Προς το περιεχόμενο

Xen και guest OS πάνω σε LVM partition

screwman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες,

Προσπαθώ να σετάρω έναν xen guest με σκληρό δίσκο ένα LVM partition. Στο configuration του VM που προσπαθώ να σηκώσω έχω:

>disk = [ 'phy:/dev/MyVolGrp/LogVol01,sda,w', 'file:/root/debian-503-i386-netinst.iso,hdc:cdrom,r' ]

boot="d"

και πολύ σωστά δουλεύει κανονικά. Τουλάχιστον το installation. Γιατί όταν μπουτάρει το VM από το δίσκο, μου βγάζει μύνημα ότι δεν βρίσκει δίσκο. Εάν χρησιμοποιήσω κανονικά file images η όλη διαδικασία δουλεύει εντελώς απρόσκοπτα. Π.χ. το παρακάτω δουλεύει τζι-τζι:

>disk = [ 'file:/root/xen/diskimage,hda,w', 'file:/root/xen/swapimage,hdb,w', 'file:/root/debian-503-i386-netinst.iso,hdc:cdrom,r' ]

Εδώ επίσης να πω ότι, εάν βάλω και δεύτερο LVM δίσκο στο configuration του VM μου, τότε ούτε το install δουλεύει γιατί πολύ απλά μου λέει ότι δεν βρίσκει καθόλου σκληρούς δίσκους και να ψάξω να βρω μόνος μου drivers από την λίστα. Δηλαδή το ακόλουθο:

>disk = [ 'phy:/dev/MyVolGrp/LogVol01,hda1,w', 'phy:/dev/MyVolGrp/LogVol01swap,hda2,w', 'file:/root/debian-503-i386-netinst.iso,hdc:cdrom,r' ]

δεν δουλεύει...

Καμία πρόταση κανένας? Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο δεν μπουτάρει το LVM installation (το πρώτο config δηλαδή που έχω δώσει...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...