yiannis_1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Θα ήθελα πάντως να διαπαιδαγωγήσω και εγω. Καμιά Ασιάτισσα κολημένη με το facebook.:lol:
Lucifer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Η σπιτονοικοκυρά μου, είναι και μισή Ούγγρα. Πάντως δεν καταλαβαίνω τι βρίσκετε στις μη-Καυκάσιες.
alerasta Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Θα ήθελα πάντως να διαπαιδαγωγήσω και εγω.Καμιά Ασιάτισσα κολημένη με το facebook.:lol: Συζητώντας για βασανιστήρια στην Κίνα, σκέφτηκες πως θέλεις να κουτουπώσεις μία ασιάτισα...
StavrosD Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δεν ξέρετε πολλά για την ζωή στην Κίνα. Και μόνο την πολιτική ελέγχου γεννήσεων να ξέρατε θα σας φαινόταν lite το θέμα για τα βασανιστήρια.
DrFreeman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 To καθεστώς στην Κίνα έχει δημιουργήσει βαθειές ρίζες πλέον. Ασχολούνται με κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών αυτής της χώρας, εκτελούν κατά βούλησιν όποιον κρίνουν ότι τους απειλεί ή τους "αντιμιλάει". Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Αυτά που συμβαίνουν στη Δύση είναι εξαιρέσεις - εκεί είναι ο καθημερινός κανόνας. Οσο υπάρχει αυτό το καθεστώς στην εξουσία τα πράγματα δε θα αλλάξουν. Ευτυχώς στην ιστορία βλέπουμε ότι τέτοιες καταστάσεις δεν πάνε μακριά.
teo64x Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Το ότι οι εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους να ανοίξουν παραμάγαζα σε χώρες όπως η Κίνα δεν είναι εξαίρεση. Ο πόλεμος για να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα του δυτικού κόσμου, που προαναφέρθηκε, επίσης δεν είναι εξαίρεση. Δε συμβαίνει μια φορά το χρόνο, σαν το Πάσχα ένα πράγμα. Το δε αποτέλεσμά του, είναι η πολιτισμένη μας καθημερινότητα.
StavrosD Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 To καθεστώς στην Κίνα έχει δημιουργήσει βαθειές ρίζες πλέον. Ασχολούνται με κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών αυτής της χώρας, εκτελούν κατά βούλησιν όποιον κρίνουν ότι τους απειλεί ή τους "αντιμιλάει". Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Αυτά που συμβαίνουν στη Δύση είναι εξαιρέσεις - εκεί είναι ο καθημερινός κανόνας. Οσο υπάρχει αυτό το καθεστώς στην εξουσία τα πράγματα δε θα αλλάξουν. Ευτυχώς στην ιστορία βλέπουμε ότι τέτοιες καταστάσεις δεν πάνε μακριά. Έτσι ήταν και η Ελλάδα την περίοδο της δικτακτορίας. Όποιον ηλικιωμένο και να ρωτήσετε θα σας πει ότι τότε όλοι θέλανε να ρίξουν την δικτακτορία. Βλέποντας όμως την σημερινή κατάσταση, προτιμούν την δικτατορία επειδή τότε: - Δεν υπήρχε ανεργία - Δεν υπήρχε εγκληματικότητα. Κοιμόντουσαν με ανοιχτά τα παράθυρα. - Δεν κάναν θραύση τα ναρκωτικά και η πορνεία - Υπήρχε αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στο δημόσιο - Υπήρχε παιδεία. Σήμερα μόνο μόρφωση υπάρχει, όχι παιδεία - Το κράτος παρείχε στους πολίτες ότι τους άξιζε για τους φόρους που πληρώνανε. - Η στρατιωτική θητεία μπορεί να ήταν πάνω από 2 έτη, αλλά οι συνθήκες του στρατού ήταν καλύτερες απ' ότι στα σπίτια τους. Οι περισσότεροι ήταν από αγροτικές οικογένειες (όπως είναι τώρα και στην Κίνα), οπότε στον στρατό έβγαζαν το ψωμί τους με λιγότερη κούραση Η "ελευθερία" που έχουμε σήμερα έχει και πολλά αρνητικά. Ρωτήστε τους μαγαζάτορες σε πολλά μέρη για "προστασία" που τυχόν πληρώνουν.
feodor Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ρε παιδια, σας παρακαλω, αμα δεν ξερετε μπορειτε να μην μιλατε?? Και αναφερομαι στον StavrosD και στον DrFreeman. Ειλικρινα εχω ανατρισχιασει με αυτα που γραφετε. Ο ενας γραφει για την δικτατωρια και αλλος γραφει για τη κινα, και τα γραφετε με μια σιγουρια...ελεος... Αλλα δεν φταιτε εσεις, ουτε εγω (δεν βγαζω τον εαυτο μου απ εξω) ουτε κανενας που το σχολειο μας εχει αφησει αστοιχειωτους και δεν ξερουμε εστω στοιχειωδη ιστορια...
slipknot Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Αν μιλήσεις με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν ζήσει καταστάσεις Ανατολικού Μπλοκ κάποιοι θα σου πούνε τα ίδια. Ότι δηλαδή δεν υπήρχε ανεργία, ναρκωτικά, πορνεία, όλα (δημόσιο κυρίως) είχαν μια τάξη. Το θέμα είναι ότι αυτά ίσχυαν όχι επειδή το πολίτευμα ήταν ιδανικό αλλά επειδή υπήρχε φόβος, έλεγχος παντού και πολλά άλλα. Οι χώρες αυτές ουσιαστικά τελούσαν υπό κατοχή. Επειδή λοιπόν στο σχολείο μας αφήνουν αστοιχείωτους ακριβώς επειδή μας μαθαίνουν μόνο για την παραδοσιακά κακή πλευρά αλλά την άλλη πλευρά που δεν ήταν και καλύτερη την αφήνουν απ' έξω, μη σου προκαλεί εντύπωση που λέγονται κάποια πράγματα.
feodor Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Φιλε slipknot ας μην βαλουμε στη κουβεντα μας τωρα τα πρωην σοσιαλιστικα κρατη. Δεν θα οδηγησει πουθενα. Θα σου πω μονο πως ειμαι απο κει. Ξερω και τα καλα και τα κακα, τουλαχιστον της χωρας μου. Και εχω μιλησει και με τους γονεις μου, που εχουν μεγαλωσει στο σοσιαλισμο.Και οχι, γνωμη μου ειναι οτι δεν τελουσαν υπο κατοχη αυτες οι χωρες. Ηταν χωρες που της κυβερνουσε ο λαος τους, παρ ολα τα λαθη ειχαν γινει. Το θεμα ειναι ομως οτι οταν δεν εισαι σιγουρος για κατι (πχ δικτατωρια, κινα), ε δεν μπορεις να μιλας με τοση σιγουρια. Εμενα δεν μου προκαλει εντυπωση που λεγονται καποια πραγματα. Λογικο ειναι! Αφου στο σχολειο, τα χρονια που ειμαστε πιο ευπλαστοι απο ποτέ, δεν μαθαινουμε σχεδον τπτ ή τα μαθαινουμε στρεβλα. Απ την αλλη ομως οταν βλεπω τετοια μαργαριταρια.... Edit1: για να επανελθω λιγο στη δικτατωρια.. Ο κοσμος οταν εξεγερθηκε φωναζε "ψωμι παιδεια ελευθερια". Μη ξεχνιομαστε!! Οσο για την αξιοκρατια και αντικειμενικοτητα στο δημοσιο! Εδω βαζουμε τα γελια.Αν ησουν δημοκρατης ή αριστερος ή κομμουνιστης θα σε ειχαν στη μπουκα.Καλα ειδικα αν ησουν κομουνιστης. Και οταν λεω δημοκρατης, επειδη σημερα ολοι δηλωνουμε δημοκρατες, εννοω τους ανθωπους τοτε που αγωνιζονταν για τη δημοκρατια. Γιατι νομιζουμε σημερα πως εκτελουμε το χρεος μας προσ τη δημοκρατια ψηφιζοντας μια φορα στα 4 χρονια. Τη πλειοψηφια του λαου δηλαδη ειχανε στη μπουκα επειδη ηταν προοδευτικοι ανθρωποι. Edit2: Ειμαστε off topic Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2009 από feodor
slipknot Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Φιλε slipknot ας μην βαλουμε στη κουβεντα μας τωρα τα πρωην σοσιαλιστικα κρατη. Δεν θα οδηγησει πουθενα. Θα σου πω μονο πως ειμαι απο κει. Ξερω και τα καλα και τα κακα, τουλαχιστον της χωρας μου. Και εχω μιλησει και με τους γονεις μου, που εχουν μεγαλωσει στο σοσιαλισμο.Και οχι, γνωμη μου ειναι οτι δεν τελουσαν υπο κατοχη αυτες οι χωρες. Ηταν χωρες που της κυβερνουσε ο λαος τους, παρ ολα τα λαθη ειχαν γινει.Το θεμα ειναι ομως οτι οταν δεν εισαι σιγουρος για κατι (πχ δικτατωρια, κινα), ε δεν μπορεις να μιλας με τοση σιγουρια. Εμενα δεν μου προκαλει εντυπωση που λεγονται καποια πραγματα. Λογικο ειναι! Αφου στο σχολειο, τα χρονια που ειμαστε πιο ευπλαστοι απο ποτέ, δεν μαθαινουμε σχεδον τπτ ή τα μαθαινουμε στρεβλα. Απ την αλλη ομως οταν βλεπω τετοια μαργαριταρια.... Η αναφορά στα κράτη-πρώην μέλη του ανατολικού μπλοκ είναι μοιραία μια και μιλάμε για την Κίνα που έχει κομμουνιστικό καθεστώς. Από το nick σου έχω την υποψία πως έχει κάποια σχέση με τη Ρωσία. Δεν το αναφέρω τυχαία αυτό καθώς αν ισχύει πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως η τότε Σοβιετική Ένωση ήταν η κυρίαρχη δύναμη αυτής της ομάδας χωρών (Αν. Μπλοκ). Όταν λέω για χώρες που τελούσαν υπό κατοχή αναφέρομαι στις υπόλοιπες και χρησιμοποιώ τη λέξη «κατοχή» επειδή ο λαός δεν ήθελε τον κομμουνισμό. Μπορεί στην αρχή τα πράγματα να ήταν καλύτερα, στην πορεία όμως ο λαός κατάλαβε. Γι' αυτό έγιναν αγώνες. Όσο για τη συσχέτιση δικτατορίας-Κίνας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα από τις πολιτικές πεποιθήσεις σου και από το πώς αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα. Αν εγώ θεωρώ τον κομμουνισμό (έτσι όπως εφαρμόστηκε) μια κόκκινη χούντα, θα κάνω και την συσχέτιση χούντας-Κίνας. Το θέμα είναι όμως αν μπορεί κανείς να πει πως η Κίνα είναι μια απολύτως ελεύθερη χώρα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:03 ---------- Edit1: για να επανελθω λιγο στη δικτατωρια..Ο κοσμος οταν εξεγερθηκε φωναζε "ψωμι παιδεια ελευθερια". Μη ξεχνιομαστε!! Από διαμαρτυρία το 1956 στο Poznan, από τις πρώτες διαμαρτυρίες του λαού ενάντια στο κομμουνιστικό καθεστώς. Το χαρτί γράφει «Απαιτούμε ψωμί».
pournaras Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ρε παιδια, σας παρακαλω, αμα δεν ξερετε μπορειτε να μην μιλατε?? Και αναφερομαι στον StavrosD και στον DrFreeman. Ειλικρινα εχω ανατρισχιασει με αυτα που γραφετε. Ο ενας γραφει για την δικτατωρια και αλλος γραφει για τη κινα, και τα γραφετε με μια σιγουρια...ελεος... Αλλα δεν φταιτε εσεις, ουτε εγω (δεν βγαζω τον εαυτο μου απ εξω) ουτε κανενας που το σχολειο μας εχει αφησει αστοιχειωτους και δεν ξερουμε εστω στοιχειωδη ιστορια... Φιλε slipknot ας μην βαλουμε στη κουβεντα μας τωρα τα πρωην σοσιαλιστικα κρατη. Δεν θα οδηγησει πουθενα. Θα σου πω μονο πως ειμαι απο κει. Ξερω και τα καλα και τα κακα, τουλαχιστον της χωρας μου. Και εχω μιλησει και με τους γονεις μου, που εχουν μεγαλωσει στο σοσιαλισμο.Και οχι, γνωμη μου ειναι οτι δεν τελουσαν υπο κατοχη αυτες οι χωρες. Ηταν χωρες που της κυβερνουσε ο λαος τους, παρ ολα τα λαθη ειχαν γινει. Το θεμα ειναι ομως οτι οταν δεν εισαι σιγουρος για κατι (πχ δικτατωρια, κινα), ε δεν μπορεις να μιλας με τοση σιγουρια. Εμενα δεν μου προκαλει εντυπωση που λεγονται καποια πραγματα. Λογικο ειναι! Αφου στο σχολειο, τα χρονια που ειμαστε πιο ευπλαστοι απο ποτέ, δεν μαθαινουμε σχεδον τπτ ή τα μαθαινουμε στρεβλα. Απ την αλλη ομως οταν βλεπω τετοια μαργαριταρια.... Edit1: για να επανελθω λιγο στη δικτατωρια.. Ο κοσμος οταν εξεγερθηκε φωναζε "ψωμι παιδεια ελευθερια". Μη ξεχνιομαστε!! Οσο για την αξιοκρατια και αντικειμενικοτητα στο δημοσιο! Εδω βαζουμε τα γελια.Αν ησουν δημοκρατης ή αριστερος ή κομμουνιστης θα σε ειχαν στη μπουκα.Καλα ειδικα αν ησουν κομουνιστης. Και οταν λεω δημοκρατης, επειδη σημερα ολοι δηλωνουμε δημοκρατες, εννοω τους ανθωπους τοτε που αγωνιζονταν για τη δημοκρατια. Γιατι νομιζουμε σημερα πως εκτελουμε το χρεος μας προσ τη δημοκρατια ψηφιζοντας μια φορα στα 4 χρονια. Τη πλειοψηφια του λαου δηλαδη ειχανε στη μπουκα επειδη ηταν προοδευτικοι ανθρωποι. Edit2: Ειμαστε off topic Βλεπω δυο μηνυματα οπου τα χωνεις χοντρα σε ολους τους αλλους που "δεν ξερουν", αλλα δε βλεπω καπου τις δικες σου συγκεκριμενες αποψεις με το ειναι ειναι αυτο που ξερεις παραπανω και δεν ξερουν οι υπολοιποι. Αν ειναι να πεις κατι, το λες με συγκεκριμενες αποψεις, το να δειχνεις στον υπολοιπο κοσμο, οτι δεν ξερουν τιποτε, κι εσυ τα ξερεις αλλα τα κρατας για τον εαυτο σου, δεν ειναι κι οτι καλυτερο.
StavrosD Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 για να επανελθω λιγο στη δικτατωρια..Ο κοσμος οταν εξεγερθηκε φωναζε "ψωμι παιδεια ελευθερια". Σήμερα: Ψωμί: Η ανεργία πλησιάζει το 9% και ανεβαίνει. 2.200.000 έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=92807) Παιδεία: Όποιος έχει τελειώσει το λύκειο ξέρει ότι δεν υπάρχει παιδεία, τουλάχιστον όχι δημόσια. Ελευθερία: Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι μας επιτρέπουν. Για κάθε τι που κάνουμε πληρώνουμε και στο κράτος. - Θέλω να πάω για καφέ; πληρώνω το ΦΠΑ . - Θέλω να πάω να μείνω στο σπιτάκι μου στο χωριό και να ζήσω αυτόνομος με τις κοτούλες μου και το περιβόλι μου; Θα πρέπει να πληρώνω κάθε χρόνο φόρο ακίνητης περιουσίας. - Θέλω νερό; Θα πληρώνω και αποχέτευση και άλλα τέλη. - Θέλω ρεύμα για το PC; Θα πληρώνω και δημοτικούς φόρους και άλλα. Δεν λέω ότι συγκρίνεται με τα βασανιστήρια στην Κίνα. Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη μοίρα αφού δεν έχουμε σωματικά βασανιστήρια. Ψυχολογικά όμως έχουμε και εμείς τα αρνητικά μας. Ρωτήστε έναν λογιστή σχετικά με κλείσιμο λογιστικού έτους στην εφορία και θα πάρετε μια ιδέα.
mistral Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Σήμερα δεν είναι διαθέσιμο ούτε το ψωμί, ούτε η παιδεία, ούτε η ελευθερία. Γιατί ναί μέν η ελευθερία του λόγου υπάρχει όμως η πλήρης ελευθερία προϋποθέτει και εργασία και οικονομική ευημερία και εξασφάλιση της δωρεάν υγείας και παιδεία και κοινωνική ειρήνη και ευμάρεια. Τι απ τα παραπάνω υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και στην ΕΕ; Αφήνω έξω τις ΗΠΑ όπου κάθε έννοια ελευθερίας βρίσκεται σε άμεση συνάρτητη με την κοινωνικο-οικονιμική κατάσταση του κάθε ανθρώπου. Σε τι διαφέρει η Κίνα; Η Κίνα έχει περιορισμένη ελευθερία έκφρασης και αυτό ΔΕΝ είναι καλό. Σε όλα τα υπόλοιπα, υγεία παιδεία κοινωνική ειρήνη και ευμάρεια οικονομική κατάσταση βρίσκεται αν όχι σε καλύτερη κατάσταση κατά μέσο όρο σίγουρα στην ίδια με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Και σε 10 χρόνια και πολλά λέω θα βρίσκεται σε καλύτερη απ όλο τον κόσμο. Έστω και εάν δεν με εκφράζει η βία σαν άνθρωπο οφείλω να ομολογήσω πως η θυσία κάποιων ατομικών ελευθεριών καθίσταται ανεκτή ΕΑΝ αυτή η θυσία συντελεί στην γενικότερη ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Και στην Κίνα το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο τίθεται υπεράνω της προσωπικής ελευθερίας και έκφρασης της μονάδας του ανθρώπου του πολίτη. Αν δεν γίνονταν αυτό με βίαιο τρόπο θα ήταν η ιδανική κατάσταση, το ιδανικό καθεστώς κατά την δική μου άποψη.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 ο λαός δεν ήθελε τον κομμουνισμό. Σε δημοψήφισμα που είχε γίνει ακριβώς πριν πέσει ο κομμουνισμός, ο λαός είχε ψηφίσει σε μεγάλο ποσοστό (γύρω στο 60% αν θυμάμαι καλά) πως ήθελαν να παραμείνει ο κομμουνισμός. Έχεις ακούσει κάπου για δημοψήφισμα που έλεγε πως δεν τον ήθελαν; Ή απλά το θεωρείς δεδομένο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα