Προς το περιεχόμενο

Επεξεργασία αρχείων AVI

Kostaskouk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εγώ σου απάντησα στο post #12 ότι μπορείς να μετατρέψεις τα 2 dvd σε 2 avi με τα ίδια ακριβώς στοιχεία μετατροπής και να τα ενώσεις με το video joiner της boilsoft ή το virtualdub.

Ποιο συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω.

Την ένωση την κάνω εγώ με το boilsoft video joiner, θέλει εγκατεστημένους τους ανάλογους codecs (μάλλον xvid θα βάλεις). Αν έχεις klite τους έχεις σίγουρα.

Δεν ανέφερα πουθενά το nero, το οποίο κάνει reencode στο βίντεο, όπως σου είπε και ο parsifal στο 2ο κι όλας post. Γιατί το ανακατεύεις στην υπόθεση.

Δημοσ.
Κι εγώ σου απάντησα στο post #12 ότι μπορείς να μετατρέψεις τα 2 dvd σε 2 avi με τα ίδια ακριβώς στοιχεία μετατροπής και να τα ενώσεις με το video joiner της boilsoft ή το virtualdub.

Ποιο συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω.

Ωωω!!!!

Με συγχωρείς πολύ. Δεν ξέρω πως δεν πρόσεξα αυτή σου την υπόδειξη.

Την ένωση την κάνω εγώ με το boilsoft video joiner, θέλει εγκατεστημένους τους ανάλογους codecs (μάλλον xvid θα βάλεις). Αν έχεις klite τους έχεις σίγουρα.

Σε παλιότερο post μου (σχετικά με το Subtitle Workshop), ο Parsifal μου είχε υποδείξει να εγκαταστήσω το ffdshow-tryouts και να απεγκαταστήσω όλους τους codecs (σχετικούς με video) που τυχόν υπάρχουν εγκατεστημένοι (πράγμα που το έκανα).

1. Εκτός από το ffdshow-tryouts, έχεις περασμένους κι άλλους codecs σχετικούς με video; DivX; XviD; (D)VobSub; Κάποιο codec pack; Πέταμα όλους!

Τί κάνω τώρα λοιπόν ?

Με το ffdshow-tryouts που έχω εγκαταστήσει θα δουλέψει το video joiner ?

Επίσης :

Την επεξεργασία (κόψιμο-ράψιμο) σε ποιό στάδιο της όλης διαδικασίας την κάνω, και με ποιό πρόγραμμα ?

Δημοσ.

Αφού έχεις ffdshow έχεις ότι χρειάζεται ήδη.

Κάνε την μετατροπή των δύο dvd σε δύο avi και μετά τα ενώνεις με το Boilsoft video joiner ή το virtualdub.

Να προσέξεις στο fab (αν χρησιμοποιήσεις αυτό) να δώσεις ακριβώς τα ίδια στοιχεία μετατροπής (ανάλυση, bitrate, ήχος) και να ορίσεις διπλό πέρασμα για καλύτερη ποιότητα.

Δημοσ.
Αφού έχεις ffdshow έχεις ότι χρειάζεται ήδη.

Κάνε την μετατροπή των δύο dvd σε δύο avi και μετά τα ενώνεις με το Boilsoft video joiner ή το virtualdub.

Να προσέξεις στο fab (αν χρησιμοποιήσεις αυτό) να δώσεις ακριβώς τα ίδια στοιχεία μετατροπής (ανάλυση, bitrate, ήχος) και να ορίσεις διπλό πέρασμα για καλύτερη ποιότητα.

Ωραία. Φθάσαμε λοιπόν σχεδόν στο τέλος αυτού του post.

Αν μπορείς να μου απαντήσεις και στο δεύτερο ερώτημά μου του post #17 δηλ :

Την επεξεργασία (κόψιμο-ράψιμο) σε ποιό στάδιο της όλης διαδικασίας την κάνω, και με ποιό πρόγραμμα ?

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις με το VirtualDUB μετά την μετατροπή σε avi.

Να επιλέξεις Direct Stream Copy και στο audio και στο video για να μην κάνει render.

Φορτώνεις το cd1 και από το μενού Go θα δεις τα πλήκτρα για να βρεις το σημείο που θέλεις να μαρκάρεις ως τέλος.

Από το μενού edit μαρκάρεις αρχή και τέλος και κάνεις Crop to selection για να σε αφήσει με το καθαρό μέρος της ταινίας και πατάς Save as AVI.

Σώζεις σε κάποιον άλλο φάκελο.

Επαναλαμβάνεις για το 2ο μέρος της ταινίας.

Μετά φορτώνεις το 1ο μέρος με Open Avi και ενώνεις το 2ο με Append AVI και σώζεις πάλι σαν ένα τελικό αρχείο ενωμένο.

Στο Insomnia Wiki θα βρει και οδηγό για το AviDemux.

Δημοσ.
Μπορείς να το κάνεις με το VirtualDUB μετά την μετατροπή σε avi.

Πολύ ωραία.

Τώρα θα πρέπει να οπλισθώ με υπομονή, και να εφαρμόσω όλα όσα μου είπες.

Ευχαριστώ λοιπόν για όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...