grimpr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Όταν λέμε ότι δεν αξίζει αγορά καμιάς CPU από την Intel, πέραν του i5 750, κάτι ξέρουμε...και συμπεριλαμβάνει και τους Clarkdales. Το 2011 για ολοκληρωμένες προτάσεις... Τώρα σας πουλάει την μαρίδα και την σαρδέλα των Nehalem σε τιμές..Κολωνακίου.
yiannis_1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Ξέρεις τι γίνεται grimpr. Στους 775 πόσα χρόνια είναι τώρα 3-4 έκανα skip όλες τις ακριβές σειρές (E6xx-E7xx-E8xx-Q6xx-Q9xx-Q9x5x) και ημουν υπερικανοποιημένος με τους midrange προς low Ε21χχ και Ε5χχ, Ε6χχ αργότερα. Στήριζαν μια χαρά τις gpu μου χωρίς αλλαγές mobo και χωρίς bottleneck και έκανα τι δουλειά μου clockarοντας μια χαρά αναβαθμίζοντας μόνο κάρτες( για gaming με 6800-7900-8800-4850-GTS260), ποσότητα RAM, και δίσκους. Highend intel εναν εχω μόνο και αυτόν επειδή μου τον χάρεισαν E8200.Πολύ καλή σειρά οι Ε8χχ αλλά ποτέ όταν ήταν επίκαιρη δεν ηταν πραγματικό κελεπούρι και τώρα πλέον είναι ασύμφορη με την high price πολιτική της Intel στο 775. Για quad ούτε λόγος αν και καιρό λιγουρευόμουν διάφορα. Πολλά τα λεφτά για τα τόσα pcia που χω.:lol: Είναι λογικό όταν εχεις μια καλή εμπειρία στο value for money απο μια εταιρεία να εμπιστεύεσαι κάποια πράγματα και να θες να δεις τις option που σου δίνει για το μέλλον. Γι αυτό και το έντονο ενδιαφέρον μου για τους clark. Αμα είναι μαπέξ οπως φαίνονται αρχικά και δεν φάνε κάποιο upgrade ή δε βγεί κάτι άλλο που να αξίζει θα τους κάνω και αυτούς skip και θα πάω σε midrange όπου οι i5 1136 δείχνουν τίμιοι,όταν πέσουν και άμα πέσουν. Πάλι intel.
grimpr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μια χαρά θα είναι οι Clarkdales, μιας και στοχεύουν την χρήση Office από την Intel και τo IGP τους ότι πρέπει για την δουλειά. Απλά είναι μισή..δουλειά, όπως κατάλαβες. Το ολοκληρωμένο προϊόν είναι ο Sandy Bridge, 2011. Τώρα, πόσα SKU's θα βγάλει και σε τι τιμές, τι θα γίνει με τους 775, τι τιμές θα παιχτούν, είναι νωρίς ακόμη. Τα εργοστάσια της πάντως αυτήν την στιγμή ξεφουρνίζουν τις γκοφρέτες στα 32nm, i9 Gulftowns και Westmere Clarkdales i5/i3. Διάβασες για ελεεινά overclocks, εγώ διάβασα για αρκετά καλά με αέρα, 4.5ghz αλλά...με Engineering Samples. Παράδοση της Intel, να δίνει μερικές εκατοντάδες διαλεχτά και λαχταριστά κομμάτια σιλικόνης απο τα καλύτερα yields και την καλύτερη ποιοτικά γκοφρέτα σε επιλεγμένους clockers, ώστε να προετοιμάζει το έδαφος του Hype. Έπρεπε να κρατήσω review των Clarks που ήταν Online για ένα μικρο διάστημα αλλά έφαγε κόψιμο λόγω του NDA. Λογικό είναι να μην αφήσει την παράδοση των Core 2 Duo να πάει στο βρόντο. Ήδη έδωσε στους κατασκευαστές μητρικών, νέα microcodes για τους Clarkdales, τουτέστιν, πλήρη BIOS υποστήριξη για το Socket 1156. Επιμένω όμως ότι ΔΕΝ αξίζουν τα λεφτά τους, μπροστά σε έναν overclocked i5 750 η έναν AM3 965 C3 και ειδικά σε έναν AM3 955 στα 142 ευρώ. Γιατί σίγουρα θα τους δεις να ξεκινάνε από τα 80 ευρώ (Δίχως HT/Turbo) και να χτυπάνε και τα 230 ευρώ (HT/Turbo/3.2ghz). Και κάτι τελευταίο. Το DirectX 11 κάνει Scaling στους πυρήνες... Θα δεις αρκετά μπουκωμένα πυρηνάκια με τα πρώτα Full DX11 παιχνίδια, που ΔΕΝ θα τα σώζει το ψώρο HyperThreading, το "Turbo" και τα κλόκια... Πόσο θα πάει ο 6πυρηνος Thuban της AMD με μια Mainstream προς Performance Fermi της Nvidia λίγο κοντά στο Πάσχα; Μήπως όσο κοστίζει ένας i7 950; Linear Performance Scaling ανά εξτρά CPU πυρήνα με όριο τους οχταπυρηνους στα DirectX 11 παιχνίδια σημαίνει κάτι τέτοιο σε επιδόσεις... Οι drivers είναι ήδη έτοιμοι από την AMD για την σειρά 5χχχ, έρχονται και από την Nvidia για την Fermi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.