@@sos@@ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Η πρώτη εκτέλεση είναι από τον Georges Brassens και εδώ θα βρεις τι σημαίνουν οι στίχοι.Kαλημέρα , σε ευχαριστώ για το link. Πριν το διαβάσω ήμουν εδώ : "Να με μπερδέψει με μια μαϊμού", είπε ο δικαστής ενοχλημένος "είναι αδύνατο εντελώς" Στο τέλος βγήκε γελασμένος. Αλλά παίζει να έφταιξε και η κακογουστιά του γορίλα : "Το ξέρουν όλοι, δεν τον διακρίνει Το καλό γούστο το λεπτό πνεύμα." Θα μου πεις το αποτέλεσμα μετράει αλλά όπως και να το κάνουμε έχει και το γιατί την σημειολογία του . Σε ευχαριστώ SweeT_DreamS . ...όχι, δεν "ξέρω" περισσότερα. Η δική μου αίσθηση από ό,τι δικό του (ελάχιστα) έχω διαβάσει είναι. Εχεις διαβάσει αυτό ; Το Πιόνι Πολλάκις βλέποντας να παίζουν σκάκι ακολουθεί το μάτι μου ένα Πιόνι οπού σιγά, σιγά τον δρόμο βρίσκει και στην υστερινή γραμμή προφθαίνει Με τέτοια προθυμία πάει στην άκρη οπού θαρρείς πως βέβαια εδώ θ αρχίσουν οι απολαύσεις του κ οι αμοιβές του. Πολλαίς στον δρόμο κακουχίαις βρίσκει. Λόγχαις λοξά το ρίχνουν πεζοδρόμοι, τα κάστρα το χτυπούν με ταίς πλατειαίς των γραμμαίς. μέσα στα δύο τετράγωνά των γρήγοροι καβαλλάρηδες γυρεύουν με δόλο να το κάμουν να σκαλώσει. κ εδώ κ εκεί με γωνιακή φοβέρα μπαίνει στον δρόμο του κανένα πιόνι απ το στρατόπεδο του εχθρού σταλμένο. Αλλά γλιτώνει απ τους κινδύνους όλους και στην υστερινή γραμμή προφθαίνει. Τι θριαμβευτικά που εδώ προφθαίνει, στην φοβερή γραμμή την τελευταία, τι πρόθυμα στον θάνατό του αγγίζει! Γιατί εδώ το Πιόνι θα πεθάνει κ ήσαν οι κόποι του προς τούτο μόνο. Για την βασίλισσα, που θα μας σώσει, για να την αναστήσει από τον τάφο ήλθε να πέσει στού σκακιού τον Άδη.
@@sos@@ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Ου, απ' τον Μάιο. Αρα διάβασες και αυτόν το στίχο :" κ εδώ κ εκεί με γωνιακή φοβέρα ",αυτό για μια παλαιότερη απορία σχετική με τις γωνίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.