Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απλα να πω οτι σας/μας ταϊσαν πολυ καλα την καραμελα για τα "κακα" Vista, προκειμενου να πουλησουν σα τρελοι τωρα τα 7.

Ειδαν την εξ αρχης μετρια αποδοχη του κοσμου (λογικο, αφου συνηθισε ο κοσμος 5+ χρονια τα XP), και σε συνδυασμο με το οτι ενα PC του 2001-2004 δεν μπορουσε να τα τρεξει in their full glory, ειπαν να τα χαντακωσουν τελειως στη συνειδηση του κοινου για να εχουν ξανα μια πληρη επιτυχια με τα επερχομενα 7.

Πιο απλα δε μπορουσα να το θεσω. Τα σεβη μου και καλη συνεχεια. :-)

Ίσως είναι κι έτσι. Όμως, έχοντας στο φορητό μου vista, μετά τη μετάβαση στα 7, το μηχανάκι άλλαξε εντελώς. Σα να έχω φρεσκοαγορασμένο φορητό. Την απόδοση των 7 τη συγκρίνω μόνο με το linux mint.

Έχουν δίκιο, πιστεύω, που λένε όσα λένε για τα vista...

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα 7 είναι σίγουρα πιο γρήγορα και εκμεταλλεύονται καλύτερα το hardware.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόοδος για μένα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Είναι αξίωμα, δεν χρειάζεται απόδειξη.

Άλλωστε η ιστορία έδειξε πόσο καλό λειτουργικό σύστημα ήταν...

Αν ήταν τόσο καλό όσο θέλουν αρκετοί να υποστηρίζουν δεν θα έβγαζαν τα 7 τόσο γρήγορα, αλλά θα είχαμε Vista SP3, SP4...

και όμως χρειάζεται γιατί η ράδιο αρβύλα πάει σύννεφο...

http://www.anandtech.com/show/2760/1 πήγαινε benchmarks και δες διαφορές...

Τα 7 δεν βγήκαν γρήγορα, απλά τα Vista άργησαν πάρα πολύ μετά τα XP, o χρόνος "ζωής" της κάθε έκδοσης των Windows είναι 3-4 χρόνια max, η μόνη εξαίρεση ήταν τα XP όχι ο κανόνας...

Δημοσ.

Θυμάμαι σε ένα φορητό με celeron στα 1.5GHz και ένα 1GB μνήμη πως σερνόταν με τα προεγκατεστημένα vista και πως πετούσε με τα xp. Φυσικά κάθε λίγο και λιγάκι είχε προβλήματα με ιούς οπότε τα antivirus/antispyware/antirootkit κλπ ακόμα και με τα xp έκαναν το μηχάνημα να σέρνεται χώρια που έμενε το 50% της μνήμης για τις εφαρμογές. Αφού λοιπόν εξαρχής προοριζόταν για δουλειά γραφείου και σερφάρισμα εγκατέστησα linux και από τότε έχω και εγώ αλλά και εκείνη το κεφάλι της ήσυχο.

Υποθέτω λοιπόν ότι όσοι είχαν και έχουν κακές αναμνήσεις από τα vista είχαν σχετικά αργά μηχανήματα ενώ όσοι τότε είχαν ισχυρά, η διαφορά για αυτούς δεν ήταν αισθητή. Το λειτουργικό καθιστά αξιοποιήσιμους τους πόρους ενός συστήματος και πρέπει να δεσμεύει όσο το δυνατόν λιγότερους για την ομαλή λειτουργία του. Ήταν λοιπόν παράλογο σαν εταιρία του επιπέδου της η microsoft να ζητάει έμμεσα από τους κατόχους pc χαμηλών προδιαγραφών να αναβαθμίσουν τα μηχανήματά τους για να μπορούν να τρέξουν ομαλά τα vista.

Για αυτό τρέναρε τόσο καιρό τα xp, για αυτό τα 7 στα παλαιότερα μηχανήματα πηγαίνουν πολύ πιο γρήγορα από τα vista και όταν λέμε πιο γρήγορα οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται περισσότερο από την απόκριση του συστήματος και λιγότερο από τον χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μία εργασία. :-)

Αυτοί οι νεκροί χρόνοι αναμονής σε συνδυασμό με την δέσμευση 500ΜΒ μνήμης και χρήσης 20+% του επεξεργαστή (όταν αυτό με xp ήταν στο 1~2%) όταν δεν έτρεχε καμία εφαρμογή έδιναν την αίσθηση ότι σαν λειτουργικό απαιτούσε πολύ περισσότερους πόρους από ότι θα έπρεπε (ή έστω είχαμε συνηθίσει). :-)

Δημοσ.
και όμως χρειάζεται γιατί η ράδιο αρβύλα πάει σύννεφο...

http://www.anandtech.com/show/2760/1 πήγαινε benchmarks και δες διαφορές...

Τα 7 δεν βγήκαν γρήγορα, απλά τα Vista άργησαν πάρα πολύ μετά τα XP, o χρόνος "ζωής" της κάθε έκδοσης των Windows είναι 3-4 χρόνια max, η μόνη εξαίρεση ήταν τα XP όχι ο κανόνας...

Φίλε μου αν θες αποδείξεις ψάξε να τις βρεις, το θεωρώ περιττό να το κάνω ο ίδιος. Όποιος ασχολείται ξέρει και όποιος έτυχε να αλλάξει από Vista σε 7 πάλι ξέρει.

Επίσης το link που έβαλες αναφέρεται στην RC1 έκδοση.

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα όμως είναι να στηρίζουν με αποδείξεις και οι 2 πλευρές τις απόψεις τους, όχι μόνο η μία και άλλη να σνομπάρει...

Δημοσ.
Ελάχιστα με ενδιαφέρει τι λέει ένα review. Πιο πολύ με απασχολεί τι κάνει ο υπολογιστής μου και συγκεκριμένα ο desktop μου με core2duo Ε8400 & 4GB ram με XP SP3 ήταν καλός, με Vista αργός μέχρι αηδίας και με Win7 παέι βολίδα τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Δεν είναι και i7 αλλά και την εποχή των Vista δεν υπήρχαν i7...

Περίπου και 'γω τέτοιο PC έχω, δεν μπαίνω στο "πειρασμό" των 7, για τρείς λόγους:

1) Δεν έχω κανένα (μέχρι σήμερα) πρόβλημα με τα Vista, άσχετα αν κάποιοι "ειδικοί" τα έλεγαν Σ-vista..!

2) Δες αυτό που βρήκα στο YouTube, νομίζω είναι σχετικά καλά τεκμηριωμένο. Πες μου την γ΄νωμη σου. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=0lY0_yIQM8Y[/ame]

3) Πιστεύω πως οι διαφορές δεν θα είναι σοβαρές στις ταχύτητες, ή τουλάχιστον, όχι τόσο σοβαρές που να γίνονται αισθητές με "γυμνό μάτι"

Δημοσ.
το θέμα όμως είναι να στηρίζουν με αποδείξεις και οι 2 πλευρές τις απόψεις τους, όχι μόνο η μία και άλλη να σνομπάρει...

δεν σνομπάρω κανέναν, ούτε λέω ότι τα vista είναι για πέταμα, απλά τόσες μέρες λέω ότι είναι κατώτερα των 7 σε όλους τους τομείς. δεν καταλαβαίνω που βρίσκετε το παράλογο.

τα έχετε δοκιμάσει τα 7 στο σύστημα που έχετε τα vista?

μέχρι και ο Gates θα τα έχει πετάξει τα vista πλέον και θα έχει περάσει τα 7 στα pc του.

Μακάρι να έπαιρνες.........!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

του ειπα του βασιλάκη να μου δώσει τιποτα αλλά με έγραψε :-D

Και ξαναλέω ότι δεν με νοιάζουν τα αποτελέσματα του κάθε site ή περιοδικού γιατί πολύ απλά τα θεωρώ διαβλητά και αναξιόπιστα.

Με νοιάζει μόνο τι βλέπω εγώ στα δικά μου pc.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είπα ότι δεν είναι κατώτερα από τα 7, απλά ότι δεν έχουν τις τεράστιες διαφορές που όλοι νομίζουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή τα 3.1 τα επικροτούσες? :P

δεν είπα ότι δεν είναι κατώτερα από τα 7, απλά ότι δεν έχουν τις τεράστιες διαφορές που όλοι νομίζουν...

Thresh, έχεις δοκιμάσει να βάλεις Vista σε netbook? Φαντάζομαι όχι. Συνεπώς δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο μικρές οι διαφορές στα 2 λειτουργικά.

Πάντως εγώ που ξήλωσα vista και έβαλα 7 στο βασικό σύστημά μου είδα τη μέρα μέσα στη νύχτα.

Επεξ/σία από Erwdios
  • Super Moderators
Δημοσ.
Thresh, έχεις δοκιμάσει να βάλεις Vista σε netbook? Φαντάζομαι όχι. Συνεπώς δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο μικρές οι διαφορές στα 2 λειτουργικά.

Πάντως εγώ που ξήλωσα vista και έβαλα 7 στο βασικό σύστημά μου είδα τη μέρα μέσα στη νύχτα.

δεν μιλάω για συστήματα με περιορισμένη ισχύ man, προφανώς δεν πρόκειται να βάλω Vista σε netbook ή σε παλιό μηχάνημα, αλλά σε μηχάνημα με Quad Core και 4gb ram οι διαφορές δεν είναι σημαντικές...

Δημοσ.
δεν μιλάω για συστήματα με περιορισμένη ισχύ man, προφανώς δεν πρόκειται να βάλω Vista σε netbook ή σε παλιό μηχάνημα, αλλά σε μηχάνημα με Quad Core και 4gb ram οι διαφορές δεν είναι σημαντικές...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη, αλλά σε netbook μπορούμε να δούμε με διαφορά πιο είναι πιο "ελαφρύ" λειτουργικό.

Τελικά μήπως έχουμε βγει λίγο off-topic? :o:-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...