Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε φιλε, ποιοι αντικαθεστωτικοι?? Ο ιδιος ο γκορμπατσοβ, γενικος γραμματεας του κομματος και αρχηγος του κρατους ηταν αυτος που αλλαξε το συστημα. Τα πραγματα ειχαν αλλαξει μεσα στο κομμα τουλαχιστον καμια πενταετια , πρωτού αλλαξει το συστημα στη σοβιετικη ενωση. Το τελευταιο συνεδριο του ΚΚ Σοβιετικης Ενωσης - δηλαδη το ανωτερο οργανο του κομματος, αυτο που δινει τις κατευθυνσεις για το πως θα κυβερνηθει η χωρα για τα επομενα 5 χρονια - το τελευταιο συνεδριο λοιπον, πηρε την αποφαση οτι στη χωρα πλεον θα εχουν ελευθερη αγορα.

Αυτο ηταν ολο.

Και εσυ τωρα μου λες οτι επειδη δεν υπηρχαν οι αντικαθεστωτικοι , γι αυτο ειχαμε τετοιο αποτελεσμα στη δημοσκοπηση.

Εδω το ιδιο το κομμα ειχε δρομολογησει την ανατροπη του συστηματος. Και προφανως αυτη η δημοσοπηση δεν τους βολευε.

τεσπα, για οποιον ενδιαφερεται ριξτε μια ματια εδω: http://www.kke.gr/18o_synedrio/apofash_toy_18oy_synedrioy_toy_kke_gia_to_sosialismo?act=3&tab=1

Το ξερω οτι πολλοι μπορει να ειστε προκατελειμενοι επειδη το κειμενο που παραθετω στο λινκ ειναι του ΚΚΕ.

Επειδη το εχω διαβασει, εχει γινει πολυ σοβαρη μελετη πανω στο θεμα. Βασικα, οσο και να μην το πιστευετε, ειναι η πρωτη μελετη παγκοσμιως για την ΕΣΣΔ μετα την ανατροπη της. Στο τελος εχει παραπομπες σε ντοκουμεντα.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δεν είναι κανένας υπέρ τέτοιων τακτικών, απλά είπαμε ότι τίποτα δεν είναι τέλειο και ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Ναι στην Αφρική υπάρχουν και χειρότερα. Απλώς το Σουδάν και το Τσαντ δεν προσπαθούν να πλασαριστούν ως εκσυγχρονισμένες κοινωνίες με ισότητα και δικαιοσύνη. Και σίγουρα τέλεια κοινωνία δεν υπάρχει.

Ωστόσο η Κίνα προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψευδεπίγραφη εικόνα (πως μοιάζει με τη Δύση) - κι από μέσα...άστο καλύτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κυβέρνηση της ΕΣΣΔ το πήγαινε ήδη για διάλυση όταν έγινε το δημοψήφισμα. Αυτό είναι αντικειμενικό και σημαίνει τα ακόλουθα δύο πράγματα.

Λόγος νοθείας εκ μέρους της κάθε κυβέρνησης υφίσταται πάντα. Σε αυτή την περίπτωση, η νοθεία θα είχε νόημα υπέρ της διάλυσης (εκτός αν τη νοθεία την έκαναν οι πολίτες, ξέρω γω). Αυτό είναι επίσης αντικειμενικό.

Διαφωνούντες με τα σχέδια της κυβέρνησης ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά της διάλυσης. Αυτό είναι επίσης αντικειμενικό.

Υποκειμενικό τώρα. Έχω την εντύπωση ότι πριν το γενικό δημοψήφισμα, δοκίμαζαν δημοψηφίσματα σε μεμονωμένες περιοχές και τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν απόλυτα υπέρ της διάλυσης. Αν κάποιος έχει στο μυαλό του μια πιο σαφή timeline, ας με διορθώσει.

Αυτά σε ό,τι αφορά τα γεγονότα και όχι τη γνώμη μας. Ασφαλώς δεν είμαι της άποψης πως ό,τι πιστεύουν οι πολλοί είναι απαραίτητα και γεγονός (αλλιώς οι Ιρλανδοί θα είχαν προκύψει από τον πήθικο και οι Αμερικανοί από intelligent design).

Επεξ/σία από teo64x
Δημοσ.

Ρε φιλε, ποιοι αντικαθεστωτικοι?? Ο ιδιος ο γκορμπατσοβ, γενικος γραμματεας του κομματος και αρχηγος του κρατους ηταν αυτος που αλλαξε το συστημα. Τα πραγματα ειχαν αλλαξει μεσα στο κομμα τουλαχιστον καμια πενταετια , πρωτού αλλαξει το συστημα στη σοβιετικη ενωση. Το τελευταιο συνεδριο του ΚΚ Σοβιετικης Ενωσης - δηλαδη το ανωτερο οργανο του κομματος, αυτο που δινει τις κατευθυνσεις για το πως θα κυβερνηθει η χωρα για τα επομενα 5 χρονια - το τελευταιο συνεδριο λοιπον, πηρε την αποφαση οτι στη χωρα πλεον θα εχουν ελευθερη αγορα.

Αυτο ηταν ολο.

Και εσυ τωρα μου λες οτι επειδη δεν υπηρχαν οι αντικαθεστωτικοι , γι αυτο ειχαμε τετοιο αποτελεσμα στη δημοσκοπηση.

Εδω το ιδιο το κομμα ειχε δρομολογησει την ανατροπη του συστηματος. Και προφανως αυτη η δημοσοπηση δεν τους βολευε.

Δεν κατάλαβα το point σου. Εγώ είπα ότι παίρνω ως δεδομένο ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μαγειρεμένα.

Στο ότι βγήκε 60% υπερ του κομμουνισμού έδωσα μια εξήγηση. Δεν σε ικανοποιεί? Δικαίωμα σου, δεν είπα όμως κάτι λάθος ούτε ανέφερα ότι οι αντικαθεστωτικοί έριξαν τελικά τον κομμουνισμό. Απλά σε ένα σύστημα που οι διαφωνούντες δεν έχουν δικαίωμα έκφρασης και ο λαός δικαίωμα ενημέρωσης εγώ προσωπικά αμφιβάλλω για κάθε είδους αποτέλεσμα που μπορεί να βγάλει ένα δημοψήφισμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οτι είναι άσχημο το Ίντερνετ όταν εθισθείς είναι γεγονός όπως το τσιγάρο να πούμε, αλλά να το απαγορεύεις με βασανιστήρια είναι κάτι καθαρά φασιστικό. Άν θέλουν να το περιορίσουν η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσουν τις τιμές του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...