g1annis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Όταν λες να φτιάξεις τα γραφικά, τι εννοείς;;Ποιόν driver χρησιμοποιείς; Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος, ΔΕΝ υπάρχει xorg.conf στο σύστημά μου. λΑρα ΔΕΝ έχω ορίσει driver. Έκανα ένα κολάζ από διάφορα xorg.conf που περιλέμβανε >Section "Device" Identifier "Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller" Driver "intel" # Option "DRI" "true" # Option "AccelMethod" "XAA" # Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" #νομίζω ότι με αυτό ΔΕΝ εκινούσε και έλλεγε ότι δεν υπάρχει τέτοια επιλογή Screen "Default Screen" 0 0 InputDevice "Generic Keyboard" InputDevice "Configured Mouse" # Option "AIGLX" "true" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device" Monitor "Generic Monitor" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 24 Modes "1024x768" EndSubSection EndSection Αλλά ΔΕΝ... Το σύστημα το είχα στήσει αρχικά σε κανονική οθόνη υπολογιστή, όπου είχα μια χαρά ανάλυση 1024χ768. Μετά τον μετέφερα στο σαλόνι που συνδέθηκε με τη τηλεόραση philips και πλέον στην τεράστια αυτή οθόνη βλέπω με μόλις 800χ600. Αυτό θέλω να φτιάξω. Βλέπετε κάπου λάθος στο xorg.xonf που έφτιαξα? Δεν είμαι σίγουρος με ποια ακριβώς μορφή το έφτιαξα, αλλά πάνω σε αυτό το xorg.conf έκανα διάφορες αλλαγές. Μερικές φορές δεν έμπαινε καν στο γραφικό περιβάλλον. Άλλες έμπαινε αλλά δεν είχα πληκτρολόγιο κλπ. Με λίγα λόγια δεν κατάφερα τίποτα. Αύριο (μιας και δεν είναι στο σπίτι μου όλα αυτά) θα δοκιμάσω και αυτό που πρότεινε ο φίλος Vas77 και θα σας πω. Μέχρι τότε έχετε κάτι να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε από το xorg.xonf μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Ερμ... τι ανάλυση υποστηρίζει η τηλεόραση, με τη συγκεκριμένη μέθοδο σύνδεσης; Αν θεωρείς ότι υποστηρίζει πάνω από 800x600, τότε βρες τα timings, και βάλ' τα σε ένα xorg.conf σαν το παρακάτω; > Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" HorizSync 31.0-88.0 VertRefresh 60.0-75.0 EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection Δηλαδή απλά τις σωστές τιμές στα HorizSync και VertRefresh, τις οποίες θα πρέπει να μπορείς να βρεις από το manual της οθόνης. Τα υπόλοιπα όλα για drivers, color depth, modes κτλ λογικά δεν χρειάζονται, τα βρίσκει αυτόματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά επειδή το θέμα είναι παραμφερές, έχω dual monitor και το μόνο πρόβλημα είναι ότι μου διάλεξε λάθος την κύρια οθόνη! Δεν βρίσκω κάποια επιλογή και το xorg δεν υπάρχει. Καμιά ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl5604h_12/32pfl5604h_12_pss_aen.pdf http://www.bch.gr/specification/philips/tv/lcd/32pfl5604h.pdf http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1137478.html http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=37&t=7743&p=80918 http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-398600.html http://nozell.com/examples/xorg.conf-fglrx.20060621 http://www.mythtvtalk.com/forum/general/6298-changing-xorg-conf-tvstandard-480i-1080i-fly.html http://www.avenard.org/media/Patches_&_Add-Ons/Entries/2008/9/5_xorg.conf_and_specific_refresh_rates.html magic command google > xorg.conf for 1920x1080 > enter den exo ελληνικούς χαρακτήρες me prosoxh pantos . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέχρι τότε έχετε κάτι να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε από το xorg.xonf μου? Τα έχεις λίγο μπερδέψεις Η εντολή "Identifier" που υπάρχει σε κάθε section είναι σημαντική. Ό,τι όνομα δίνεις σε αυτήν την εντολή το ίδιο ακριβώς όνομα πρέπει να δώσεις στο "Section Screen". Έτσι, όταν στο Section Monitor γράφεις Identifier "Configured Monitor" πρέπει στο Section Screen να γράψεις Monitor "Configured Monitor" και όχι "Generic Monitor". Στο Section Monitor εκτός από τις συχνότητες ανανέωσεις καλό ειναι να βάλεις και τα modlines (βρήκα αυτό το site http://xtiming.sourceforge.net/cgi-bin/xtiming.pl) Σου παραθέτω ένα μέρος του δικού μου xorg.conf αρχείου. > Section "Monitor" Identifier "Monitor0" HorizSync 30 - 90 VertRefresh 60 # For TV #HorizSync 31.5 - 80.5 #37.9 #VertRefresh 50 - 120 #70 # Option "DPMS" "true" UseModes "MyModes" EndSection Section "Modes" Identifier "MyModes" Modeline "1280x800_60.00" 83.46 1280 1344 1480 1680 800 801 804 828 -HSync +VSync Modeline "1024x768_60.00" 64.11 1024 1080 1184 1344 768 769 772 795 -HSync +VSync Modeline "800x600_60.00" 38.22 800 832 912 1024 600 601 604 622 -HSync +Vsync EndSection # ********************************************************************** # Graphics device section # ********************************************************************** # Any number of graphics device sections may be present # === ATI device section === Section "Device" Identifier "ATI Graphics Adapter" Driver "radeon" # ### generic DRI settings ### # === disable PnP Monitor === #Option "NoDDC" #BusID "PCI:1:0:0" # vendor=1002, device=3150 Screen 0 Option "XAANoOffscreenPixmaps" "true" Option "AccelMethod" "exa" Option "DynamicClocks" "on" Option "AccelDFS" "1" Option "RenderAccel" "true" #Option "AGPMode" "1" # Option "backingstore" "true" Option "EnablePageFlip" "1" Option "ColorTiling" "1" #Option "ForcePCIMode" "True" EndSection # ********************************************************************** # Screen sections # ********************************************************************** # Any number of screen sections may be present. Each describes # the configuration of a single screen. A single specific screen section # may be specified from the X server command line with the "-screen" # option. Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "ATI Graphics Adapter" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 #Option "backingstore" Subsection "Display" Depth 24 Modes "1280x800" "1024x768" "800x600" # ViewPort 0 0 # initial origin if mode is smaller than desktop # Virtual 1280 800 EndSubsection EndSection Αρχικά δοκίμασε τo xorg.conf αρχείο χωρίς τα modelines. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Στο Section Monitor εκτός από τις συχνότητες ανανέωσεις καλό ειναι να βάλεις και τα modlines Γιατί; Αφού τα υπολογίζει αυτόματα. Το συχνότερο πρόβλημα με χαμηλές αναλύσεις είναι ότι ο driver δεν μπορεί να επικοινωνήσει σωστά με το monitor ώστε να πάρει τις πληροφορίες χρονισμού του (EDID). Εφόσον αυτές δωθούν χειρωνακτικά, το xorg μπορεί άνετα να κάνει τους υπολογισμούς του (αντίστοιχους με το xtiming) και να βρει αυτόματα τα modelines. Δεν χρειάζεται πια να πονοκεφαλιάζουμε μ' αυτά (πάει χαμένος κι ο τόμος προγραμματισμού καταχωρητών supervga που έχω ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 (πάει χαμένος κι ο τόμος προγραμματισμού καταχωρητών supervga που έχω ) είχατε μάθει πολλά γι αυτό τα άλλαξαν ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος, ΔΕΝ υπάρχει xorg.conf στο σύστημά μου. λΑρα ΔΕΝ έχω ορίσει driver. Οριστε πως φτιαχνω εγω το xorg.conf στο debian 5, επειδη και απο εκει λειπει. ctrl-alt-F1, για να βγεις σε καθαρο text mode > # /etc/init.d/gdm stop # Xorg -reconfigure # cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf Τα παραπανω τα κανεις ως root, η με sudo για το ubuntu. Η πρωτη εντολη σταματαει το gnome desktop manager Η δευτερη επαναρυθμιζει το Xorg και γραφει το xorg.conf (με καταληξη .new) στο home του root. Η τριτη εντολη το αντιγραφει εκει που πρεπει να βρισκεται. Θα δουλεψει σιγουρα, αφου προκειται για τις ιδιες ρυθμισεις που εβρισκε μονο του δυναμικα. Αν εφτιαχνες το xorg.conf μονος σου με κολαζ ολο και κατι μπορει να παει στραβα Φανταζομαι οτι και στο ubuntu θα δουλευει αυτο. Επισης απο τη στιγμη που βρισκει xorg.conf, νομιζω το διαβαζει αναγκαστικα, δε χρειαζεται δηλαδη να του δηλωσεις να το διαβαζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Φανταζομαι οτι και στο ubuntu θα δουλευει αυτο. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος? Επισης απο τη στιγμη που βρισκει xorg.conf, νομιζω το διαβαζει αναγκαστικα, δε χρειαζεται δηλαδη να του δηλωσεις να το διαβαζει.Κι εγώ από όσο κατάλαβα μάλλον ισχύει αυτό που λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Κι εγώ από όσο κατάλαβα μάλλον ισχύει αυτό που λες. Σίγουρα ισχύει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.