koumos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα παιδες. Εχω το συστημα της υπογραφης και ολα πηγαιναν ρολοι μεχρι σημερα. Μολις παρελαβα το εκπληκτικο κουτακι Coolermaster Cosmos 1000, και ξεκιναω την μεταφορα απο το παλιο μου armor jr. Ολα κομπλε κατα τη μεταφορα αλλα τα παραξενα αρχιζουν μολις ανοιγω το διακοπτη του PSU. ΧΩΡΙΣ να πατησω το Power ON ολοι οι ανεμιστηρες (και οι 7) παιρνουν μπρος και παραλληλα ακουω τους σκληρους να ξεκινουν.Επισης το LED στο κουτι των σκληρων αναμμενο. Στην οθονη τιποτα. Παταω το power ON και το Pc ξεκινα το Boot, και τα βλεπω ολα κανονικα οπως το ειχα αφησει. Ωραια λεω..Κανω shutdown. Eνω τερματιζεται η λειτουργια του pc και σβηνει η οθονη ολα τα υπολοιπα (ανεμιστηρες και του κουτιου και του cpu) συνεχιζουν και λειτουργουν καθως και οι σκληροι. Μονο με το κουμπι του PSU σταματαει πλεον το Pc.. Η ερωτηση τωρα....Τι φταιει?? PSU? BIOS prob? Mobo? εδω πρεπει να σημειωσω οτι το Pc δουλευε κανονικοτατα πριν ξεκινησω τη μεταφορα του στο νεο κουτι... Ακουω τις σκεψεις σας παρακαλω... Ευχαριστω προκαταβολικα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:26 ---------- Επισης ξεχασα να αναφερω κατι σημαντικο και λιγακι κουλο. Οταν bootαρα πρωτη φορα μετα τη μεταφορα στο ποστ μου εγραψε " Attempt to overclock Failed!. Please select f1 for setup..". PS: Δοκιμασα μολις και ενα CLEAR CMOS αλλα δυστυχως δεν αλλαξε κατι...Τι μπορει να συμβαινει ρε παιδια?
pcos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 στατικός ηλεκτρισμος που "στραβωσε" την μητρική? τι αλλο, αν τα εχεις βαλει ολα σωστα.
VKostas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Κάτι μου λέει ότι φταίει κάποιο βραχυκύκλωμα. Τσέκαρε λίγο τις συνδέσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 βγάλε το τροφοδοτικό από το κουτί τελείως και βάλτο στην μπρίζα μόνο του χωρίς να έχεις τπτ συνδεδεμένο πάνω του, αν ανάψει χωρίς βραχυκύκλωμα σε πράσινο και μαύρο pin του 24pin καλωδίου τότε έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό... το ίδιο έκανε και το προηγούμενο δικό μου και μου το άλλαξαν...
koumos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 αν ανάψει χωρίς βραχυκύκλωμα σε πράσινο και μαύρο pin του 24pin καλωδίου τότε έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό... Για εξηγησε το λιγο παραπανω αυτο γιατι θελω να το δοκιμασω. Αν αναψει σε πρασινο και μαυρο Pin του 24?? Πως θα το δω? Παντως ετσι οπως φαινεται πρεπει να ειναι το PSU. Αποσυνδεω τα παντα και αφηνω μονο το 24αρι, το 4αρι και αυτο της VGA και με το που το βαζω στην πριζα δινει ρευμα αμεσως και γυρνανε τα ανεμιστηρια του cpu και της vga....Ρε γμτ ετσι ξαφνικα?? Κριμα.. Για προτειντε κανενα καλο να παω να το τσιμπισω αυριο? Οσο το δυνατον πιο αθορυβο plz.. και ενα λιγο offtopic : Μετα την τραμπα των κουτιων, καθαρισα λιγακι το ανεμιστηρι της VGA με swiffer. To προβλημα ειναι οτι τωρα κανει πιο πολυ θορυβο!! καμια ευκολη λυση σ αυτο? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:50 ---------- Κάτι μου λέει ότι φταίει κάποιο βραχυκύκλωμα. Τσέκαρε λίγο τις συνδέσεις. Να το κοιταξω και αυτο! Δε χανω τιποτα..Για ποιες συνδεσεις αναφερεσαι συγκεκριμενα? Νομιζω πως ολα ειναι οκ γιατι και το pc δουλευει μια χαρα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 για να ανάψεις ένα τροφοδοτικό που δεν είναι συνδεμένο με κανένα part του PC πρέπει να κάνεις αυτό και μετά να ανοίξεις το διακόπτη από πίσω ΑΝ το τροφοδοτικό ανοίγει με το διακόπτη χωρίς να έχεις κάνει κάτι τέτοιο τότε έχει πρόβλημα όπως είχε και το δικό μου...
koumos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μαλιστα. Αρα αποσυνδεοντας τα παντα απο το PSU και ανοιγοντας το διακοπτη αυτο θα πρεπει να ανοιξει ΑΝ εχει προβλημα. Πως θα το καταλαβω οτι ανοιξε ομως? Απο τον ανεμιστηρα του που θα σβουριζει?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 ναι από τον ανεμιστήρα του, κανονικά δεν πρέπει να ανοίγει τπτ χωρίς να κάνεις το βραχυκύκλωμα που αναφέρω πιο πάνω
koumos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Οκ θα το κοιταξω... Αν μπορεις προτεινε μου και καποιο τροφοδοτικο...Κοντα στα 600W θα ειμαι καλα πιστευω, Cable Management οπωςδηποτε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 το τροφοδοτικό που έχεις τώρα δεν έχει εγγύηση? μέχρι πόσα χρήματα δίνεις?
koumos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Οχι δυστυχως ειναι εκτος εγγυησης. Το πολυ 100 ευρω..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 τελικά είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού, το testαρες? το μόνο 600αρι modular μέχρι 100 euro που βρήκα είναι αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Zalman-600W-ZM600-HP.htm αν θες κάποιο άλλο πρέπει να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις
koumos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δεν το τεσταρα ακομα. First think in the morning..Δεν την παλευω σημερα. Μακαρι να ειναι αυτο το προβλημα τελικα να ξεμπερδευουμε...Αλλα δεν ξερω, εχω μια υποψια οτι ειναι μητρικη για καποιο λογο. Θα ποσταρω αυριο με νεοτερα, thanks
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το shut down......Πρεπει να το δω καποια στιγμη
koumos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Καλησπερα. Φιλε Thresh αυτο ηταν το προβλημα τελικα. Ανοιξα το PSU με τιποτα συνδεδεμενο πανω και δουλεψε... Πηγα και πηρα αλλο τελικα. Αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700172 Ε και επ ευκαιριας πηρα και μια VGA GTX 260, εστι για αλλαγη Ευχαριστω και παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.