Προς το περιεχόμενο

Πειθαρχικες ποινες συλλογου διδασκοντων σχολειου

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Είναι αυτό που λέμε it's all fun and games until someone's hair (or arse) is on fire, then it's hilarious

fixed... :P

(γιατί ντρέπσαι να το πεις όλο? :o )

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

(γιατί ντρέπσαι να το πεις όλο? :o )

Είναι αυτό που λέμε it's all fun and games until someone gets nominated for a darwin award

Δημοσ.
Η αληθεια ειναι οτι ο γιος μου μου φωναζει να μην συνεχισω για να μην εχει αλλες συνεπειες για αυτον . Επειδη ομως δεν ειναι καλος μαθητης (δεν σημαινει απαραιτητα και κακο παιδι , απλα δεν διαβαζει...) δεν υπαρχει περιπτωση να περασει καπου οποτε τυχον μειωση της βαθμολογιας δεν θα τον επηρεασει το θεωρω αδικο να αφησω αυτην κατα την γνωμη μου αδικια να τελεσιδικισει .

Αγαπητε Γιαννη, δεν θα σταθω στο κατα ποσο ειναι δικαιη η τιμωρια του γιου σου ή οχι (κατα την γνωμη μου ειναι δικαιη).

Αυτο που θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου,ειναι οτι, αν υποθεσουμε οτι καταφερνεις με οποιονδηποτε τροπο,ακομα και με προεδρικο διαταγμα,να μειωσεις ή ακυρωσεις την τιμωρια του παιδιου σου,ποια νομιζεις οτι θα ειναι η αντιδραση των καθηγητων απο την επομενη μερα,απεναντι στο παιδι σου ???

α. Βαλτε του μεγαλο βαθμο ?

β. Βρε τον μπαγασα,τα καταφερε ?

γ. Σκιστε τον οπου τον βρειτε ?

Εχει και δ...ε...ζ... και ακομα πολλα...

Αυτο δεν σημαινει,οτι πρεπει να σκιβουμε το κεφαλι και να μην αντιδρουμε,αλλα να σκεφτομαστε ορθολογικα και ρεαλιστικα αν θελουμε να πετυχουμε το στοχο μας (και ο δικος σου ειναι να μην μειωθει,οπως ειπες πριν, η βαθμολογια του)

Ε ! αυτο πας να πετυχεις,με την αντιδραση σου.Να την μειωσεις.

Και αυτο το ξερει καλυτερα και ο γιος σου και γι`αυτο σε φρεναρει.

Τουλαχιστον,αν δεν μαθει γραματα,ας μαθει να δεχεται τις συνεπειες των πραξεων του.

Δημοσ.

Μαλλον δεν αξιζει να ασχοληθω αλλα μαζι τους παιδια...Εστω και με "κατηγορια" διαφημιση θα τους κανω....

Σας ευχαριστω για τις τοποθετησεις σας.

Δημοσ.

να πω και γω την αποψη μου για ενα θεμα που μπορει κανεις να το δει απο πολλες πλευρες (οπως και εγινε απο οσα διαβασα)

καταρχην γιαννη, ειναι ωραιο το γεγονος οτι αναζητησες πληροφοριες για το πως πρεπει να κινηθεις στο θεμα που αντιμετωπιζεις και ελπιζω ολοι μας να το κανουμε αυτο σε διαφορες περιστασεις (ακομα και οταν αγοραζουμε ενα χαλασμενο μιξερ που λεει ο λογος).. πληροφορημενος πολιτης ειναι δυνατος πολιτης...

αποψη μου ειναι παντοτε οτι οσο δικιο και να νομιζουμε (ή ακομα και να ξερουμε) οτι εχουμε δεν δικαιουμαστε να παραβιαζουμε το δικιο του αλλου ή να αντιμετωπιζουμε τους αλλους με καχυποπτο τροπο... πρωτα απο ολα γιατι ετσι χανουμε το δικιο μας και η αρχικη μας διεκδικηση παει περιπατο...

θα διαφωνησω με τις αποψεις που εκφραστηκαν λιγο παραπανω που θελουν τους καθηγητες εκδικητικους και σε καμια περιπτωση ο γιος σου δεν πρεπει να φοβαται οτι η συμπεριφορα του θα εχει αντικτυπο στο βαθμο του.. αλιμονο αν συμβαινει αυτο!

καθηγητης ειμαι και στους μαθητες μου λεω οτι καλλιστα μπορει καποιος που κανει φασαρια να εχει 20 αν το αξιζει, αλλα θα παρει και τις ωριαιες του αν πρεπει.. επισης, απο την αλλη το να κοιμασαι στην ταξη δεν σου εξασφαλιζει κανεναν βαθμο προαγωγης οπως πολλοι νομιζουν... με λιγα λογια αποσυνδεω εντελως την διαγωγη απο την επιδοση...

συμφωνω με πολλους απο τους παραπανω που λενε οτι το να μπεις στη διαδικασια εφεσεων θα στοιχισει πανω απο ολα στο γιο σου, κυριως ψυχολογικα... γιατι ΚΑΙ πολυ καιρο θα τραβηξει ΚΑΙ δεν προκειται να δικαιωθεις αν η ενσταση σου περιοριζεται στο γεγονος οτι καποιοι αλλοι δεν τιμωρηθηκαν για να ειναι ηθικα δικαιη η τιμωρια του γιου σου... αυτα εξεταζονται χωρια... δλδ, αν με πιασουν να κλεβω θα πω οτι δεν πρεπει να τιμωρηθω μεχρι να πιασουν και να τιμωρησουν καποιο δολοφονο?

πιστευω το καλυτερο ειναι να δεχτεις οτι η τιμωρια ειναι δικαιη και να συμβιβαστει και ο γιος σου με αυτο αντι να πηγαινοερχεται στο σχολειο με αυτο το "βαρος".. παει τελειωσε, κανενας δεν στεκεται πλεον εκει, αν δεν το κανετε εσεις... ας αποδειξει ο γιος σου στην πραξη οτι ηταν αυστηροι μαζι του οι καθηγητες και να δεις οτι θα τον ανταμειψουν στο πολλαπλασιο... οχι με βαθμο απαραιτητα, υπαρχουν καλυτεροι τροποι...

Δημοσ.

το ξερει και ο Γιαννης οτι η ιστορια δεν αξιζει να τραβηξει και οτι ο γιος του τον χρειαζεται ενα παραδειγματισμο απλα τον πνιγει η αδικια της ανισης μεταχειρισης του παιδιου του

ετσι ειναι η ζωη John αργα η γρηγορα ο μικρος θα το μαθει

Δημοσ.
θα διαφωνησω με τις αποψεις που εκφραστηκαν λιγο παραπανω που θελουν τους καθηγητες εκδικητικους και σε καμια περιπτωση ο γιος σου δεν πρεπει να φοβαται οτι η συμπεριφορα του θα εχει αντικτυπο στο βαθμο του.. αλιμονο αν συμβαινει αυτο!

καθηγητης ειμαι και στους μαθητες μου λεω οτι καλλιστα μπορει καποιος που κανει φασαρια να εχει 20 αν το αξιζει, αλλα θα παρει και τις ωριαιες του αν πρεπει.. επισης, απο την αλλη το να κοιμασαι στην ταξη δεν σου εξασφαλιζει κανεναν βαθμο προαγωγης οπως πολλοι νομιζουν... με λιγα λογια αποσυνδεω εντελως την διαγωγη απο την επιδοση...

Πανω σε αυτο θυμαμαι δικο μου καθηγητη που μας εξηγουσε οτι δεν γινεται σε εναν μαθητη που εχει μια καλη πορεια στο σχολειο να βαλει κακο βαθμο η το αναποδο. Αφορμη ηταν δυο γραπτα που το χαλια πηρε καλο βαθμο ενω ενα καλυτερο πηρε χειροτερο βαθμο, η εξηγηση ηταν οτι το κακο γραπτο το εγραψε ενας καλος μαθητης σε ασχημη ημερα ενω το καλο το εγραψε ενας λιγοτερο καλος μαθητης που μπορει να αντεγραφε. Τι να πεις σε αυτο;

Εσυ μπορει να εισαι φυσιολογικος ανθρωπος, παντως εχουν ξεφυγει αρκετοι και κυκλοφορουν ψυχοπαθεις καθηγητες στα σχολεια...

Δημοσ.
Πανω σε αυτο θυμαμαι δικο μου καθηγητη που μας εξηγουσε οτι δεν γινεται σε εναν μαθητη που εχει μια καλη πορεια στο σχολειο να βαλει κακο βαθμο η το αναποδο. Αφορμη ηταν δυο γραπτα που το χαλια πηρε καλο βαθμο ενω ενα καλυτερο πηρε χειροτερο βαθμο, η εξηγηση ηταν οτι το κακο γραπτο το εγραψε ενας καλος μαθητης σε ασχημη ημερα ενω το καλο το εγραψε ενας λιγοτερο καλος μαθητης που μπορει να αντεγραφε. Τι να πεις σε αυτο;

Εσυ μπορει να εισαι φυσιολογικος ανθρωπος, παντως εχουν ξεφυγει αρκετοι και κυκλοφορουν ψυχοπαθεις καθηγητες στα σχολεια...

δεν ξερω, μπορει και να ειναι ετσι, αλλα γενικα διαφωνω με τη λογικη οτι ενας καλος μαθητης μπορει να εχει μια κακη μερα... γιατι ενα διαγωνισμα δεν ειναι προϊον μιας στιγμης, αλλα μιας συνολικοτερης προσπαθειας... βεβαια εξαιρουνται ψυχολογικοι παραγοντες.. αλλα το προβλημα ξερεις που ειναι? οτι δεν εχουμε εμπιστοσυνη.. και οχι χωρις λογο, βεβαια...

υπαρχει ενα προβλημα που αντιμετωπιζεται με στρουθοκαμηλισμό και αν το αναφερει κανενας τον κοιτανε περιεργα... κανενας καθηγητης (δ/θμιας εκπαιδευσης) ή για να ειμαι σωστος, σχεδον κανενας, δεν εχει διδαχθει πως να αντιμετωπιζει τις ψυχες των παιδιων... ο καθενας αναλογα με το ποσο μερακι εχει, πως εχει μαθει απο το σπιτι του κλπ κλπ κλπ εφαρμοζει διαφορα... καποιοι διαβαζουν βιβλια για να ενημερωθουν, αλλα ολοι (να εισαι σιγουρος/η) προσπαθουνε να τα καταφερουν χωρις να προσβαλλουν και να ενοχλησουν ή να ενοχοποιησουν κανεναν αδικα, ειδικα τα παιδια...

για αυτο το λογο ειναι σημαντικο να ξεχωριζουμε ανθρωπους και καταστασεις και να μην βαζουμε ποτε ταμπελες... πολλες φορες εχω πει οτι, αν η ελλαδα κανει καμια φορα κανενα βημα προς τα εμπρος ειναι χαρη στο μερακι και το φιλοτιμο καποιων...

υπαρχουν καθηγητες που κανουν μαθημα με τις ιδιες σημειωσεις ολα τα χρονια, υπαρχουν και καποιοι που καθε χρονο προσθετουν βελτιωνουν και κυριως.... συζητανε με συναδελφους για να βρουν την καλυτερη καθε φορα λυση σε οποιο προβλημα...

τελος παντων.. ας μην σας ζαλισω με αυτα...

Δημοσ.
[...]

κανενας καθηγητης (δ/θμιας εκπαιδευσης) ή για να ειμαι σωστος, σχεδον κανενας, δεν εχει διδαχθει πως να αντιμετωπιζει τις ψυχες των παιδιων...

[...]

Συγνώμη αλλά χωρίς να κατηγορώ απαραίτητα κάποιον καθηγητή, όταν κάποιος προορίζεται για εκπαιδευτικός δεν θα έπρεπε να δίνεται βάση στην παιδαγωγική, να μαθαίνει δηλαδή ο μελλοντικός εκπαιδευτικός πώς "να αντιμετωπίζει τις ψυχές των παιδιών"; Στην τελική οι γνώσεις δε λένε και πολλά, ξέρω φυσικό που υποστήριζε πως είχε βγάλει τη σχολή σε 4 χρόνια αλλά από μεταδοτικότητα μηδέν, μηδέν εις το πηλίκιο.

Δημοσ.

είναι ένας λόγος που τα παιδαγωγικά τμήματα (καλή ώρα το φ.π.ψ. του ε.κ.π.α) βγάζουν, συνήθως, καλύτερους, όσον αφορά τη μεταδοτικότητα και το χειρισμό των παιδιών, καθηγητές. Οι γνώσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες απαραίτητες για τη διδασκαλία σε σχολείο.

Μιλάω βέβαια για την κατηγορία των φιλολόγων.

Αλλά και στις άλλες σχολές, θα έπρεπε να υπήρχε επιλογή κατεύθυνσης, όπου αν στόχευες στη διδασκαλία σε σχολείο, να επικεντρωθείς, είτε στο τελευταίο, είτε στα 2 τελευταία, έτος, και στην παιδαγωγική και ψυχολογία. (δεν ξέρω αν υφίστανται ήδη τέτοιου είδους κατευθύνσεις σε θετικές-τεχνολογικές σχολές).

Δημοσ.
είναι ένας λόγος που τα παιδαγωγικά τμήματα (καλή ώρα το φ.π.ψ. του ε.κ.π.α) βγάζουν, συνήθως, καλύτερους, όσον αφορά τη μεταδοτικότητα και το χειρισμό των παιδιών, καθηγητές. Οι γνώσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες απαραίτητες για τη διδασκαλία σε σχολείο.

Μιλάω βέβαια για την κατηγορία των φιλολόγων.

Αλλά και στις άλλες σχολές, θα έπρεπε να υπήρχε επιλογή κατεύθυνσης, όπου αν στόχευες στη διδασκαλία σε σχολείο, να επικεντρωθείς, είτε στο τελευταίο, είτε στα 2 τελευταία, έτος, και στην παιδαγωγική και ψυχολογία. (δεν ξέρω αν υφίστανται ήδη τέτοιου είδους κατευθύνσεις σε θετικές-τεχνολογικές σχολές).

για καποια τμηματα (πολυ λιγα) παρχουν τετοιες επιλογες.. το θεμα ειναι οτι δεν ειναι προαπαιτουμενο και βεβαια δεν αντιμετωπιζεται ουτε στη συνεχεια οταν καποιος βρεθει διορισμενος...

οσο για τα τμηματα φπψ δυστυχως εχω ασχημες εντυπωσεις.. που βασιζεις τον ισχυρισμο οτι εχουν καλυτερη μεταδοτικοτητα? μηπως εννοεις οτι θεωρητικα θα επρεπε να συμβαινει αυτο?

Δημοσ.

οσο για τα τμηματα φπψ δυστυχως εχω ασχημες εντυπωσεις.. που βασιζεις τον ισχυρισμο οτι εχουν καλυτερη μεταδοτικοτητα? μηπως εννοεις οτι θεωρητικα θα επρεπε να συμβαινει αυτο?

Θελω να υποθετω οτι εννοει αυτο μιλωντας για ΦΠΨ, καθως ο τιτλος του πραγματι παραπεμπει σε "καλυτερη μεταδοτικοτητα".

Βεβαια η θεωρια απτη πραξη ειδικα για το συγκεκριμενο τμημα απεχουν αρκετα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...