Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει ακριβώς πριν πέσει ο κομμουνισμός, ο λαός είχε ψηφίσει σε μεγάλο ποσοστό (γύρω στο 60% αν θυμάμαι καλά) πως ήθελαν να παραμείνει ο κομμουνισμός.

Έχεις ακούσει κάπου για δημοψήφισμα που έλεγε πως δεν τον ήθελαν; Ή απλά το θεωρείς δεδομένο;

Είναι γεγονός οτι δεν ήθελαν την κόκκινη χούντα της ΕΣΣΔ, ψάξε και θα το βρείς.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου αυτή η είδηση είναι μία ακόμα από τις κατευθυνόμενες ειδήσεις που κυκλοφορούν για να μας κατευθύνουν.

Τι εννοώ;

Στην Ελλάδα την 17 Νοέμβρη δεν λέγαν για την δικτατορία, όπως ακούγεται.

Τα συνθήματα στις πύλες ήταν "Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ"

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3678737

http://www.edu.uoc.gr/~pks/polytexneio01-2.htm

http://prototypia.blogspot.com/2009/11/1973-2009.html

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3722080

Σήμερα όμως μόνο όσοι το έχουν ψάξει το ξέρουν. Το ξέρω από πρώτο χέρι από άτομο που συμμετείχε στο πολυτεχνείο.

Το κεφάλαιο ήρθε στην Ελλάδα, μια νέα αγορά, και έγραψε την ιστορία όπως θέλει.

Αργότερα βρήκε μια νέα αγορά να ανοίξει, την τότε σοβιετική ένωση.

Τώρα που επεκτάθηκε και στις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης, ψάχνει για νέα αγορά. Για να μπει στην Κίνα, πρέπει να αλλάξει το καθεστώς. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μας προετοιμάσουν ώστε να είμαστε προκατειλημμένοι εναντίον του καθεστώτος τους και έτσι κυκλοφορούν αυτά τα νέα.

Δεν μας είπαν τίποτα για την κλ...εκτομή που κάνουν σε χώρες της Αφρικής. Είναι παράδοση απίστευτα βάρβαρη, αλλά επειδή δεν έχει το κεφάλαιο κέρδος δεν κυκλοφορεί στις ειδήσεις. Μπροστά σε αυτό τα Κινέζικα βασανιστήρια είναι light.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πώς φτάσαμε να λέμε για τη 17 Νοέμβρη, τέλος πάντων, αρκεί πιστεύω μια φωτογραφία και όχι λινκς με άρθρα πολιτικών σχηματισμών.

Τώρα για την Κίνα, εφόσον υπάρχει Intel εκεί, τουλάχιστον δε μιλάμε για το ίδιο καθεστώς με την ΕΣΣΔ. Οι εταιρείες έχουν ήδη βρει φθηνά εργατικά χέρια στην Κίνα χάρη στο υπάρχον καθεστώς, δεν περιμένουν να πέσει κανείς.

Δημοσ.
Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει ακριβώς πριν πέσει ο κομμουνισμός, ο λαός είχε ψηφίσει σε μεγάλο ποσοστό (γύρω στο 60% αν θυμάμαι καλά) πως ήθελαν να παραμείνει ο κομμουνισμός.

Έχεις ακούσει κάπου για δημοψήφισμα που έλεγε πως δεν τον ήθελαν; Ή απλά το θεωρείς δεδομένο;

Το θεωρώ δεδομένο.

Το δημοψήφισμα που λες είχε γίνει σε συγκεκριμένη/ες χώρα/ες ή σε όλο το μπλοκ; Δεν θα μου έκανε εντύπωση πάντως αν ήταν στημένο (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο), μου φαίνεται αδιανόητο να ήταν τόσοι πολλοί υπέρ απ' τη στιγμή που υπήρξαν πολλά θύματα.

Δημοσ.

Γενικά οι έκλογες/δημοψηφίσματα στην πλειοψηφία τους σε τέτοια καθεστώτα είναι απο μόνα τους ένα αστείο γιατί πάντοτε καταλήγουν σε νοθεία, η ψεύτικα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Το δημοψήφισμα που υποθέτω ότι λέτε, έγινε σε όλη την ΕΣΣΔ, νομίζω στις 17 Μαρτίου του 1991. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω αν θα είχε νόημα να το "νοθεύσουν" εφόσον η ίδια η κυβέρνηση την πήγαινε για διάλυση, αλλά ο καθένας με τη λογική που γουστάρει, ασφαλώς.

Επίσης, θυμάστεπουτοthreadήτανγιατηνΚίνα.

Δημοσ.

Χμ οκ, ας αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της νοθείας. Γιατί κάτι μου λέει ότι αν η δικτατορία δεν είχε πέσει εμείς σε ένα σημερινό δημοψήφισμα θα ψηφίζαμε υπέρ;

Το thread είναι για την Κίνα, ναι. Αν είχε διαφορετικό καθεστώς θα μιλάγαμε με άλλα δεδομένα. Αυτό έχει όμως, γι' αυτό γίνεται αναφορά από το πρώτο απαντητικό post.

Δημοσ.

Πιθανόν. Κάποιες περιοχές μεμονωμένα, από την άλλη, χτύπησαν ενενηντάρια υπέρ της διάλυσης, που σημαίνει ότι μάλλον δεν είχαν τέτοιο φόβο. Τουλάχιστον όταν έγιναν τα δημοψηφίσματα.

Τώρα, η Κίνα έχει Intel, Intel, Intel, ασσδφδσφσδφσδα, δεν έχουν το ίδιο σύστημα με την ΕΣΣΔ, έχουν το ίδιο με εμάς, πάω να φάω.

Δημοσ.

Ε όσον αφορά το υποθετικό σημερινό δημοψήφισμα δεν εννοούσα μόνο τον πιθανό παράγοντα του φόβου αλλά και άλλα πράγματα.

Ρε συ άσε την intel, η ΕΣΣΔ πέθανε, o Στάλιν αν πήγαινε τώρα στη Eurovision εκπροσωπώντας τη Γεωργία θα προκαλούσε σχόλια στις μεσημεριανές εκπομπές, «το να απαγορεύεις κάτι επειδή δε σου αρέσει...», τα ξέρουμε. Ομοιότητες σε μεθόδους σχολιάζουμε.

Δημοσ.

Eίναι αστείο ότι υπάρχουν άτομα που επιχειρηματολογούν υπέρ τέτοιων καθεστώτων...κι όπως το περίμενα τσίμπησαν :-)

Δημοσ.

Δεν είναι κανένας υπέρ τέτοιων τακτικών, απλά είπαμε ότι τίποτα δεν είναι τέλειο και ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Δημοσ.

Ετσι ακριβως ειναι φιλε μου για το δημοψηφισμα

Ο κοσμος ζητουσε καλυτερο και περισστερο σοσιαλισμο.Αυτο ηταν το συνθημα τοτε.

Και αυτο ειχε υποσχεθει ο γκορμπατσοβ με τη περεστροϊκα. Φυσικα ο κοσμος την πατησε.

Τελοσπαντων, και η Κινα δεν εχει κομμουνισμο. Καμια σχεση. Καπιταλισμο εχει. Εχει ατομικη ιδιοκτησια στα μεσα παραγωγης. Τοσο απλα. Οπως εμεις εχουμε εδω. Απλα στην κινα ειναι το κρατος ο καπιταλιστης.

Α! Και κατι αλλο, επειδη ειπε καποιος φιλος πως ειμαι απο ρωσια. Μη σε μπερδευει το nick μου. Απο αλβανια ειμαι. Απλα το αναφερω...

ΥΓ: θα επανελθω αργοτερα στο θεμα, δεν προλαβα να δω ολες τις απαντησεις.

Δημοσ.
Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει ακριβώς πριν πέσει ο κομμουνισμός' date=' ο λαός είχε ψηφίσει σε μεγάλο ποσοστό (γύρω στο 60% αν θυμάμαι καλά) πως ήθελαν να παραμείνει ο κομμουνισμός.

Έχεις ακούσει κάπου για δημοψήφισμα που έλεγε πως δεν τον ήθελαν; Ή απλά το θεωρείς δεδομένο;[/quote']

Ναι μια διευκρίνηση μόνο. Σε πολίτευμα όπου οι αντικαθεστωτικοί ή οι πολίτες με διαφορετική άποψη στέλνονται αυτόματα να κάνουν παρέα στις πολικές αρκούδες ή στα ραπανάκια μου φαντάζει απολύτως λογικό να βγαίνουν τέτοια ποσοστά υπερ του κομμουνισμού. Ακόμα και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι τα ποσοστά δεν ήταν μαγειρεμένα από το καθεστώς.

Επιπλέον και στην Κίνα αν βάλεις τώρα να ψηφίσουν αν θέλουν άλλο πολίτευμα μόνο τους φανατισμένους με τη Χώρα, τους γέρους και τους φοβισμένους να σκεφτείς όλοι όχι θα ψηφίσουν.

Το τελευταίο είναι υποκειμενική δική μου άποψη, το πρώτο αντικειμενική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...