Προς το περιεχόμενο

Τηλεοράσεις που παίζουν ταινίες από τη θύρα USB τους

george69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Το εκανα τελικα με το N95 και δουλευει τελεια......MKV 1080p και δεν κολλαει καθόλου

και με upgrade (3.55) downgrade (3.15) ξεκλειδωμα κ ξανα upgrade δεν υπαρχει προβλημα....

Επεξ/σία από billyme
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καθολου, το εμφανιζει σαν μηδενικο αρχειο και στο σχεδιακι του βιντεο εχει τον κεραυνο που σημαινει οτι υπαρχει καποιο προβλημα με το αρχειο και δε μπορει να γινει αναπαραγωγη.

Με συγχωρεις φιλε μου αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω.Δεν εχω δει κατι αντιστοιχο στη δικια μου Τv.

Γειά χαρά σε όλους και καλή χρονιά,

με υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο!!;)

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου LG LH9000, που είναι τεχνολογίας Direct Type LED με Local Dimming να μας πει τί "παίζει" με τον Media Player του συγκεκριμένου μοντέλου....

Έχει USB, αλλά παίζει ταινίες?

Και εάν ναι, τί ταινίες παίζει? Μόνο DivX ή και "ματριόσκες" (*.mkv)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....;)

Γειά σε όλους και καλή χρονιά!!!

Έχω την 32lg3000και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να παίξω mp3 και ταινίες απο usb. Μπήκα στο κρυφό μενού αλλά δε βρίσκω τίποτα σχετικό με το θέμα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει...? Ευχαριστώ...!!!:-)

Ευχαριστώ φίλε pcos...!!! Έψαξα... το μόνο που βρήκα είναι οτι γίνεται και στην 32LG3000 αλλά όχι με το κλασικό τρόπο που γίνεται στη σειρά LH??? Το θέμα είναι όμως πως γίνεται???... όποιος μπορεί ας βοηθήσει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...!!!:)

Εγώ που έχω την 32lg3000 Και την 32lg5000 και έχω διαβάσει το θέμα απο την αρχή, και έχω ψάξει και σε ξένα forums δεν έχω βρει να γίνεται. Οποιος φωστήρας ξέρει πως...

Γεια σας παιδια εγω εχω μια LG 42LH4000 και αφου ξεκλειδωσα το να διαβαζει ταινιες εβαλα το 3.55 firmware,και παρατηρησα το εξης...

οτι καποια αρχεια SRT τα διαβαζει κανονικα ενω καποια αλλα οχι,

η' αλλες φορες διαβαζει λιγο την αρχη και μετα τιποτα....και δε μπορω να καταλαβω το λογο....Μηπως εχετε πετυχει κατι παρομοιο????

(ομοιο ονομα σε SRT και ταινια εχω βαλει δεν ειναι αυτο)

Γεια σας παιδια εγω εχω μια LG 42LH4000 και αφου ξεκλειδωσα το να διαβαζει ταινιες εβαλα το 3.55 firmware,και παρατηρησα το εξης...

οτι καποια αρχεια SRT τα διαβαζει κανονικα ενω καποια αλλα οχι,

η' αλλες φορες διαβαζει λιγο την αρχη και μετα τιποτα....και δε μπορω να καταλαβω το λογο....Μηπως εχετε πετυχει κατι παρομοιο????

(ομοιο ονομα σε SRT και ταινια εχω βαλει δεν ειναι αυτο)

Ίσως η κωδικοποίηση στο srt αρχείο; Εμένα το επιτραπέζιο τους παίζει μόνο αν είναι ANSI. Καμιά φορά αν κατεβάσω υπότιτλο και είναι πχ UTF-8 δείχνει τετράγωνα.

Κατέβασε το Notepad2 και πήγαινε File-Encoding να δεις τι λέει.

Ίσως η κωδικοποίηση στο srt αρχείο; Εμένα το επιτραπέζιο τους παίζει μόνο αν είναι ANSI. Καμιά φορά αν κατεβάσω υπότιτλο και είναι πχ UTF-8 δείχνει τετράγωνα.

φιλε μου μαλλον εχεις δικιο διοτι μου φανηκε παραξενο οτι οταν κατεβαζα srt απο συγκεκρημενο site (δε γραφω ποιο ειναι γιατι δε ξερω αν επιτρεπετε) δε τα διαβαζε σωστα η tv ενω απο αλλα site μια χαρα....

Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:54 ----------

Κι ομως ειναι η ιδια κωδικοποίηση κατεβασα το προγραματακι που μου ειπες και το δοκιμασα σε μερικα που τα επαιζε οκ κ σε αλλα που ειχε προβλημα και ηταν ολα ANSI....... οποτε κατι αλλο κουλο 8α ειναι ποιος

ξερει τι αραγε ????

Πρέπει να τα ενεργοποιήσεις μέσω του Service Menu...

Προϋπόθεση για να μπεις στο Service Menu είναι να αλλάξεις Firmware σε v3.15

Πώς αλλάζεις όμως firmware σε σειρά lg;

Απ' όσο έψαξα δε βρήκα ούτε κάποιο τρόπο, αλλά ούτε και κάποιο firmware!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθέτω στο κείμενο που ακολουθεί τις απαντήσεις που έδωσα ύστερα από Π.Μ. σε έναν φίλο του φόρουμ , κάτοχο τηλεόρασης Philips 32PF 9541/10 Amblight και τα προβλήματα που συνάντησε στην αναπαραγωγή ταινιών από τη θύρα USB.

Πιστεύω ότι θα φανούν χρήσιμα και σε άλλους, γι'αυτό και τα δημοσιοποιώ.....

Γειά σου φίλε μου και καλή χρονιά!

Περνάμε αμέσως στις απαντήσεις των ερωτημάτων σου!

1.Όχι, φίλε μου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!

Σαν να ακούω κάτοχο της Sony............!

Άπαξ και υποστηρίζει μόνο MPEG1, σημαίνει ότι στην ουσία το USB σου είναι μόνο για μουσική (βλέπε mp3) και φωτογραφίες.

Αρχεία *.avi δεν πρόκειται να σου παίξει.

Τώρα εάν στις Philips υπάρχει κάποιο κρυφό μενού, όπως στις LG, όπου θα μπορείς να "ξεκλειδώσεις" κι άλλες δυνατότητες- δεν το γνωρίζω!!

Πάντως η Philips, στα DVD Players της, έχει δείξει ότι παρέχει πλήθος αναβαθμίσεων του firmware, αλλά για τις τηλεοράσεις δεν γνωρίζω, ούτε κι έχω ακούσει τίποτα.

2.Καμμία τηλεόραση, ακόμα κι αυτές που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή DivX/Xvid & *.mkv δεν "βλέπουν" υπότιτλους ενσωματωμένους κατά τρόπο soft-cored, όπως κάνει το υπέροχο κατά τα άλλα AVIAddXSubs (το οποίο δημιουργήθηκε για DVD Players, που δεν διαβάζουν ξεχωριστά τα αρχεία υποτίτλων ή εάν τα διαβάζουν - τα γράμματα δεν είναι αρκετά μεγάλα και ευανάγνωστα)!!

Εάν θες να δεις στην τηλεόρασή σου ταινία με υπότιτλους μέσω του USB έχεις τις ακόλουθες 2 λύσεις:

α) Βάζεις ένα αρχείο υποτίτλων *.srt, *.sub, *.ssa ή ό,τι άλλο στο σκληρό ή στο φλασάκι, αλλά να έχει το ίδιο ακριβώς όνομα με το αρχείο του βίντεο- είτε πρόκειται για *.avi, είτε πρόκειται για *.mkv !!! Αρκεί βέβαια να υποστηρίζονται υπότιτλοι (συνήθως όσα μοντέλα έχουν media players, που υποστηρίζουν αναπαραγωγή ταινιών υποστηρίζουν και ανάγνωση όλων των ειδών των αρχείων υποτίτλων (ξανατονίζω- αρκεί να έχει το ίδιο ακριβώς όνομα με το αρχείο του βίντεο).Στην περίπτωσή σου μάλλον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφού ούτε καν αρχεία *.avi δεν υποστηρίζει η τηλεόρασή σου!!

β) Η μόνη σου λύση- λύσεις με την τεχνολογία να ξέρεις ότι πάντοτε υπάρχουν (άλλο το ότι θα τρελαθείς στις μετατροπές(converting)...), είναι σε ένα αρχείο *.avi να ενσωματώνεις τους υπότιτλους με hard-cored ενσωμάτωση!

Δηλαδή να καις τα γράμματα πάνω στην εικόνα!! Και στη συνέχεια το αρχείο που θα δημιουργηθεί να το μετατρέψεις σε MPEG1 (τρέχα-γύρευε δηλαδή με λίγα λόγια) για να παίξει στην τηλεόρασή σου!!!

Το καλύτερο πρόγραμμα για hard-cored ενσωμάτωση είναι το AVI ReComp, αλλά να ξέρεις ότι παίρνει αρκετή ώρα (1- 1,5) μέχρι να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση (αναλόγως τον υπολογιστή βέβαια) και επιπλέον η τελική εικόνα του βίντεο χάνει- ελάχιστα μεν, αλλά χάνει- από την αρχική της ποιότητα (κάτι που δεν γίνεται με το υπέροχο, φοβερό και σπουδαίο AVIAddXSubs, που συν τοις άλλοις σου κάνει και την ενσωμάτωση μέσα σε 3 λεπτά!!

3. Δεν γνωρίζω γιατί σου κάνει αυτές τις διακοπές, αλλά από προσωπική εμπειρία έχω να σου πω, ότι και στην καινούρια LG SL8000, που πήρα πρόσφατα για τη μάνα μου, κάνει κάποιες φορές ψιλοδιακοπές (αποσύνδεση, μη-αναγνώριση της συσκευής USB), χωρίς κατά τη γνώμη μου να φταίει η τηλεόραση, αλλά ο σκληρός δίσκος που της έχω βάλει, ο οποίος είναι ένας HDD μάρκας WD 2.5 των 500GB χωρίς δική του τροφοδοσία ρεύματος ( σε αντίθεση με τους HDD των 3.5 που έχουν δική τους τροφοδοσία και είναι και πιό φθηνοί!! Ένα (1) ΤΒ 3.5 τον είχα πάρει 60 Ευρώ, ενώ τον 500άρη 2.5, που έδωσα στη μάνα μου και της το γέμισα για να βλέπει, το είχα πάρει 130 Ευρώ!!!) Ακριβώς αυτή η έλλειψη αυτόνομης τροφοδοσίας και η παροχή ρεύματος από το ρεύμα της ίδιας της τηλεόρσης μέσω της σύνδεσης USB, πιστεύω ότι ευθύνεται για τις διακοπές στη λειτουργία της USB συσκευής. Διότι λίγο να πέσει η τάση του ρεύματος (ΔΕΗ γαρ) στην τηλεόραση και νάσου η διακοπή στο USB!!

Γι'αυτό προτείνω σε όλους HDD των 3.5 με δική τους τροφοδοσία (ας είναι πιό αρτσούμπαλοι κι όχι τόσο κομψοί όσο οι 2.5!).Είναι πιό αξιόπιστοι ακριβώς επειδή έχουν δικό τους ρεύμα και δεν εξαρτώνται από άλλη πηγή.

Βέβαια οι άλλοι οι μικροί έχουν τα δικά τους συν- ταξίδια, όχι πρίζες, λάπτοπς, μικρό μέγεθος- δεν κάνουν όμως κατά τη γνώμη μου για οικιακή χρήση!

Εγώ σου προτείνω αντί να σκας από τις μετατροπές, να πας για αγορά κατευθείαν ενός media player π.χ WD TV Live ή εάν οπωσδήποτε ζητάς το μηχάνημα, που θα πάρεις να παίζει ΚΑΙ δίσκους (είτε Blu ray, είτε DVD), αλλά συγχρόνως να έχει και θύρα USB, όπου θα μπορούν να συνδεθούν και σκληροί δίσκοι φορμαρισμένοι κατά NTFS και άρα να παίζουν και *.mkv, τότε η επιλογή σου-σήμερα είναι μία και λέγεται LG BD390!!

Αυτά....;)

Επεξ/σία από george69

Προς ενημέρωση θα ήθελα να σας πω ότι το 2010 όλα τα νέα Blu-Ray Players (σειρά 500 της LG), αλλά και τα έτοιμα συστήματα Home Theater- με BD Player και ηχεία 5.1- της LG, αλλά και της Philips (μη μου πείτε ότι είναι τυχαίο- ..οι ίδιες 2 εταιρείες στα DVD Players τους επίσης παίζουν τα πάντα, εκτός από mkv βέβαια...!) και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες- δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς, θα φορούν θύρα USB, από την οποία θα διαβάζουν απολύτως τα πάντα ό,τι και ένας καλός Media Player!!!

Αυτό κι αν είναι καλή είδηση - Media Players & Blu-Ray Optical Drive ΠΑΚΕΤΟ!!

;);)

εχω αγορασει την lg 42 sl9000.Μεσο usb προσπαθω να αναπαραγω ταινιες σε μορφη .avi με subs .srt.Ξεκιναει κανονικα η αναπαραγωγη αλλα μετα απο περιπου 10 δευτερολεπτα οι υποτιτλοι εξαφανιζονται.Εχω δοκιμασει να τα βαλω στον ιδιο φακελο και φυσικα οι υποτιτλοι με το video εχουν το ιδιο ονομα.Υπαρχει κανεις που μπορει να μου βρει την λυση?Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...