Προς το περιεχόμενο

Πειραματικό project

Dr_Michael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάθε web site έχει κάποια επισκεψιμότητα που προκύπτει από τα στατιστικά του. Όμως κάθε webmaster χρησιμοποιεί διαφορετικό πρόγραμμα στατιστικών με διαφορετικές ρυθμίσεις και έτσι δεν υπάρχει μια κοινή βάση/πλατφόρμα, ένα στάνταρ δηλαδή βάση του οποίου θα μπορούσαν να συγκριθούν τα web sites για την επισκεψιμότητά τους.

Όπως έχει γίνει με την τηλεόραση που μια εταιρία μετράει την τηλεθέαση για όλα τα κανάλια, έτσι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια εταιρία, ένα site στην προκειμένη περίπτωση που θα αναλάμβανε με κοινά πρότυπα και ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα του οργανισμού ΙΕΕΕ, να μετράει τα στατιστικά όλων των sites. Σε πρώτη φάση αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σε Εθνικό επίπεδο μετρώντας τα στατιστικά για το Ελληνικό διαδίκτυο.

Αν κάποιον τον ενδιαφέρει η πρόκληση αυτή, τότε μπορούμε εδώ να το συζητήσουμε ως open project και ίσως και να ξεκινήσουμε την υλοποίησή του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλή ιδέα ! Πως ακριβώς όμως θα γίνονται οι μετρήσεις της επισκεψημότητας των διαφόρων σελίδων από εμάς;Εγώ ενδιαφέρομαι να βοηθήσω .

Ωχχ σοβαρά ; Γαμώτο μας πρόλαβαν . Αλλά και τι πειράζει που ξεκίνησε κάτι τέτοιο η AGB;Καιρός να σπάσουμε το μονοπώλιό της . ;) Χωρίς πλάκα , να συνεχίσουμε !

Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ ! Φαντάζομαι ότι θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να φτιάξουμε ένα java applet που θα τρέχει στην εκάστοτε σελίδα και θα κρατάει τις επισκέψεις σε μια σελίδα . Στη συνέχεια , θα τα επεφεργαζόμαστε αυτά τα στοιχεία και θα βγάζουμε τα τελικά συμπεράσματα .

Εγώ συμφωνώ και σε javascript αλλά προσωπικά δεν ξέρω καθόλου Java για να φτιάξω κάτι τέτοιο . Κάποιος που να ασχολείται και να μπορεί να υλοποιήσει κάτι σχετικό ;

sinithos bazoun mia eikona 1x1 pixel se kathe selida, otan kapoios tin anoixei tha katebasei tin eikona me apotelesma na xereis to onoma tis selidas (san refferer). palio kolpo gia na metrane statistika :) ektos kai mporei na parei kapoio module o iss ή o apache ktl. alla pisteuw auto me tin eikona einai kalo gia arxh.

ps: kai egw mesa eimai.

Η ιδέα είναι καλή.

Τα 2 πράγματα που πρέπει να εξέταστούν όμως είναι τι 8α εγγυάται την αξιοπιστία της μέτρησης (προστασία από την υπό μέτρηση εταιρία) και αν υπάρχει ενδιαφέρον και χώρος στην αγορά.

1.Δεν έχει σημασία αν έχει ήδη υλοποιηθεί,αν δεν έχει την εγγύηση των αναλυτών/προγραμματιστών, Μηχανικών λογισμικού της κοινότητας Insomnia.

2.Η ιδέα της υλοποίησης με java...μήπως καλύτερα με κάτι άλλο?

3.Ο μετρητής θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επαληθεύει τον αριθμό προσπελάσεων από την ίδια IP και να καταγράφει σε πινακάκι τις μοναδικές προσπελάσεις.

4.Η υλοποίηση δε ξέρω αν μπορεί να γίνει σε γλώσσα C, αλλά θα σκεφτώ.

5.Να δεσμεύει την IP και να τη στέλνει σε μια βάση ώστε να καταχωρούνται όλες οι προτιμήσεις της συγκεκριμένης IP.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...