Street-Fighter Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Είσαι το μοναδικό άτομο που το ακούω να λέει ότι δεν έχει prob, και μου φαίνεται τρελά περίεργο ( πήγα και σε φίλο με alc663 αν θυμάμαι καλά ) και ενώ μου το έπαιζε έξυπνος ότι δουλεύει σε αυτόν κλπ, τελικά τα πίσω ηχεία δεν έπαιζαν ( δε λέω ότι το παίζεις έξυπνος εσύ, απλά μήπως δε το έχεις πάρει είδηση, συμβαίνουν αυτά ) Γι αυτό σου λέω, μήπως δε το έχεις πάρει χαμπάρι;; Δώσε λίγο driver version, και 1 screenshot με τις ρυθμίσεις αν είναι, να δούμε μπας και βγάλουμε άκρη. Y.Γ. Επίσης, σιγουρέψου ότι δεν έχεις κανα περίεργο mode στα ηχεία σου, γιατί αν βάλω "dolby κάτι" στα Z5500 δίνει ήχο 5.1 αλλά μάλλον τον κάνει emulate πάλι, θα πρεπε να δουλεύει με 6 channel direct κανονικά. Οχι φιλε μου ξέρω παρα πολλά απο υπολογιστές και παίρνω χαμπάρι το τι μου γίνεται στο pc και στα ηχεια μου. Λοιπον τα ηχεία μου έχoυν ματριξ mode που τον 2καναλο τον κανουν 5.1 και ποτε δεν το εχω χρησιμοποιήσει γιατι παραμορφώνει κάργα. οσο για τον driver Vista_Win7_R235 απο την asus τον κατεβασα. Ορίστε και κάποιες φώτο δυστυχώς τον ηχο δεν μπορώ να τον ποσταρω http://img689.imageshack.us/i/66389851.jpg/ http://img689.imageshack.us/i/80864385.jpg/ http://img692.imageshack.us/i/67953348.jpg/ http://img692.imageshack.us/i/58752305.jpg/ Έξυπνος δε στο παίζω διοτι στους υπολογιστές υπαρχουν παντα τα κουφά πράγματα. Αν μπορείς ποσταρε μας στο bios ποια επιλογή απο τις 2 εχεις για το sound το hdaudio ή to ac97 και σε ρωτάω για να σου πω εγω ποιο εχω διοτι τωρα δεν θυμάμαι και βαριέμαι τα restart. Φιλικα street. @τ EKTELESTES και στα 7αρια δουλεύει βάζεις σε ολες τις επιλογές που έχεις διαθέσιμες 5.1 όμως. Και στο προγραμμα του driver σου και στο control panel των win 7.
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Το πρόβλημα είναι το εξής με speaker fill και παρόμοιες "πατέντες". Σε ταινίες - παιχνίδια πχ, αν ένας ήχος έρχεται από πίσω αριστερά και ένας άλλος από μπροστά δεξιά, πρέπει να ακούς τον κάθε ήχο από το ανάλογο ηχείο, και όχι ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΑΠΟ/ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ...( επίσης σε πολλά ηχεία μπορεί να κάνει παράσιτα / να παίζει με λιγότερη ένταση από τα μπροστά ηχεία / να είναι παραμορφωμένος). Λοιπόν, το speaker fill το έχω τελικά τσεκαρισμένο, αλλά μπορώ να πω με κάθε βεβαιότητα πως ο ήχος που ακούω σε ταινίες και games που υποστηρίζουν 5.1 πως είναι πραγματικό 5.1 ή το emulation είναι σε ΤΟΣΟ καλό επίπεδο που δεν αντιλαμβάνομαι την διαφορά. (και με τον ήχο είμαι λίγο ψείρας). Π.χ σε κάποιο fps, όταν με πυροβολουν από δεξιά, το ακούω από δεξιά, σε κάποιο racing όταν πάνε να με προσπεράσουν από αριστερά, το ακούω από πίσω αριστερά, σε μία ταινία μπορεί να ακούω διαφορετικά εφφέ από τα πίσω - συνομιλίες από τα μπροστά κλπ. Το emulation απ'ότι καταλαβαίνω, απλά μοιράζει σε όλα τα ηχεία ήχο όταν αυτός είναι στερεοφωνικός. Θα δοκιμάσω (όταν ξαναπάω σπίτι πάλι) να απενεργοποιήσω το speaker fill και να ξεκινήσω ένα game που υποστηρίζει 5.1 για να επιβεβαιώσω το συμπέρασμά μου.
EKTELESTES Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Απο αριστερά μπορεί να τον ακούς τον ήχο, αλλά μήπως μπρος αριστερά και πίσω αριστερά ακούγεται ο ίδιος ήχος σε παιχνίδια - ταινίες; (μήπως μοιράζεται σε σετ των 2 ηχείων ο ήχος δηλαδή ) http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb981524.aspx Speaker Fill Most music is produced with only two channels and is, therefore, not optimized for the multichannel audio equipment of the typical audio or video enthusiast. So having music emanate from only the front-left and front-right loudspeakers is a less-than-ideal audio experience. Speaker fill simulates a multichannel loudspeaker setup. It allows music that would otherwise be heard on only two speakers to be played on all of the loudspeakers in the room, enhancing the spatial sensation. @ Street Fighter - Τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις έχουμε + το Bios δεν έχει κάτι για AC 97 ( δε θα έπρεπε να έχει ούτως η άλλως ), έχει για Azalia Codec και το έχω στο auto. Bios έχω το τελευταίο της Gigabyte 965 S3. Πάω να κατεβάσω τον 2.35 για να κάνουμε τεστ με τους ίδιους ακριβώς drivers.
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 EKTELESTES το ίδιο πράγμα λέω, απλά το speaker fill επεμβαίνει μόνο όταν ο ήχος είναι απλά στερεοφωνικός, μοιράζοντας στην ουσία ένα κανάλι αριστερά ένα δεξιά. Όταν ακούω μουσική το καταλαβαίνω. Όταν παίζω games, είναι ξεκάθαρα διαφορετικοί οι ήχοι που προέρχονται (και) από τα μπροστά και πίσω ηχεία. (δεν νομίζω να πέφτω τόσο έξω, θα το ξανατσεκάρω το βράδυ).
EKTELESTES Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Τσέκαρε το, ξαναέβαλα πάντως το speaker fill και έπαιξα ένα mp3 να τσεκάρω (stereo εννοείται) και ο ήχος που βγαίνει δεν είναι καθαρός, βάλε ένα πίσω ηχείο στο αυτί να ακούσεις. Στα XP που δε χρειάζεται να είναι On το speaker fill, είναι καθαρός ο ήχος. ΟΚ, μόλις μπορέσεις τσέκαρε το με παιχνίδια. Μόλις το τσέκαρα και με παιχνίδια, Κλασσικά, μόλις ενεργοποίησεις το Speaker FIll και παίξεις παιχνίδια δίνει ήχο από όλα τα ηχεία ( όχι καθαρό ). Αυτό ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ από τη στιγμή που τα παιχνίδια έχουν 5.1 ήχο, έπρεπε να τον παίζει αυτόματα όπως στα XP. Αντίθετα κάταλαβαίνει λανθασμένα ότι παίρνει stereo ήχο και τον κάνει emulate σε όλα τα ηχεία. Υ.Γ Βάζω τώρα τον 2.35 να τσεκάρω.
Street-Fighter Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Να τονίσω εδω οτι τα ηχεία μου εχουν 4 υποδοχές για να μπουν στο pc μου και οχι δυο μπορεί εκει να παίζει το πρόβλημα. Παντως θυμάμαι οταν ειχα δοκιμάσει για 1η φορα vista ειχα μπερδευτεί και εγώ με το θεμα αυτο αλλά δεν θυμάμαι και ποια ηταν η λύση που ειχα βρει. Αυτη η realtek στους drivers πάντως μια ζωη χάλια ρε παιδί μου
EKTELESTES Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δοκίμασα και με τους 2.35 = ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Ώπα, για στάσου λίγο, τι 4 υποδοχές;; 3ς υποδοχές θα έπρεπε να έχεις κανονικά, 1 για τα μπροστά, 1 για τα πίσω και άλλη 1 για center + sub. = 1 πράσινο καλώδιο, 1 μαύρο και 1 πορτοκαλί. Το 4ο καλώδιο τι χρώμα είναι; Μήπως έχεις 7.1;; Μα...στις εικόνες έχεις επιλεγμένο 5.1.... wtf; Ποια ηχεία έχεις;; Από το matrix που είπες πρέπει να έχεις logitech, αλλά ποια; Επίσης, δεν είπαμε καθόλου νομίζω για την έκδοση των Windows... Για Windows 7 x86 μιλάω, μήπως έχεις 64μπιτα ;;;
Street-Fighter Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Ναι τα logitech g51 το ενα ειναι για το mic οποτε 3 ειναι για τα speakers. Btw οταν πατάς ρε παιδι μου πανω στα ηχεία στο program τις realtek σου κάνουν ηχο τα πίσω? Αν ναι τοτε εισαι gg απο θεμα λειτουργίας και θα οφείλετε ισως κάπου αλλού το πρόβλημα πχ wmp.
EKTELESTES Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 ΤΑ WINDOWS και το πρόγραμμά της Realtek βλέπουν κανονικά τα ηχεία, κάνεις τεστ-κλικ κλπ και ΠΑΙΖΕΙ Ο ΗΧΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ, αυτό λέω από το 1ο ποστ. Είσαι πραγματικά ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ άτομο που τα έχει να δουλεύουν σωστά, έχω κοιτάξει 10αδες threads, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ δε δουλεύουν κανονικά και μου κάνει τρομερή εντύπωση! Ποια windows τρέχεις; Στο Bios είδες τι επιλογή σου έχει για ήχο; Είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ΧΩΡΙΣ speaker fill ή αντίστοιχη ρύθμιση ( πχ κάτι realtek soundback) παίρνεις από τα παιχνίδια 5.1 ήχο;; Για πες μου με ποια παιχνίδια το δοκίμασες. Είναι εξαιρετικά περίεργο αυτό που γίνεται.
nick#18 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 εγω δεν εχω 5.1. Μπροστα εχω ενα συστηματακι 2.1 και πισω εχω 2 μεγαλα 3ων δρομων πανω σε amplifier.. ρυθμησα τα μπροστα για τη θεση του μεσαιου να παιζουν και τα δυο μαζι και μετα δεξια και αριστερα το καθενα ξεχωριστα και τα πισω δεξια και αριστερα. Αυτο με ρυθμιση 5,1 απο την καρτα ηχου και ξετσεκαρισμενο το sub. Μετα ειδα ταινια και ολα ηταν οκ στον ηχο μου... παιζει ρολο που ηταν 2 διαφορετικα set συνδεμενα?
koumos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον το κοιταξα λιγακι το θεματακι και παρατηρησα οτι, ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το speaker fill στα windows εχω ηχο μονο απο τα 2 μπροστα ηχεια, στο winamp/wmp το ιδιο αλλα οταν μπω σε καποιο παιχνιδι εχω 5.1 ηχο κανονικοτατα. Παντα με απενεργοποιημενο το speaker fill.... Απλα δηλαδη το θεμα μας ειναι οτι κατι παιζει με τα windows και τους player. Κατι αναφερθηκε πιο πανω για καποιο plug-in για winamp που λυνει το προβλημα...??
Street-Fighter Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δες αν σου εχει η mobo παρόμοια επιλογή για τη 1η φυσικά μιλάω. Ναι βρε οπως ειναι και στις φωτο ειναι οι ρυθμίσεις μου. HoN crysis και ταινιες ιλυμινατι η ποιο πρόσφατη. Εσυ που δεν εχεις 5.1 ηχο στις ταινιες? Γιατι αν μιλάμε για ταινίες τοτε να σου πω οτι τα περισσότερα divx (του θείου) δεν υποστηρίζουν 5.1 + οτι αν παράγεις σε vlc κλπ αποσο θυμάμαι πρέπει να ρυθμίσεις εσυ τον ήχο σε 5,1. Στο site τις mobo σου btw κοίταξες για drivers ή βιος?
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον το κοιταξα λιγακι το θεματακι και παρατηρησα οτι, ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το speaker fill στα windows εχω ηχο μονο απο τα 2 μπροστα ηχεια, στο winamp/wmp το ιδιο αλλα οταν μπω σε καποιο παιχνιδι εχω 5.1 ηχο κανονικοτατα. Παντα με απενεργοποιημενο το speaker fill.... Επιβεβαιώνομαι; (7100x64 η έκδοση EKTELESTES, μόνο στην x86 υπάρχει το θέμα);
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Εγω με παλια καρτα ηχου audigy 2 zs, εχω κανονικά 5.1 ηχο, χωρίς emulation σε win 7.
EKTELESTES Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον το κοιταξα λιγακι το θεματακι και παρατηρησα οτι, ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το speaker fill στα windows εχω ηχο μονο απο τα 2 μπροστα ηχεια, στο winamp/wmp το ιδιο αλλα οταν μπω σε καποιο παιχνιδι εχω 5.1 ηχο κανονικοτατα. Παντα με απενεργοποιημενο το speaker fill....Απλα δηλαδη το θεμα μας ειναι οτι κατι παιζει με τα windows και τους player. Κατι αναφερθηκε πιο πανω για καποιο plug-in για winamp που λυνει το προβλημα...?? Εγώ είπα για plug-in στο Winamp, αλλα αυτό είναι το λιγότερο. Εγώ, με απενεργοποιημένο το "speaker fill" ΔΕ ΠΑΙΡΝΩ 5.1 ήχο σε παιχνίδια. ( πχ τσεκάρω Dragon Age, βλέπει κανονικά το system config του ότι έχω 5.1, αλλά ΔΕ ΤΟΝ ΤΡΕΧΕΙ στα Win7 x86 ) Έχεις Windows 7 32bit ή 64bit ;; Ωπ!! Έχετε όλοι 64bit δηλαδή!! Άρα το θέμα με τα παιχνίδια είναι μάλλον στα x86 !! Liopyr - 7100 χ64 - beta έκδοση; Για να δούμε ρε γμτ μπας και βγάλουμε μία άκρη.. Streetfighter, ακόμα δε μας είπες τι Win έχεις! Υ.Γ Τα mp3 δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν και εκεί υπάρχει πρόβλημα αφού το speaker fill δε γίνει καθαρό ήχο. Στα XP δε χρειάζεται το speaker fill, παίζουν αυτόματα ακόμα και οι στέρεο ήχοι σε όλα τα ηχεία ΚΑΘΑΡΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.