Προς το περιεχόμενο

Πειθαρχικες ποινες συλλογου διδασκοντων σχολειου

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα για πρωτη φορα βρεθηκα καλεσμενος σε συλογο διδασκοντων του Λυκειου που ειναι ο γιος μου στην Γ Λυκειου λογω της παραπομπης του για πειθαρχικο παραπτωμα μαζι με ενα αλλο παιδι.

Με λιγα λογια προ ημερων ο ενας κρατωντας αναπηρα και αλλος διαλυτικο απο blanco κατα λαθος εβαλαν μια μικροεστια φωτις σε αιθουσα.Σαφεστατα ηταν παραλογο αυτο που εκαναν και ηξεραν ή επρεπε να ξερουν οτι το διαλυτικο ειναι ευφλεκτο αλλα η παραπομπη με το ερωτημα οτι ειχαν σκοπο να βαλουν φωτια στην αιθουσα ειναι υπερβολικη.

Αν και πηγα με σκυμενο κεφαλι νομιζοντας οτι αλλα απο αυτα που μου ειχε πει ο γιος μου ειχαν συμβει , και θεωρωντας οτι θα φυγω με πιο σκυμενο κεφαλι εφυγα με πιο ψηλα και τους το ειπα καταμουτρα λεγοντας τους οτι υπαρχουν πολυ σοβαροτερα που γινοντε στο σχολειο και κανεις δεν εχει τιμωρηθει.

Εμμεσα αλλα σαφως μου ειπε κατ ιδιαν ο Λυκειαρχης που γνωριζομαστε οτι η καθηγητρια που ειδε τα παιδια να διαπρατουν το εγκλημα επεμενε πολυ να τους παραπεμψει στον Συλλογο. Ενδεικτικα για τον χαρακτηρα της μου ειπε οτι προ ετων στην κορη του με γραπτο 18 στο μαθημα της της ειχε βαλει 15 προφορικο.

Η αποφαση τους ηταν 4 μερες αποβολη για το αλλο παιδι και 2 για τον γιο μου λογω...προτερου εντιμου βιου !!!

Η καθηγητρια που τους παρεπεμψε στο πειθαρχικο μου ειπε πριν την συνεδριαση οτι ο γιος μου ειχε την ατυχια να ειναι διπλα στον Ηλια .

Εχω τρια παιδια σε διαφορα επιπεδα μαθησης και ποτε δεν υποστηριζα οτι τα παιδια εχουν δικιο θεωρωντας οτι ο καθηγητης δεν εχει λογο να εχει αυτος λαθος....Φυσικα διαψευστηκα...

Το ερωτημα μου τωρα ειναι το εξης :

Η αποφαση αυτη του Συλλογου ειναι εφεσιμη μονο στο Συμβουλιο της Επικρατειας που μου ειπα ο Λυκειαρχης ???? Θεωρω οτι κατι υπαρχει που μπορω να διαφωνησω με την αποφαση αυτη και να ζητησω επανεξεταση της.

Ευχαριστω.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν και αυτό που θα πω δεν έχει σχέση με αυτό που ρώτησες, αλλά πίστεψέ με, στα σχολεία κυριαρχεί η μοναρχία.

Μόνο αν αναφέρω ότι ο διευθυντής μας δίνει αποβολές "αέρα πατέρα" που λένε. Δε δίνει σημασία σε τίποτε. Απλά κάθε πρωί αναφέρει "Στείλτε μου και άλλους".

Για παράδειγμα, μπορεί να αργήσω την πρώτη ώρα, και να με πετάξει έξω για το επόμενο 6ωρο.

Χθες, πήγε να ρίξει 2 αποβολές μονοήμερες επειδή μία κοπέλα πέταξε την γόμα της στην ώρα τον καλλιτεχνικών σε μια άλλη κοπέλα επειδή τη χρειαζόταν, και μια άλλη το στυλό της.(οι κοπέλες ήταν απέναντι η μία με την άλλη)

Σήμερα είπε στην ώρα της... Προσευχής πριν μπούμε στα τμήματα, ότι δε θα ξανασυγχωρέσει κάτι τέτοιο.

Γιατί λέω ότι κυριαρχεί η μοναρχία; Το βλέπεις και μόνος από τα λεγόμενά μου παραπάνω, αλλά μπορείς να ακούσεις και τον διευθυντή μας όταν μια μέρα φώναζε σε ένα παιδί ότι "Εγώ είμαι η εξουσία εδώ μέσα!"

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τα παραπάνω;

Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί με δ' αύτους δε βρίσκεις άκρη. Την ώρα σου θα χάσεις αν ασχοληθείς με το πρόβλημα του γιου σου. Έτσι πιστεύω βασικά. Πάντα κάτι βρίσκουν και ρίχνουν σε σένα το βάρος και ζητάς και συγγνώμη από πάνω.

Να αναφέρω ότι πηγαίνω 3η γυμνασίου.

Δημοσ.

Συγνωμη δεν καταλαβαινω, τι πειραζει να παρει 2 ημερες αποβολη για ενα λαθος που εκανε;

Εγω θα αφηνα το παιδι να καταλαβει μονο του τι εκανε, να βαλει φωτια μεσα στο σχολειο δεν ειναι και λιγο πραγμα, οι δικαιολογιες που δινεις εσυ οτι δεν ξεραν οτι το μπλανκο ειναι ευλεκτο η οτι εγινε καταλαθος δεν στεκουν, εαν δεν το ηξερε καλυτερα να ξαναπαει Γυμνασιο. Οταν παει πανεπιστημιο τι θα κανει; Θα πουλαει φουντες και εσυ θα τρεχεις να κανεις εφεσεις;

Ετσι και αλλιως με 2 ημερες δεν μενει, να σφιξουν και λιγο οι κωλοι απο εδω και περα...

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Δημοσ.
Συγνωμη δεν καταλαβαινω, τι πειραζει να παρει 2 ημερες αποβολη για ενα λαθος που εκανε;

Εγω θα αφηνα το παιδι να καταλαβει μονο του τι εκανε, να βαλει φωτια μεσα στο σχολειο δεν ειναι και λιγο πραγμα, οι δικαιολογιες που δινεις εσυ οτι δεν ξεραν οτι το μπλανκο ειναι ευλεκτο η οτι εγινε καταλαθος δεν στεκουν, εαν δεν το ηξερε καλυτερα να ξαναπαει Γυμνασιο. Οταν παει πανεπιστημιο τι θα κανει; Θα πουλαει φουντες και εσυ θα τρεχεις να κανεις εφεσεις;

Ετσι και αλλιως με 2 ημερες δεν μενει, να σφιξουν και λιγο οι κωλοι απο εδω και περα...

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Θεωρω οτι ειναι βαρια η ποινη για κατι τετοιο....Ο γιος μου ποτε δεν υπηρξε καλος μαθητης .Θαλεγα οτι ειναι κακος μαθητης αλλα ποτε δεν ειχε δωσει δικαιωμα για την συμπεριφορα του.Παιδια που καπνιζουν εκτος απο τσιγαρο και αλλα πραγματακια στο σχολειο τα βλεπουν αλλα γιατι αραγε δεν μιλανε ?

Το ερωτημα μου ομως ειναι αλλο...

Δημοσ.

Εχμ, φίλτατε Γιάννη που θα μπορούσες να ήσουν και πατέρας μου, έχω μια απορία. Πόσο κατα λάθος μπορεί να έβαλαν φωτιά κρατώντας έναν αναπτήρα και ένα μπλάνκο;

Ακόμα και κατα λάθος εξεπίτηδες να πούμε, οκ...what were they thinking dude?

Τέλοσπα, με κάτι τέτοιες μαλακίες δυστυχώς καταστρέφονται χειρότερα τα ήδη κατεστραμμένα από προηγούμενες γενναιές κτίρια του δημοσίου. Τα σχολεία δηλαδή. Όπως για παράδειγμα ο ξύλινος πίνακας έσπασε επειδή κατα λάθος ο Γιωργάκης πέταξε τον Κωστάκη με το κεφάλι πάνω στο πίνακα. Τώρα ο κύριος καθηγητής γράφει πάνω στο πρασινό/μαυρο-βαμμένο ντουβάρι.

Είμαι εντελώς off topic, αλλά χώρια τη μαλακία που δέρνει τους καθηγητές, λύκους, κυλικίαρχους, επιστάτες, καθαρίστριες, μερίδιο ευθύνης έχουν και τα παιδιά. Όχι ότι εγώ δεν έκανα μαλακίες και ποιός δεν έκανε, αλλά τώρα τι εφέσεις, επανεξετάσεις και λούτσες μπλε. Οκ whatever, ότι να 'ναι.

Φιλικά. =ρ

/εντιτ: 2 μέρες μια χαρά.

Δημοσ.

Αν φοβάσαι οτι "σπιλώθηκε" το μέτωπο του γιού σου, μην ανησυχείς, ήδη οι καθηγητές που ξέρουν ποιός είναι ποιός και ποιός κάνει τι στο σχολείο (και ξέρουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, πίστεψέ με) φρόντισαν να διαχωρίσουν σαφώς τον "πρότερα έντιμο" γιό σου από τον (προφανώς) πιό "αλητήριο" Ηλία, ρίχνοντάς του 2 μέρες λιγότερες αποβολή.

Από τη στιγμή όμως που πιάστηκε ο δικός σου επαυτοφώρω να την κάνει τη λαδιά, φυσικά και έπρεπε να του επιβληθεί κάποια "ποινή".

Τώρα δικαιολογίες του στύλ "ο αθώος γιός μου δεν ήξερε τι κάνει ο αναπτήρας και το διαλυτικό", "ο άλλος ο αλήτης τον παρέσυρε", ρουφιανιλίκια του στύλ "ναι αλλά τους άλλους που σκάνε μπάφους στις τουαλέτες τους αφήνετε", εφέσεις και άλλα λοιπά εκ μέρους σου, σόρι για τη λέξη καλοπροαίρετα το λέω, αλλά νομίζω είναι καραγκιοζιλίκια και αναξιοπρέπειες, και θα δημιουργήσουν περισσότερο ανούσιο ντόρο και κακό εντέλει στο παιδί σου.

Το νόημα είναι να καταλάβει οτι οι πράξεις του έχουν συνέπειες, οτι ο κάθε μικρόκοσμος της ζωής μας έχει νόμους και κανόνες που αν τους παραβείς και σε πιάσουν θα υποστείς ποινές , και να καταλάβει πώς λειτουργεί το σύστημα του σχολείου και της κοινωνίας εν γένει (μαζί την προβλεπόμενη σαπίλα και την αδικία, κι αυτά μες στο παιχνίδι είναι).

Δημοσ.

Στο γυμνάσιο όποιους πιάνανε να καπνίζουνε τρώγανε παραπάνω ημέρες από 2, το ίδιο και οι τσιλιαδόροι. Στο λύκειο έτρωγα ωριαίες αποβολές επειδή αρνιόμουνα να φορέσω φόρμα ( τα αποδυτήρια ήταν μονίμως κλειδωμένα και οι τουαλέτες γεμάτες με άτομα που δεν κάνανε ένα απλό τσιγάρο- στην αυλή καπνίζαμε φανερά ).

Η κυρία σπάνια κατέβαινε να κάνει μάθημα ( γυμναστική όπως καταλάβατε έκανε) ούτε ήθελα να κοροιδεύω φορώντας τη φόρμα πάνω από το τζιν όπως κάνανε πολλές. Είχε δηλώσει φανερά ότι θέλει να μου μειώσει τη διαγωγή γιατί αν και είχα καλούς βαθμούς δεν ήμουνα καλό παιδί ( κοπανατζού :lol::lol:).

Με πήγε στον διευθυντή για τον ίδιο λόγο για να φάω λέει ολοήμερη αποβολή και ο διευθυντής γέλαγε με τα χάλια της, έφαγε κράξιμο και από άλλους καθηγητές και σταμάτησε να μου ρίχνει ωριαίες, μου έβαζε απλές απουσίες :P

Το να παίζεις με εύφλεκτα υλικά είναι επικίνδυνο. Θεωρώ υπερβολική την αντίδραση του γονέα σε τέτοια θέματα, εξάλλου το παιδί ακριβώς επειδή δεν είχε ξαναδημιουργήσει πρόβλημα έφαγε μόνο 2 ημέρες αποβολή.

Δημοσ.

Για εσάς που λέτε ότι 2 μέρες δεν είναι πολλές, σκεφθείτε ότι πολλά παιδιά σταματάνε να πηγαίνουν σχολείο όταν πλησιάζουν οι πανελλήνιες έτσι ώστε να έχουν περισσότερη ώρα για διάβασμα.

2 μέρες---> 14 απουσίες.

Καθόλου λίγες.

Δημοσ.

Ρε φίλε τι μου λες τώρα.

Η δική μας η λύκαινα έδινε ημερήσια αν σε έπιανε να έρχεσαι μετά τη προσευχή! Φίλαγε καραούλι στη πόρτα του προαυλίου κυριολεκτικά.

Ο γιός του Γιάννη έβαλε φωτιά, έστω και κατά λάθος που εκ των πραγμάτων είτε σωστό είτε λάθος είτε λογικό-παράλογο απαγορεύεται να χρησιμοποιείς αναπτήρα στο σχολείο.

Δημοσ.

Αν δεν έγινε μεγάλη ζημιά στην αίθουσα, 2 μέρες είναι ΟΚ. Όσο να ναι, θεωρείται καταστροφή δημόσιας περιουσίας. (Άσχετα αν υπήρχε πρόθεση ή όχι). Θα έπρεπε να σκεφτούν πριν κάνουν τέτοια χοντράδα.

Δημοσ.
Ρε φίλε τι μου λες τώρα.

Η δική μας η λύκαινα έδινε ημερήσια αν σε έπιανε να έρχεσαι μετά τη προσευχή! Φίλαγε καραούλι στη πόρτα του προαυλίου κυριολεκτικά.

Έτσι ακριβώς και ο διευθυντής μας. Είδες το μήνυμα που έγραψα στη προηγούμενη σελίδα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...