dionysg Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ενδιαφερομαι για αγορα νεου Pciou, οπως ειπα και στο τιτλο, για 3d apps οπως 3dsmax, rendering και κανενα παιχνιδακι που και που, μεχρι 650-750ε για κουτι.Εχω καποια κοματια απο το υπαρχον pc (hd raptor 74gb, dvd-r, dvd rom, mouse, keyboard) που 8α κρατησω. Υ.Γ Δεν εχω προτιμησεις σε εταιριες(intel,amd κτλ). Υ.Γ1 Καντε και καμια προταση για οθονη 22-24 (κατα προτιμηση oxi TN) μεχρι 300 ε. Υ.Γ 2 8α χρησιμοποιω windows 7 x64
pcos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 κατι τετοιο τωρα βεβαια δεν ξερω αν το 3DS κανει χρηση του CUDA ή του PhysX (νομιζω καποιο plug in υπαρχει) αλλα σιγουρα στο μελλον θα κανει χρηση του OpenCL οποτε εισαι καλυμενος. τωρα βεβαια και το fermi μια χαρα θα σου πηγαινε, αλλα πούντο! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:29 ---------- Να και AMD τα 2 συστηματα ειναι ισοδυναμα αλλα το ΙΝΤΕΛ υπερτερει στην αποδοση δηλαδη καιει λιγοτερο για την ιδια δουλεια
oneofthem Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 σκέψου αν χρειάζεσαι ψύκτρες κλπ για να τα υπολογίσεις στο κόστος να ξέρεις πως μνήμες θα χρειαστείς σίγουρα για να πας στα 8gb αν κάνεις τακτική χρήση 3d και δεν μαθαίνεις απλώς, αλλά μπορείς να το κάνεις στο άμεσο μέλλον αφού το αγοράσεις και δεις πόσα χρήματα θα σου βγει για οθόνη κοίτα και στο ανάλογο τομέα υποθέτω θα βρεις προτάσεις
dionysg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Ευχαριστω για την προταση αλλα υπαρχουν καποια προβληματα.Αυτων των ειδων τα προγραμματα λατρευουν το HT ,βασικα τους πολλαπλους πυρηνες, γιαυτο το λογο οι μεγαλες εταιριες χρησιμοποιουν φαρμες (αν και συντομα 8α δουμε rendering μεσω GPU). Γιαυτο σκεφτομουν τον intel i-860 αλλα παει πολυ ψηλα μαζι με το mobo. Γιαυτο σκεφτηκα μια τετοια λυση Δεν εχω βαλει καρτα γραφικων γιατι σκεφτομαι να βαλω μια 5850 (που δεν βλεπω να εχει το eshop) η αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514333. και δεν ξερω τι απαιτησεις εχουν σε τροφοδοτικα.
grimpr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Πήγαινε σε 860, 8GB RAM, της ποιο φθηνες, το ποιο φθηνό Mobo για 1156 και μια Nvidia κάρτα.
dionysg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αν δεν σκεφτομουν κα κανω upgrade σε μια IPS οθονη ( http://www.dell.com/us/en/dfo/peripherals/monitor-dell-u2410/pd.aspx?refid=monitor-dell-u2410&s=dfo ) 8α πηγαινα για i-860. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:31 ---------- Πήγαινε σε 860, 8GB RAM, της ποιο φθηνες, το ποιο φθηνό Mobo για 1156 και μια Nvidia κάρτα. Θα μπορουσα να εχω Π.Χ
grimpr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 AMD CPU HDZ965FBGMBOX PHENOM II X4 965 3.4 GHZ AM3 C3 Stepping - 125W + PC1.gr + Plaisio Σύνολο : 669 €, τυχερός αριθμός.... Έχεις πετύχει "στραβή" εποχή για αγορές...
dionysg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Έχεις πετύχει "στραβή" εποχή για αγορές... Γιατι το λες αυτο ?
pcos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 λογω των απεργιων στο λιμανι, υπαρχει ελλειψη στην αγορα, οπως 5850/5870 κλπ.
oneofthem Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 έχει δίκιο για την εποχή, για έλλειψη δεν ξέρω αλλά τουλάχιστον από τιμές βλέπω παλιά κομμάτια που έχουν μάλιστα ανέβει ούτε καν ίδια τιμή dionysg για το HT, απλά να θυμάσαι πως είχε νόημα όταν πχ παλιότερα συγκρίναμε ίδιας τεχνολογίας επεξεργαστές με και χωρίς HT, για τελείως διαφορετικούς επεξεργαστές δεν είναι πανάκεια για το rendering, νομίζω πως o vray αγαπάει περισσότερο τους πολλούς επεξεργαστές από τους πολλούς πυρήνες ή γενικά ένα καλύτερο επεξεργαστή (αν και δεν είναι αυτός ο λόγος που οι εταιρίες χρησιμοποιούν farm) αν έχεις κάποιο μηχάνημα τώρα, ένα mini farm με 2 pc, ένα αυτό που θα πάρεις με χαμηλή συχνότητα επεξεργαστή γλιτώνοντας κάποια έστω χρήματα και ένα αυτό που έχεις μπορεί να ήταν καλύτερη λύση ειδικά αν κάνεις rendering animation και όχι still frame αν έχεις στο μυαλό τι θα κάνεις τότε με βάση και την οικονομία πολύπλοκα shader & λιγότερη γεωμετρία > καλύτερο cpu, λιγότερο ram το αντίστροφο > παίρνεις από το cpu και μοιράζεις στο υπόλοιπο σύστημα περισσότερο sculpting > περισσότερο ram, χαμηλότερης συχνότητας cpu πριν το rendering να ξέρεις πως οι περισσότερες λειτουργείες δεν χρησιμοποιούν πάνω από 1 πυρήνα (σπάνια 2) ενώ ψηλότερη συχνότητα δεν θα κάνει διαφορά πράγμα που μπορεί να κάνει ένα setup δίσκων όμως σε άλλα σημεία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.