Daimon Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μπορεί να είναι αδιανόητο για το δυτικό κόσμο, αλλά κάποιες χώρες χρησιμοποιούν ακόμα πρωτόγονες μεθόδους για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που αξιολογούνται ως προβλήματα. Για παράδειγμα, η Κίνα έχει υιοθετήσει εξοντωτικές πρακτικές για να συνετίσει εφήβους που σερφάρουν στο Internet περισσότερο από το φυσιολογικό. Θέλοντας, πάντως, να δείξει ότι είναι μια σύγχρονη χώρα με ανθρώπινο πρόσωπο, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει τα βασανιστήρια από τις μεθόδους σωφρονισμού.Εδώ και ένα περίπου χρόνο, η Κίνα έχει χαρακτηρίσει την εξάρτηση από το Internet ως ψυχιατρική διαταραχή. Για να συνετίσει, λοιπόν, τους εφήβους που περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο, έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα κέντρα αποτοξίνωσης, τα οποία όμως δε μοιάζουν καθόλου με αυτά που συναντούμε στο δυτικό κόσμο. Τα κέντρα αυτά μοιάζουν περισσότερο με στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι νέοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης και πνευματικής καθοδήγησης από ενήλικες. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα περιελάμβανε και σωματική βία, η οποία έχει οδηγήσει ως τώρα σε έναν επιβεβαιωμένο θάνατο ανηλίκου και πολλούς τραυματισμούς. Αν και η Κίνα αγνοεί κατά κανόνα τις συστάσεις άλλων χωρών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οργισμένες διεθνείς αντιδράσεις για αυτά τα κέντρα υποχρέωσαν τις κινεζικές αρχές σε απαγόρευση των βασανιστηρίων. Πηγή: e-pcmag.gr Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2012 από Daimon
random Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Τί ειναι αυτές οι αηδίες; "καταργήθηκαν .. για την εξάρτηση", λέει. Ποιός διαδίδει τέτοια ψέμματα; το Στέητ Ντηπάρτμεντ????? Ουτε καταργήθηκαν, ούτε για την εξάρτηση απο το νέτ, άλλαξε τίποτα. Γιατι πολύ απλά, το λαοπρόβλητο και δημοκρατικό κράτος της Κινεζικής Λαϊκής Δημοκρατίας ποτέ δεν χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους, ούτε και σκοπεύει να αρχίσει σήμερα. Πέραν αυτού, στην Κίνα δεν υπάρχουν εθισμένοι με το ίντερνετ, τα ναρκωτικά ή οποιοδήποτε καπιταλιστικό δηλητήριο. Παρακαλούνται οι ιθύνοντες των ιντερνετς να λάβουν τα μέτρα τους για να μην διαδίδονται τέτοιες ανυπόστατες και αντεπαναστατικές φήμες εναντίον του Λαού και της Ηγεσίας.
afentiko7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μπορεί να είναι αδιανόητο για το δυτικό κόσμο, αλλά κάποιες χώρες χρησιμοποιούν ακόμα πρωτόγονες μεθόδους για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που αξιολογούνται ως προβλήματα. Για παράδειγμα, η Κίνα έχει υιοθετήσει εξοντωτικές πρακτικές για να συνετίσει εφήβους που σερφάρουν στο Internet περισσότερο από το φυσιολογικό. Θέλοντας, πάντως, να δείξει ότι είναι μια σύγχρονη χώρα με ανθρώπινο πρόσωπο, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει τα βασανιστήρια από τις μεθόδους σωφρονισμού. Εδώ και ένα περίπου χρόνο, η Κίνα έχει χαρακτηρίσει την εξάρτηση από το Internet ως ψυχιατρική διαταραχή. Για να συνετίσει, λοιπόν, τους εφήβους που περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο, έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα κέντρα αποτοξίνωσης, τα οποία όμως δε μοιάζουν καθόλου με αυτά που συναντούμε στο δυτικό κόσμο. Τα κέντρα αυτά μοιάζουν περισσότερο με στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι νέοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης και πνευματικής καθοδήγησης από ενήλικες. Ναι σε λέω, τα δε ο δημοσιογράφος αυτά τον κεράσαν και καφέ. Αν και η Κίνα αγνοεί κατά κανόνα τις συστάσεις άλλων χωρών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναι ακόμα δεν έχει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κ Αφγανιστάν. Εχουν δίκιο.
o_magazatoras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ναι ακόμα δεν έχει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κ Αφγανιστάν. Εχουν δίκιο. Ναι,ακόμα,αλλά και ούτε πρόκειται να,γιατί τους (μας) κατακτά αλλοιώς,με την οικονομία. Αδειάζει μια καραβιά κιτρινιές και τους βάζει όλους στο γκεζί,της χρωστάνε όλοι. Για κοίτα ρε που απαντάω στον omni,πρέπει νάχω καεί. Ανεπανόρθωτα όμως.
StavrosD Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Όταν γίνεται πόλεμος και σκοτώνεται κόσμος για να διασφαλιστεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα δηλαδή;
teo64x Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Η αλήθεια είναι ότι έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι για να είμαστε εμείς άνετες, υποδειγματικές και ελεύθερες δημοκρατίες του πρώτου κόσμου, υπάρχει ανάγκη να υπάρχει και ένας τρίτος κόσμος τον οποίο εκμεταλλευόμαστε (και τον δείχνουμε με το δάχτυλο, στη συνέχεια, που δεν είναι πολιτισμένος σαν εμάς).
alerasta Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ε, με αυτό το ρυθμό σε δυό τρεις χιλιάδες χρόνια θα καταργήσουν και την παιδική εργασία και βλέπουμε.
afentiko7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Ναι,ακόμα,αλλά και ούτε πρόκειται να,γιατί τους (μας) κατακτά αλλοιώς,με την οικονομία. Δεν κατακτά κανένα. Τη δουλειά του κάνει σαν καθεστώς που στηρίζει τους πολίτες του. Σίγουρα, δεν είναι παράδεισος, αλλά για βρες μου εσύ άλλο τρόπο να διοικήσεις 1.5 δις κόσμο?
status Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Όταν γίνεται πόλεμος και σκοτώνεται κόσμος για να διασφαλιστεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα δηλαδή; Κρύβε λόγια!
pagman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Κρίμα αν σταματάνε τα βασανιστήρια... Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Η αλήθεια είναι ότι έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι για να είμαστε εμείς άνετες, υποδειγματικές και ελεύθερες δημοκρατίες του πρώτου κόσμου, υπάρχει ανάγκη να υπάρχει και ένας τρίτος κόσμος τον οποίο εκμεταλλευόμαστε (και τον δείχνουμε με το δάχτυλο, στη συνέχεια, που δεν είναι πολιτισμένος σαν εμάς). Ε μα, ακριβώς αυτό.
Lucifer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Και όταν λέμε "γιατί εμείς καλύτεροι είμαστε" δεν είναι η ακριβώς αντίθετη "συγκάλυψη"; Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να έχουμε μια κλίμακα "κακό-χειρότερο" για να μας κάνει να αισθανόμαστε καλά ή άσχημα. Επειδή το σκατό του Α βρωμάει λιγότερο απ' του Β, δε σημαίνει πως δεν είναι σκατό.
teo64x Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Συγκάλυψη θα ήταν να λέγαμε μόνο τι χάλια που είναι στην Κίνα ή τι καλά που είμαστε εμείς εδώ, αφήνοντας κατά λάθος ή με τέχνη απ' έξω το γιατί είμαστε εμείς "καλά". Κι ύστερα, αφού εκφράσουμε την αηδία μας για καθεστώτα όπως της Κίνας που έρχονται σε αντίθεση με τον πολιτισμένο μας κόσμο, να πάμε να αγοράσουμε προϊόντα που φτιάχτηκαν με εργασία από εκεί αλλά έχουν πάνω ένα από τα trademarks του πολιτισμένου κόσμου. Και τη συνείδηση καθαρή, ασφαλώς. Το να πούμε τι καλά είναι εδώ και τι άσχημα είναι εκεί (όπου κι αν είναι το εδώ και το εκεί) δε στέκει, όπως δε στέκει το να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις ("είναι άσχημα κι εδώ κι εκεί"). Κάθε χώρα έχει ένα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και γι' αυτό δεν υφίσταται βάσιμη μεμονωμένη κριτική ανά χώρα, αλλά μόνο για τον ίδιο το συνολικό τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα και τους ρόλους που αναθέτει (όποιος κι αν τους πάρει).
Lucifer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 δε στέκει το να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις ("είναι άσχημα κι εδώ κι εκεί"). Γιατί δε στέκει αυτό;!
teo64x Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μικρή διόρθωση, εννοούσα ότι δε στέκει να πούμε ότι είναι "το ίδιο άσχημα κι εκεί κι εδώ" για χάρη του political correctness, με την έννοια ότι όντως εδώ εμείς όντως ζούμε καλύτερα* από εκείνους (αλλά είναι παραπλανητικό να το παρουσιάζουμε μεμονωμένο). *Μιλάω για σχετική σύγκριση πάντα. Αν σε απόλυτα μέτρα τα ονομάζουμε και τα δύο σκατά (σκεπτόμενοι πώς θα μπορούσαμε να είμαστε) ή και τα δύο άνετες σύγχρονες ζωές (σε σύγκριση με την προϊστορία ξέρω γω), αυτό είναι άλλη ιστορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα