δικάναλα Mp3 σε όλα τα ηχεία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ο ήχος. Κι εσύ 64αρια βλέπω. Χμμ.. Κακως , δεν θα επρεπε.. Γιατι και παλι δικαναλος ειναι ο ηχος και απλα βγαινει και απο τα πισω ηχεια ακριβως ο ιδιος ηχος με τα μπροστινα , με αποτελεσμα σε εναν μικρο χωρο ο ηχος να μπερδευεται, να δημιουργουνται στασιμα κυματα κλπ.. Σε μικρο χωρο (και οχι πχ σε ενα μαγαζι που πρεπει να φροντισεις να ακουστει παντου ο ηχος) οταν ακουμε δικαναλο ηχο /μουσικη, πρεπει να τον ακουμε απο 2 μονο ηχεια. Διαφορετικα μπερδευται ο ηχος μεσα στο χωρο.. Δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι(audiophile κλπ) ακουνε πιο σοβαρα μουσικη (οχι απαραιτητα απο το pc) εχουν 2 ηχεια για εναν χωρο και οχι 4. Στα παιχνίδια δεν έχεις ήχο μέσω οπτικής ίνας, αναλογικά παίρνεις τον ήχο. Την καρτα ηχου μου την εχω συνδεδεμενη με ενισχυτη yamaha (που πανω του ειναι συνδεδεμενα 5 ηχεια) μονο μεσω οπτικης ινας.. Δεν τον εχω συνδεδεμενο αναλογικα.. Αρα και στα παιχνιδια, ψηφιακα παιρνω τον ηχο. Απλα η καρτα ηχου αναλαμβανει στα παιχνιδια που δινουν αναλογικο 5.1 ηχο να παρει το καθε καναλι ξεχωριστα και να το κανει ενα dts stream με 5καναλο ηχο. Και αυτο δεν ειναι emulation, γιατι ο αρχικος ηχος(του παιχνιδιου) ειναι 5καναλος. DTS Interactive λεγεται.. DTS Connect is a blanket name for a two-part system used on the computer platform only, in order to convert PC audio into the DTS format, transported via a single S/PDIF cable. DTS Interactive: This is a real-time DTS stream encoder. On the PC, it takes multichannel audio and converts it into a 1.5 mpbs DTS stream for output.
Street-Fighter Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Στο speaker fill μου κανει τον 2καναλο 5καναλο. Άσχετο αλλα οραια ακούγετε και ετσι ποιο καλά απο το matrix mode που εχουν τα logictech
EKTELESTES Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 @hAhA - Έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια κάρτα ήχου με Streetfighter ( alc 883 ) και οι 2. Η μητρική είναι άλλη, το τσιπάκι ήχου είναι ακριβώς ίδιο. Τώρα αν υπάρχει καμιά έκδοση του Alc 883 ( πχ a/b κλπ) που δε τη βλέπουμε, ίσως. Επίσης η μητρική του έχει P35 και εμένα P965. Ίσως πάλι επειδή εμένα τον έχει ανεβασμένο η Gigabyte στο site και η Asus όχι. Ποιος ξέρει γιατί... - Ναι, με ενισχυτή και μετατροπή γίνεται. Δεν ήξερα ότι έχεις τέτοιο setup, απλά είπα αυτό που λες κι εσύ, ότι είναι αναλογικός 5.1 ο αρχικός ήχος. Περί XP - Εννοείται πως τον μοιράζει σε όλα τα ηχεία, αλλά είναι πολύ πιο καθαρός από το Speaker FIll. Αυτό λέμε, άσχετα αν είναι σωστό ή όχι ακουστικά. *Καταρχήν δε μας είπες κάτι..* Παίζεις ήχο με Realtek ενσωματωμένη ή άλλα κάρτα ήχου; ( Πάντως στο θέμα μας ήταν το Speaker fill, κι όπως λες κι εσύ κάνει παραμορφώσεις ) @ Streetfighter - Το speaker fill είναι σαφώς κατώτερο από τον ήχο που ακούς σε XP, βάλε να παίξεις ένα mp3 πχ και τσέκαρε 1 μπροστά και 1 πίσω ηχείο να ακούσεις διαφορά στη καθαρότητα-ένταση κλπ. Είπαμε, το χει γαμήσει το θέμα η Realtek.
Street-Fighter Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 με την ενσωματωμένη ειμαι.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:24 ---------- Τα ηχεια σου πως συνδέονται? Τσεκαρες αν τα εχεις βάλει σωστα απο πισω? Πχ αν βάλεις το πράσινο σου πεταει ενα pop up παράθυρο το πρόγραμμα τις realtek και εκεί διαλέγεις ποιο ηχειο κούμπωσες πχ front , rear , sub etc.
haHa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 @hAhA - Έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια κάρτα ήχου με Streetfighter ( alc 883 ) και οι 2. Η μητρική είναι άλλη, το τσιπάκι ήχου είναι ακριβώς ίδιο. Τώρα αν υπάρχει καμιά έκδοση του Alc 883 ( πχ a/b κλπ) που δε τη βλέπουμε, ίσως. Επίσης η μητρική του έχει P35 και εμένα P965. Ίσως πάλι επειδή εμένα τον έχει ανεβασμένο η Gigabyte στο site και η Asus όχι. Ποιος ξέρει γιατί... Δεν εχετε ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια καρτα ηχου.. Απλα εχει το ιδιο chipset. (που και αυτο βγαινει σε εκδοσεις) Αλλο το ενα και αλλο το αλλο, μην τα μπερδευεις.. Για να εχετε την ιδια καρτα ηχου, πρεπει να εχετε εδω το ιδιο hardware id, που δεν το εχετε, γιατι δεν εχετε την ιδια καρτα ηχου. Εδω καλα καλα δεν πρεπει να εχουν τις ιδιες εξοδους οι 2 διαφορετικες καρτες ηχου που εχετε.
haHa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 - Ναι, με ενισχυτή και μετατροπή γίνεται. Δεν ήξερα ότι έχεις τέτοιο setup, απλά είπα αυτό που λες κι εσύ, ότι είναι αναλογικός 5.1 ο αρχικός ήχος. Περί XP - Εννοείται πως τον μοιράζει σε όλα τα ηχεία, αλλά είναι πολύ πιο καθαρός από το Speaker FIll. Αυτό λέμε, άσχετα αν είναι σωστό ή όχι ακουστικά. *Καταρχήν δε μας είπες κάτι..* Παίζεις ήχο με Realtek ενσωματωμένη ή άλλα κάρτα ήχου; ( Πάντως στο θέμα μας ήταν το Speaker fill, κι όπως λες κι εσύ κάνει παραμορφώσεις ) Με soundmax ad1988b ενσωματωμενη ειμαι.. Και δεν ειναι ακριβως παραμορφωση του ηχου, αλλα μπερδεμα του ηχου οταν σε μικρο χωρο ακουγεται απο μπρος και πισω ο ιδιος ηχος. Δημιουργουνται στασιμα κυματα κλπ. Θα επρεπε λοιπον να αποφευγεις να ακους μουσικη και απο τα 4 ηχεια και να επιζητας να ακους μονο απο τα 2 , οπως ακριβως λες οτι σου κανουν τα win7. Αν τωρα τον κανει εικονικα 5.1 τον δικαναλο(αυτο φανταζομαι κανει το speaker fill ή το matrix mode), δεν υπαρχει κανενα νοημα να μπασταρδεψεις την μουσικη. Δικαναλη ηταν, δικαναλη πρεπει να την ακους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.