g1annis Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δεν είχα καλά γραφικά μετά από φρέσκια εγκατάσταση Ubuntu 9.10 και πήγα να σκαλίσω λίγο το xorg.conf Παραδόξως... λείπει. Στο σύστημά μου δεν υπάρχει αρχείο xorg.conf Ο xserver βέβαια λέιτουργεί. Πως ακριβώς τα καταφέρνει... δε ξέρω. >~$ lspci | grep Gra 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02) >~$ locate xorg.conf /usr/share/man/man5/xorg.conf.5.g Κάποια ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Απο την εκδοση 1.5 του xorg και μετα, δηλαδη απο την εκδοση που ο xorg βασιζεται στον hal για να ρυθμισει το γραφικο περιβαλλον με οτι αυτο εχει, το xorg.conf εγινε περριτο. Σαν ιδεα ακουγεται καλο, και ειναι. Αλλα το να ρυθμιζεται το γραφικο περιβαλλον σε καθε εκκινηση ξανα απο την αρχη ειναι κατα τη γνωμη μου λιγο window-ish συμπεριφορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μάλιστα! Και τώρα εγώ πως θα ρυθμίσω driver, ανάλυση, οθόνη κλπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δεν σου δουλευει σωστα η αναλυση απο default? Δεν σου βρισκει κατι απο την οθονη? Για τον driver θα προσθεσεις αυτο μονο >Section "Device" Identifier "mycard" (αν και νομιζω ουτε αυτο χρειαζεται) Driver "nvidia" EndSection Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δεν σου δουλευει σωστα η αναλυση απο default? Δεν σου βρισκει κατι απο την οθονη? Για τον driver θα προσθεσεις αυτο μονο Κώδικας: Section "Device" Identifier "mycard" (αν και νομιζω ουτε αυτο χρειαζεται) Driver "nvidia"EndSection[/cOdE] Προφανώς όχι nvidia. Μάλλον intel. Δες το πρώτο μου post. Η οθόνη δεν είναι οθόνη υπολογιστή. Είναι οθόνη τηλεόρασης, home cinema, κάτι τέτοιο. Είναι τεράστια (μάλλον plasma) και λογικά θα έπρεπε να μπορώ να φτιάξω την ανάλυση καλύτερα από 800χ600 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Με τι ειδους καλωδιο συνδεεται η τηλεοραση με το pc? Hdmi, dsub (με το μπλε φις) ή dvi (με το ασπρο φις)? Τι αναλυση εχει? Αρχικα βρες ποιον driver χρησιμοποιει τωρα, με ενα lspci -k, και αν δεν ειναι ο intel βαλτον οπως ειπα παραπανω. Επισης δες και το log του xorg για σφαλματα >cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE Αυτα τα ολιγα πριν μπουμε σε πιο βαθια νερα με "X -configure" εκτος του γραφικου περιβαλλοντος. Δεν ειμαι σε pc με linux αυτη τη στιγμη, οποτε το παραπανω ονομα του log αρχειου ισως να μην ειναι σωστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Με τι ειδους καλωδιο συνδεεται η τηλεοραση με το pc? Hdmi, dsub (με το μπλε φις) ή dvi (με το ασπρο φις)? Τι αναλυση εχει?Συνδέεται με το μπλε φισάκι. Η ανάλυση είναι 800χ600. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Νομίζω οτι μονο το Ubuntu καταργησε το xorg.conf Στις άλλες διανομες υπάρχει κανονικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 800*600 εινια η μεγιστη αναλυση της οθονης? Το αναλογο κομματι στο xorg.conf ειναι >Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Card0" SubSection "Display" Modes "1280x800" EndSubSection EndSection Δοκιμασε να αλλαξεις την αναλυση με το randr και καποιο frontend του. @DIMITRISG Η απουσια του xorg.conf και η αναθεση των ρυθμισεων του στον hal δεν ειναι κατι που υπαρχει μονο στο ubuntu. Βασικα, ακομα και σε xorg 1.4 (που δεν βασιζεται στον hal για ρυθμισεις) θα ειχε καποιος γραφικο περιβαλλον χωρις xorg.conf. Σιγα σιγα το xorg.conf εγινε προαιρετικο. Αν θυμαμαι καλα, ο νεοτερος nvidia driver απαιτει εντελως καθαρο xorg.conf (να μην λεει τιποτε αλλο εκτος απο τον driver) και ο radeon τα καταφερνει καλυτερα χωρις αυτο (τουλαχιστον στην 3850 μου). Πλεον δηλαδη, ουτε οι drivers δεν ανεχονται την "καθοδηγηση"! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Πλεον δηλαδη, ουτε οι drivers δεν ανεχονται την "καθοδηγηση"! "κακό" αυτό ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει μια εντολή που μπορείς να βάλεις στο xorg.conf, και να υποχρεώσεις τον X να διαβάσει το αρχείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αυτό είναι ερώτηση ή δήλωση? Γιατί αν είναι το 2ο με ενδιαφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 http://www.google.gr/search?q=xorg.conf+in+ubuntu+9.10&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1260518 http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=7915405&postcount=7 δες αυτά γιάννη αν και υπάρχουν ειδικοί ubuntistas στο forum . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Παίδες. Δεν έχω κανα κόλλημα να χρησιμοποιήσω σώνει και ντε το xorg.conf απλά ήταν έχα χρήσιμο εργαλείο που ήξερα να το σκαλίζω. Έφτιαξα διάφορα μέχρι τώρα και άλλες φορές ξεκινούσε ο server, άλλες όχι κ.ο.κ. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι ΑΝ γίνεται, και ΠΩΣ γίνεται, να φτιάξω τα γραφικά σε μια οθόνη τηλεόρασης Philips 32pfl5604h/12. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vas77 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι στο Section "ServerFlags" να προσθέσεις τις γραμμές > Option "AutoAddDevices" "false" Option "AutoEnableDevices" "false " Όταν λες να φτιάξεις τα γραφικά, τι εννοείς;; Ποιόν driver χρησιμοποιείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.