Προς το περιεχόμενο

Ανωδυνο ο/c

walkerr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω εναν Phenom2 X3 720 στα 2.80GHz, o οποιος εχει ξεκλειδωτο πολ/στη.

Απο o/c δεν ξερω και πολλα ουτε και πολυκαιγομαι. Αφου ομως ειναι ξεκλειδωτος ο πολ/στης θα μπορουσα να δοκιμασω αρκει να μην υπαρχουν συνεπειες σε θερμοκρασια και ρευμα. Γινεται εστω και λιγο, ή ζηταω πολλα?:-)

Δημοσ.

ποια μητρικη εχεις φιλε μου?πηγαινε sto βιos και βαλε multiplier στον επεξεργαστη 15 πχ για αρχη ,να τρεχει στα 3.δεν θα δεις διαφορα αλλα θα παρεις θαρρος να αρχισεις να πειραζεις διαφορα,πιο πολυ ψυχολογικο ειναι το θεμα δηλαδη.εγω μια μετρια ψυκτρα απλα το εχω βαλει στο χ16, αφου δεν θελω να κανω extreme πραγματα και ειμαι σταθερος στα 3,2 αλλα ο συγκεκριμενος εχει δυνατοτητες για πολλα πραγματα.ορεξη-χρονος και πληροφορηση να υπαρχει..

Δημοσ.

Κοιταξε φιλε μου,

δεν θελω να πειραματιστω και δεν θελω να ρισκαρω τιποτα γιατι το συστημα μου ειναι πολυ στυλιζαρισμενο.

Μιλησα μονο για ανωδυνο o/c, δηλ. ΧΩΡΙΣ αυξηση θερμοκρασιας και ΧΩΡΙΣ αυξηση ρευματος.

Γινεται κατι τετοιο? Αν ναι, πως? συγκεκριμενες κινησεις..:-)

Δημοσ.

δεν ειπα κατι αντιθετο.δεν μιλησα ουτε για αυξηση στο ρευμα ουτε στη θερμοκρασια.πατας delete οταν ανοιγει το pc σου και βαζεις multiplier x15 .f10 και enter,για να τρεχει στα 3 με την στοκ ψυκτρα

Δημοσ.

Ωστε μπορω να παω στα 3,0GHz χωρις συνεπεια?

Eνδιαφερον ακουγεται, να παω τοτε να το κανω. Μπαινω στο bios, βαζω multiplayer X15, σωζω και τελος? για να δουμε...:-)

Να σου πω ομως οτι δεν εχω τη στοκ ψυκτρα, εχω την Scythe Mugen 2 αλλα fanless.

Mηπως ξερεις και ποια ειναι η επιλογη(αν ειναι) για το ξεκλειδωμα του 4ου πυρηνα?

Δημοσ.

υπαρχουν καποιες προυποθεσεις γιαυτο που λες οπως:το SB να είναι το SB710 ή το SB750 και να υπάρχει και υποστήριξη του Advanced Clock Calibration στο BIOS (ACC).Υστερα μπορει να θελει η μητρικη καποιο συγκεκριμενο bios για να κανει το κολπο και μετα ...αρκετη τυχη γιατι αλλοι τετοιοι επεξεργαστες ξεκλειδωνουν τον 4ρτο και αλλοι οχι,αναλογα το κομματι δηλαδη (η την παρτιδα η κατι τετοιο τελοσπαντων).ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο.δεν μας λες ομως απο τι μητρικη και τι μνημες εχεις.

Δημοσ.

Λοιπον, εψαξα στο bios αλλα δεν βρηκα επιλογη "multiplayer" για να τη βαλω στο 15...

Μηπως πρεπει να ρυθμισω καποια αλλη ο/c επιλογη πρωτα απο <Auto> σε <manual>?

Kαι κατι αλλο, το cool & quiet on ή off?

Δημοσ.
Λοιπον, εψαξα στο bios αλλα δεν βρηκα επιλογη "multiplayer" για να τη βαλω στο 15...

Μηπως πρεπει να ρυθμισω καποια αλλη ο/c επιλογη πρωτα απο <Auto> σε <manual>?

Kαι κατι αλλο, το cool & quiet on ή off?

proccesor frequency multiplier λεγεται...Ριξε μια ματια στην εικονα που ανεβασε ο Δαιμονας απο πανω:-)

Επισης το cool and qiuet δεν σε νοιαζει καθως εισαι με passive οποτε δεν υπαρχει ανεμηστηρι να ριξει τις στροφες.. :-)

Δημοσ.

To cool & quiet δεν ειναι μονο για τον ανεμιστηρα. Κατεβαζει το ρευμα(το Core παιζει απο 1.1 ως 1.3V)

Δημοσ.

Βαλε τον πολλαπλασιαστη χ16 και με stock ρευμα θα πρεπει λογικα να μπορει να τρεξει..

Κανε και stress τεστ και αφου δεις οτι ειναι σταθερος με τον πολλαπλασιαστη στα 16 τοτε ενεργοποιησε το το cool and quiet... :-)

Δημοσ.

Α και φιλε μια πληροφορια: o/c χωρις θερμοκρασιες δε γινετε...ολο και κατι παραπανω θα παει...μπορει να ειναι και 3-4 βαθμοι μπορει και 5-10..δεν ξερεις...

Δημοσ.

Αν δεν ανέβουν τα ρεύματα δεν πάνε πουθενά οι θερμοκρασίες.

Και σιγά το o/c από 2.8->3.00Ghz.

Δημοσ.
Αν δεν ανέβουν τα ρεύματα δεν πάνε πουθενά οι θερμοκρασίες.

Και σιγά το o/c από 2.8->3.00Ghz.

βρε πανε..πολυ λιγοτερο ομως. Αυτο σιγουρα δεν εχει πανω απο ενα βαθμο διαφορα...εως κανενα. Οντος δεν ειναι τιποτα αυτο απο 2.8 @ 3...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...