zampONakiaskiou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Kαλησπερα....To τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το pc μου... Ενώ λειτουργεί κανονικά ξαφνικά παγώνει η οθόνη...Όχι μπλε οθόνη και τέτοια...Σκαλώνει σε ότι δείχνει εκείνη την ώρα...Παρεπιπτόντως το κουτί (ο υπολογιστής) φαίνεται κι ακούγεται να λειτουργεί κανονικά.. To πρόβλημα είναι κατά 99% του hardware...Και θα σας πω γιατί.. Μία νύχτα που είχαμε μαζευτεί σπίτι για λίγο pro ένας φίλος τράβηξε καταλάθος το χειριστήριο με το πόδι από το usb και μαζί με το χειριστήριο βγήκε από τη θύρα του usb ένα μαύρο πραγματάκι..Στην αρχή δεν το πήρα χαμπάρι και με το που έβαλα ξανα μέσα το χειριστήριο μου πέταξαν τα windows μύνημα ότι υπάρχει αυξημένη τάση ρεύματος ή κατι τέτοιο(λογικά για τη θύρα εννοούσε)... Με τα πολλά κατάφερα με λίγο σπρώξιμο να το ξαναβάλω αυτο το μαύρο μέσα και το χειριστήριο λειτουργεί κανονικά... Η απορία μου είναι αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό το κόλλημα με το τροφοδοτικό ή τη θύρα η οποία επαναλαμβάνω λειτουργεί κανονικά...Έχω ενα OCZ game xstream 700W...Η "προβληματική" θύρα βρίσκεται στο πλαινό του κουτιού NZXT LEXA BLACKLINE.. Και κάτι ακόμα...Αν τυχόν φταίει η θύρα usb υπάρχει κάποιος τρόπος να την βγάλω εκτός λειτουργίας?Να μην παίρνει ρεύμα εννοώ.... Αν χρειάζεστε κι άλλες λεπτομέρειες για το pc πείτε μου...
o_magazatoras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Για να μη κάψεις τη μητρική (έχεις βραχυκυκλώσει τις υποδοχές του usb κι αυτές έχουν τάση πάνω),άνοιξε προσεκτικά το κουτί,κοίτα με τη βοήθεια φακού μέσα στην τρυπούλα του usb και με ένα πλαστικό κατσαβιδάκι ή κάποιο μυτερό ξυλαράκι να ξεχωρίσεις τις επαφούλες να μην αγγίζονται eachother... Για να τις αποκλείσεις απ' τη τροφοδοσία ένας τρόπος είναι εκεί που ακουμπάνε στη μητρική τα σιδεράκια,να τα κόψεις με ένα κοφτάκο.Προσοχή μην κάνεις μεγαλύτερη ζημιά,φέρνοντάς τα σε επαφή. btw,με κλειστό υπολογιστή,και χωρίς νάναι στη μπρίζα,δώσε και κανα δυο κούφιες μανιβελιές-sorry,λάθος hobby,πάτα το διακόπτη ήθελα να πω,ώστε να εκφορτιστούν τα πυκνωτάκια....
zampONakiaskiou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Σ'ευχαριστώ για την απάντηση...Επειδή δεν είμαι και πολύ καλός στις χειρονακτικές εργασίες παίζει να το βγάλω εκτός λειτουργίας μέσα από τα windows (διαχείριση συσκευών)?Ή έτσι απλά θα σταματήσει να το διαβάζει αλλά θα συνεχίσει να λαμβάνει ρεύμα?Αντικατάσταση μπορεί να γίνει?Αν και δε νομίζω γιατί απ'ότι είδα στη δίπλα θύρα αυτό το μαύρο το πλαστικό πρέπει να ήταν κολλημένο κάπου στον πάτο...Αυτό που βγήκε το τοποθέτησα έτσι (έχει κάτι σχισμές που μέσα μπαίνουν τα σιδεράκια..) ώστε τα σιδεράκια να μην κάνουν επαφή μεταξύ τους αλλά αν το τραβήξω βγαίνει...
konandrio Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Ασε το πλαστικο μεσα και μην χρησιμοποιεις την θυρα ή ασε μια συσκευη επανω σταθερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.