EKTELESTES Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Είναι 1 απο τα γνωστά προβλήματα, όμως δεν έχω δει τίποτα στο Insomnia και απορώ ( σε ξένα φόρα γίνεται χαμός ) Συγκεκριμένα, με Realtek onboard ( alc883 εγώ ) και πολλά άλλα άτομα με παλιότερες -νεότερες εκδόσεις chips, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΠΤ να πάρουν 5.1 ήχο σε παιχνίδια. ( σε Winamp κλπ παίρνεις, αλλά με πατέντες) Ενώ τα Windows αναγνωρίζουν κανονικά το ηχοσύστημα ως 5.1, ενώ τα Windows 7 λένε ότι είναι κανονικά συμβατοί οι οδηγοί ( τους εγκαθιστούν αυτόματα εξάλλου), ενώ τα παιχνίδια ανιχνεύουν 5.1 ήχο..μόλις τα τρέχεις παίρνεις μόνο Stereo. Επίσης...στο compatibility site των Windows 7 θα δείτε ΠΟΛΛΕΣ και γνωστές κάρτες να μην είναι καν συμβατές με τα 7, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Στα Windows XP SP3 δουλεύει κανονικά ο 5.1 ήχος ΠΑΝΤΟΥ ( παιχνίδια, μουσική, ταινίες κλπ) Παρακαλώ ας απαντήσουν άτομα που ΕΧΟΥΝ το πρόβλημα και ξέρουν για τι πράγμα μιλάω, για να είμαστε εντός θέματος ^^ Υ.Γ Απ όσο έχω διαβάσει είναι κι άλλες κάρτες ήχου με αυτό το πρόβλημα, όχι μόνο οι Realtek
Street-Fighter Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Εχεις βάλει λάθος ρυθμίσεις φιλε μου με το alc883 ειμαι και εγω και δεν υπάρχει πρόβλημα στα 5.1 μου.
EKTELESTES Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δεν είναι λάθος ρυθμίσεις, είναι ΓΝΩΣΤΟ πρόβλημα. (αφού λέω στα XP παίζει κανονικά και στο τεστ των Win + Realtek βγαίνει κανονικά ήχος από τα 5.1 + στα XP παίζει κανονικά, πώς γίνεται να είναι λάθος ρυθμίσεις ;; ) Μη μου πεις ότι έχεις τσεκαρισμένο το "speaker fill" γιατί αυτό είναι emulation και όχι κανονικός 5.1 Πες μου drivers τότε και τσέκαρε αυτό που λέω, έχω δοκιμάσω και εγώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ένα κάρο ρυθμίσεις και οδηγούς και ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΠΤ.
liopyr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ποιους drivers έχεις περάσει; Στην αρχη είχα και εγώ ένα θέμα, αλλά από τους 2.30 (αν θυμάμαι καλά) και μετά έπαιξε κανονικά. Τώρα οι τελευταίοι είναι 2.36. Πολλά προβλήματα η realtek με τα windows7, κάθε λίγο όμως βγάζει updated drivers, οπότε (υποθέτω) είναι απλά θέμα χρόνου να λυθεί σε όλους το πρόβλημα.
EKTELESTES Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μπα, έχει κάνει 1 κάρο update και δε δουλεύει με κανέναν. ( 2,36 έχω τώρα ) Έχω δοκιμάσει διάφορους, από 2,15 - 2,36 = ΑΠΟΤΥΧΙΑ Αν έχετε και οι 2 realtek, κοιτάξτε μήπως έχετε τσεκαρισμένο το Speaker Fill. Αν ναι = δε παίζει σωστά ο 5.1, τον κάνει emulation. Να ταν μόνο η Realtek θα ταν καλά...ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ και καλές (κάποιες creative x-fi πχ )
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 φαντάζομαι ότι δεν είναι μόνο στα παιχνίδια αλλά και στις ταινίες?
EKTELESTES Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Ναι, και οι ταινίες το ίδιο. Μόνο τη μουσική έχω φτιάξει με ένα έξτρα Plugin στο Winamp.
Street-Fighter Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δεν είναι λάθος ρυθμίσεις, είναι ΓΝΩΣΤΟ πρόβλημα. (αφού λέω στα XP παίζει κανονικά και στο τεστ των Win + Realtek βγαίνει κανονικά ήχος από τα 5.1 + στα XP παίζει κανονικά, πώς γίνεται να είναι λάθος ρυθμίσεις ;; ) Μη μου πεις ότι έχεις τσεκαρισμένο το "speaker fill" γιατί αυτό είναι emulation και όχι κανονικός 5.1 Πες μου drivers τότε και τσέκαρε αυτό που λέω, έχω δοκιμάσω και εγώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ένα κάρο ρυθμίσεις και οδηγούς και ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΠΤ. Οχι δεν εχω τσεκαρισμενο το speaker fill ουτε το bass κλπ. Εχω δωσει και στα windows και στον driver οτι εχω 5.1 και ο ηχος βγαινει κανονικα και απο το wmp και απο τα διαφορα games.
EKTELESTES Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Οχι δεν εχω τσεκαρισμενο το speaker fill ουτε το bass κλπ.Εχω δωσει και στα windows και στον driver οτι εχω 5.1 και ο ηχος βγαινει κανονικα και απο το wmp και απο τα διαφορα games. Είσαι το μοναδικό άτομο που το ακούω να λέει ότι δεν έχει prob, και μου φαίνεται τρελά περίεργο ( πήγα και σε φίλο με alc663 αν θυμάμαι καλά ) και ενώ μου το έπαιζε έξυπνος ότι δουλεύει σε αυτόν κλπ, τελικά τα πίσω ηχεία δεν έπαιζαν ( δε λέω ότι το παίζεις έξυπνος εσύ, απλά μήπως δε το έχεις πάρει είδηση, συμβαίνουν αυτά ) Γι αυτό σου λέω, μήπως δε το έχεις πάρει χαμπάρι;; Δώσε λίγο driver version, και 1 screenshot με τις ρυθμίσεις αν είναι, να δούμε μπας και βγάλουμε άκρη. Y.Γ. Επίσης, σιγουρέψου ότι δεν έχεις κανα περίεργο mode στα ηχεία σου, γιατί αν βάλω "dolby κάτι" στα Z5500 δίνει ήχο 5.1 αλλά μάλλον τον κάνει emulate πάλι, θα πρεπε να δουλεύει με 6 channel direct κανονικά.
koumos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Και γω παιδια κανενα απολυτως προβλημα εδω παντως...5.1 κανονικοτατα με windows 7x64 RTM 7600
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Αν έχετε και οι 2 realtek, κοιτάξτε μήπως έχετε τσεκαρισμένο το Speaker Fill. Αν ναι = δε παίζει σωστά ο 5.1, τον κάνει emulation. Έχω την εντύπωση πως δεν είναι τσεκαρισμένο, αλλά θα σου πω μς σιγουριά όταν πάω σπίτι.
koumos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Οπα ναι τωρα το ειδα και γω...Ενεργοποιημενο εχω το speaker fill...Δηλαδη τωρα δεν εχω πραγματικο 5.1 ηχο?
EKTELESTES Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Οπα ναι τωρα το ειδα και γω...Ενεργοποιημενο εχω το speaker fill...Δηλαδη τωρα δεν εχω πραγματικο 5.1 ηχο? Όχι, δυστυχώς...κάνει απλά αυτό που λέει, "γεμίζει" όλα τα ηχεία αντί να αναπαράγει ξεχωριστά τον ήχο από κάθε ηχείο...
Meraklis56 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 μα είναι δυνατόν? και εγώ πρόσφατα αντιλήφθηκα ότι όταν έβαζα τους drivers της realtek,λειτουργούσαν όλα τα ηχεία εκτός από το κεντρικό.με ενεργοποιημένο το speaker fill και έτσι τώρα έχω τους default των windows και λειτουργούν όλα. άμα είναι να έχω πραγματικό 5.1 και να ακούω την μουσική μόνο από τα 3 τότε γιατί πήρα τα 5.1? εκτός άμα υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε από media players να βγάζουν σε 5.1(εικονικά τελωσπαντων)
EKTELESTES Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Το πρόβλημα είναι το εξής με speaker fill και παρόμοιες "πατέντες". Σε ταινίες - παιχνίδια πχ, αν ένας ήχος έρχεται από πίσω αριστερά και ένας άλλος από μπροστά δεξιά, πρέπει να ακούς τον κάθε ήχο από το ανάλογο ηχείο, και όχι ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΑΠΟ/ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ...( επίσης σε πολλά ηχεία μπορεί να κάνει παράσιτα / να παίζει με λιγότερη ένταση από τα μπροστά ηχεία / να είναι παραμορφωμένος). Στα XP λοιπόν δουλεύει κανονικά ο 5.1, στα Win 7 ( ίσως και στα Vista, δε ξέρω αν εκεί έχει φτιαχτεί το θέμα ) όμως ΟΧΙ. Αν λοιπόν κάποιος το έχει κάνει να δουλέψει ΚΑΝΟΝΙΚΑ και όχι με emulation, ας ποστάρει να μας φωτίσει ^^ Αλλιώς πάμε για κανα 50ρικο που κάνουν κάρτες που είδα να είναι συμβατές με Windows 7, πχ Asus Xonar DX κλπ Ή μένουμε στα XP και περιμένουμε κανα Fix ( να δούμε πότε ) ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΗΧΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟ Hardware και Software για τα Windows 7 - Προσοχή, δε ξέρω αν όντως δουλεύει σωστά ο 5.1 ήχος με αυτές, πιθανολογώ πως ΝΑΙ, πάντως, ειδικά στις κάρτες που έχουν το LOGO των Win 7). http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/Search.aspx?type=Hardware&s=sound
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.