Προς το περιεχόμενο

Sigur Ros

SweeT_DreamS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο Explosions In The Sky όποιο και να ακούσεις το ίδιο κάνει. Γράφουν ωραία μουσική αλλά πανομοιότυπη. Άντε θα σου προτείνω το ''The Earth Is Not a Cold Dead Place'' που έχει μέσα και το ''Your Hand in Mine'' τίτλο που δανείστηκαν για όνομα και οι Θεσσαλονικείς Your Hand in Mine που θα κάνουν supporting act στον Tiersen.

Απο Godspeed να τα ακούσεις ΟΛΑ. Χωρίς πλάκα. Εγώ θα σου προτείνω να ξεκινήσεις με το ''Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven'' kai o Physics_Rulez με το ''f♯a♯∞'', αλλά είναι και τα δύο αλμπουμάρες. Όλα τους είναι αλμπουμάρες βασικά. Και αν σε αρέσουν αυτοί τσέκαρε και τους ''Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band'' οι οποίο είναι project των Godspeed πάλι και είναι και αυτοί γαμηστεροί.

Γενικα οι godspeed μαζί με τους mogwai ''γέννησαν'' τον όρο του ποστ-ροκ, οπότε να τους ακούσεις με τον απαιτούμενο σεβασμό.

Edit: Γαμώ, έπεσα έξω!!!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όντως, το να προτείνεις album godspeed είναι λίγο άκυρο.

Τους mogwai τους έχω λίγο πιο πάνω όμως.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:36 ----------

''Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band''

Θα σταματήσεις επιτέλους;;;;

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.
Τους mogwai τους έχω λίγο πιο πάνω όμως.

Μετά το live του Φεβρουαρίου, και εγώ.

Αλλά δεν έχουμε δει live και τους άλλους ε...

Θα σταματήσεις επιτέλους;;;;

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

:-)

Κάψου, κάψου βραδιάτικα!!!

Δημοσ.

Έφυγα πέντε κιλά βαρύτερος απο την εμπειρία...

Και με ρώτησε και ένας Βούλγαρος δίπλα μου πως γράφεται το misuse γιατί ήθελε να τους αγοράσει.

Και οι misuse αξιοπρεπέστατo support.

Δημοσ.

(1): Καιιι...πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε; :) Ή μάλλον -να το θέσω πιό σωστά-...

...μπορούμε να το προμηθευτούμε; :-D

Σε όποιο ξένο "θείο" και να ψάξεις θα το βρείς. Οι υπότιτλοι είναι αγγλικοί αν και στο φινάλε δεν παίζει και πολύ ρόλο, μιλάει κυρίως η εικόνα και ο ήχος :-)

Δημοσ.

Οι Red Sparrowes είναι κορυφή. Το ''Every Red Heart Shines Toward the Red Sun'' μαζί με το ''Australasia'' των Pelican ήταν τα 2 παρθενικά άλμπουμ που αγόρασα όταν ξεκίνησα να ακούω ποστ πριν 2-3 χρόνια. Και οι δύο πολύ καλές επιλογές...Απο την άλλη τους Grails όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα να τους χωνέψω. Αξιόλογοι πάντως αν μη τι άλλο...

Επειδή έχω λίγη ελεύθερη ώρα, για όποιον ψήνεται να ψαχτεί υπερβολικά στο είδος ορίστε κάποιες προτάσεις με την σειρά που κοσμούν την δισκοθήκη μου. Ελπίζω να ακούσει κανείς κάτι απο αυτά και μην γράφω άδικα τόσα πράγματα. Ξεκινάμε:

Mono: Ιάπωνες στα χνάρια των Explosions In The Sky (περίπου) Πόνος και οδυρμός... Κορυφαίοι.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: ''You Are There''.

God Is An Astronaut: Υπερκορυφιακό τρίο απο την Ιρλανδία, οι οποίο ηλεκτρίζουν λιγάκι περισσότερο απο ότι ποστροκίζουν. Τσεκάρετε και δεν θα χάσετε.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: ''The End of the Beginning'', το πρώτο τους και αξεπέραστο ακόμα (για μένα) άλμπουμ τους.

The American Dollar: Στα ίδια χνάρια των προηγούμενων. Ψιλοερασιτεχνική μπάντα αλλά πολύ καλή, και τα 3 τα cd τους στα στέλνουν οι ίδιοι αν τα παραγγείλεις με 20 δολάρια αν θυμάμαι καλά συμπεριλαμβανόμενων και των μεταφορικών.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: A Memory Stream.

Yndi Halda: Τα λόγια είναι περιττά, (την ώρα που χωρίζουμε), απίστευτη ομορφιά στην μουσική τους στα όρια της κλασικής μουσικής.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: Το μοναδικό Ep τους με τίτλο ''Enjoy Eternal Bliss''. Ακούστε το και δεν θα χάσετε.

Shora: Τα ίδια ακριβώς λόγια με τους απο πάνω.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: Malval

Russian Circles: Μάλιστα. Εδώ έχουμε ένα τρίο απο το Σικάγο το οποίο στόχο έχει να μας ξετινάξει τα μυαλά. Ακούστε και χαθείτε...

Προτεινόμενο Άλμπουμ: Ο κόσμος έχει ξεχωρίζει το ''Enter''. Εγώ απο την άλλη έχω ξεχωρίσει το ''Station''. Ακούστε και τα δύο, ακούστε και το τελευταίο τους που μόλις κυκλοφόρησε με τον τίλτο ''Geneva'' και ξεχωρίστε όποιο θέλετε εσείς. Πάντως όπως και να'χει θα έχετε αξιοποιήσει τον χρόνο σας με τον καλύτερο τρόπο.

Crippled Black Phoenix: Όσοι είσασταν στους τυχερούς και τους απολαύσατε μαζί μας στο Principal ή με τους πρωτευουσιάνους σε κάποιο απο τα άθλια μαγαζιά τους καταλαβαίνετε για τι μπαντάρα μιλάμε. Με μέλη απο τους: Mogwai, Electric Wizard κ.α.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: The Resurrectionists/Night Raider

Maybeshewill: Όσοι ανήκατε στην κλίκα των προηγούμενων τυχερών θα είδατε και το support των CBP τους Maybeshewill. Πολύ καλοί με πιο math-rock καταστάσεις στα χνάρια (περίπου) των 65DaysOFstatic που ωστόσο δεν μου αρέσουν.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: Και τα 2 που έχουν βγάλει είναι πάνω κάτω ίδια, αλλά αν έχω να προτείνω κάτι θα προτείνω το ''Not For Want Of Trying'' που έχει μέσα και το ομότιτλο κομμάτι.

Blueneck: Ο πόνος και η θλίψη προσωποποιημένη. Αλήθεια.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: Και τα δύο. To ''Scars Of The Midwest '' και το ''The Fallen Host'' το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.

2 By Bukowski: Συντοπίτες μου που κάλλιστα θα τους έβαζα στα 20 καλύτερα ποστ συγκροτήματα που έχω ακούσει.

Προτεινόμενο Άλμπουμ: Με την σειρά που τα γράφω: ''Drink From My Bastard Grail'' (πόρωση), ''What a Long, Strange Journey This Has Been'' (ομορφιά), και ένας κατα την γνώμη μου πελικανίζοντας δίσκος: ''Yzordderrex''. Αν σας αρέσουν τόσο πολύ όσο κι εμένα, συνεχίστε και με τα ep τους, που είναι και αυτά εξίσου ωραία.

Κουράστηκα. 10 προτάσεις. Καλά είναι. Σε περίπτωση που κάποιος κάνει τον κόπο και τα ψάξει, θα συνεχίσω με την επόμενη 10αδα...

Δημοσ.

Η οποία θα έχει sunn o))), tarantula hawk, boris, jesu, cave in, house of low culture και if these trees could talk για να μην πάνε όλα τα λεφτά στη southern lord.

Και khanate για τους οχτρούς.

edit, παρεμπιπτόντως, μην αφήσουμε απ' έξω τους (κατ' εμέ) εμπνευστές οτιδήποτε είναι avant-garde/post, Einsturzende Neubauten.

edit 2, νομίζω επίσης πως η sweet θα απολάμβανε πολύ-πολύ τους Magyar Posse (kings of time και we will carry you over the mountains με αυτή τη σειρά) και τους Get Well Soon.

Δημοσ.

Χωρίς πλάκα, τελευταία άρχισαν να μ'αρέσουν οι sunn o))). Μέχρι και cd τους αγόρασα.

Οι Khanate όχι ακόμα. Έχουν άλλα επίπεδα καψίματος αυτοί που δεν τα έχω φτάσει ακόμα.

P.s Aν ανήκεις και στο φαν κλάμπ της σχολής Neurosis, Ιsis κ.λ.π άκου την ομότιτλη κυκλοφορία των Shrinebuilder (αν δεν το έχεις ήδη κάνει...)

Δημοσ.

Maybeshewill: Όσοι ανήκατε στην κλίκα των προηγούμενων τυχερών θα είδατε και το support των CBP τους Maybeshewill. Πολύ καλοί με πιο math-rock καταστάσεις στα χνάρια (περίπου) των 65DaysOFstatic που ωστόσο δεν μου αρέσουν.

Αυτο έπρεπε να μας το ξεκαθαρίσεις απο την αρχή για να μην διαβάσουμε όλο το μακροσκελές ποστ σου :P

Πέρα απο την πλάκα πολύ καλές προτάσεις, τις περισσότερες μπάντες τις έχω λίώσει, κάποιες ομολογώ δεν τις ήξερα

Να προτείνω με την σειρά μου τον πρωτοεμφανιζόμενο French Teen Idol (φέτος έβγαλε τον 1ο του δίσκο), one man band με πολλά ambient και ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά με ποστροκ κορμό. Φυσικά μην περιμένετε τους παπάδες των γκοντσπιντ γιου, μονος του είναι ο ανθρωπος αλλά σίγουρα αξίζει την προσοχή μας, έχει αποσπάσει πάρα πολλά καλά σχόλια :-)

Και για να μην πέσει η φωτιά να μας κάψει θα αναφέρω απλα το όνομα Tortoise :o

Δημοσ.

Μιλώντας για όμορφη μουσική, να βάλουμε μέσα και τους evpatoria report?

http://www.the-evpatoria-report.net/sounds.html

To πρώτο κομμάτι από το πολύ ωραίο cd τους το δίνουν δωρεάν.

Το cd παίζει εξαίσιο post rock και αξίζει πάρα πολύ.

Δημοσ.
Αυτο έπρεπε να μας το ξεκαθαρίσεις απο την αρχή για να μην διαβάσουμε όλο το μακροσκελές ποστ σου :P

Και για να μην πέσει η φωτιά να μας κάψει θα αναφέρω απλα το όνομα Tortoise :o

Ούτε αυτοί μου πολυαρέσουν... :X

Να προτείνω με την σειρά μου τον πρωτοεμφανιζόμενο French Teen Idol (φέτος έβγαλε τον 1ο του δίσκο), one man band με πολλά ambient και ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά με ποστροκ κορμό. Φυσικά μην περιμένετε τους παπάδες των γκοντσπιντ γιου, μονος του είναι ο ανθρωπος αλλά σίγουρα αξίζει την προσοχή μας, έχει αποσπάσει πάρα πολλά καλά σχόλια :-)

Οκ. Μια απο αυτές τις μέρες θα το ψάξω...

Μιλώντας για όμορφη μουσική, να βάλουμε μέσα και τους evpatoria report?

Σταμάτα να κλέβεις από την επόμενη δεκάδα μου. :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...