Kostaskouk Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Παρακαλώ πολύ για τη βοήθειά σας στο εξής θέμα: Ξεκίνησα να μετατρέψω σε αρχείο AVI, μια ελληνική ταινία από ένα DVD. Η ταινία περιείχε (εκτός των άλλων) 4 αρχεία VOB, τα οποία μετέτρεψα (με τη βοήθεια του προγράμματος ''Any Video Converter Pro'') σε 4 αρχεία AVI. Αυτά τα 4 αρχεία AVI ''παίζουν'' κανονικά με τον VLC player. Και από δω και πέρα αρχίζει το ''κόλλημά μου'': Όταν θέλησα να επεξεργασθώ με το Nero Vision αυτά τα 4 αρχεία AVI (κόψιμο-αφαίρεση κάποιων τμημάτων, και κατόπιν εξαγωγή τους σε ένα αρχείο AVI), και ενώ το πρόγραμμα ''έφαγε'' περίπου μια ώρα για να κάνει αυτή την εξαγωγή, τελικά έδωσε ένα αρχείο με 0 Kbs μέγεθος. Πού γίνεται το λάθος, και δεν παίρνω τίποτα?
parsifal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Το λάθος γίνεται στο ό,τι γι' αυτήν τη δουλειά: κόψιμο-αφαίρεση κάποιων τμημάτων, και κατόπιν εξαγωγή τους σε ένα αρχείο AVI... ...χρησιμοποίησες πρόγραμμα που εφαρμόζει επανακωδικοποίηση των εμπλεκόμενων videos, αντί κάποιας μεθόδου που δεν το κάνει. Δες π.χ. το παρακάτω άρθρο στο Insomnia Wiki: Κόψιμο-ράψιμο αρχείων video με δωρεάν λογισμικό
Bspus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ακομα καλυτερα ειναι να βρεις το dvd decrypter και με αυτο να εξαγεις απο το dvd ενα μονοκομματο vob αρχειο που να περιεχει μονο ολη την ταινια. Δεν εχει σημασια ποσα vob ειναι στο dvd. Ψαξε στις ρυθμισεις για το πως και αν δεν το βρεις ρωτα εδω. Μετα ειναι ευκολη υποθεση να το κανεις avi
Kostaskouk Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ακομα καλυτερα ειναι να βρεις το dvd decrypter και με αυτο να εξαγεις απο το dvd ενα μονοκομματο vob αρχειο που να περιεχει μονο ολη την ταινια. Δεν εχει σημασια ποσα vob ειναι στο dvd. Ψαξε στις ρυθμισεις για το πως και αν δεν το βρεις ρωτα εδω. Εγκατέστησα το dvd decrypter 3.5.4, αλλά με τις default ρυθμίσεις του προγράμματος, παίρνω μια μεγάλη λίστα από αρχεία (επισυνάπτω και ένα σχετικό screenshot). Δεν κατάφερα να βρω ποιές ρυθμίσεις χρειάζονται για να πάρω μόνο ένα αρχείο VOB, όπως μου γράφεις ποιό πάνω. Θα μπορούσες να βοηθήσεις λίγο?
parsifal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Αν θυμάμαι καλά, στην παρακάτω καρτέλα: http://www.cdr-zone.com/guides/ripping/dvd_decrypter_settings_guide_page_3.html πρέπει να επιλέξεις ως τιμή για το File Splitting το None. Έχε υπόψη σου όμως ότι το DVD Decrypter, καθώς δεν αναπτύσσεται πλέον ενεργά, θα έχει προβλήματα με νέες ταινίες που περιέχουν διάφορα copy protection schemes...
Kostaskouk Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αν θυμάμαι καλά, στην παρακάτω καρτέλα: http://www.cdr-zone.com/guides/ripping/dvd_decrypter_settings_guide_page_3.html πρέπει να επιλέξεις ως τιμή για το File Splitting το None. Ναι, καλά θυμάσαι. Πράγματι, πήρα ένα τεράστιο αρχείο VOB (3,6 Gbs), που κατόπιν το επεξεργάσθηκα όπως ήθελα με το Nero Vision, αλλά όταν το έκανα ''εξαγωγή'' σε AVI, πάλι δεν έδωσε τίποτα. Ξαναδοκίμασα ''εξαγωγή'' σε Mpeg-2, και πήρα ένα τεράστιο αρχείο, που ''παίζει'' κανονικά. Γιατί άραγε μπορώ να το πάρω σε Mpeg-2 αλλά όχι και σε AVI (και επομένως σε αρκετά μικρότερο μέγεθος) ?
kurkosdr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Γιατί άραγε μπορώ να το πάρω σε Mpeg-2 αλλά όχι και σε AVI (και επομένως σε αρκετά μικρότερο μέγεθος) ? Προφανως λογω λαθος του προγραμματος; Ισως χρησιμοποιει λαθος codecs (δεν μας ειπες και σε τι format ειναι το βιντεο σου, το avi μπορει να φιλοξενησει πολλα φορμα βιντεο). Ελεγξε τι codecs χρησιμοποιει το Nero Vision για να κανει μετατροπη σε avi. Σε καθε περιπτωση, παρτο σε Mpeg 2, και μετα περνα το απο ενα καλο προγραμματακι μετατροπης σε MPEG 4 ASP avi (δηλαδη Divx avi) οπως το AutoGK ή το Divx7 και τελειωσες.
Waldo_Vrs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Βάλε το Adobe Premiere έστω και trial που λέμε...κάνεις τη δουλειά σου και το βγάζεις σε ότι αρχείο θες. Κακώς πεδεύεσε με όλα αυτά. Αλλά απο τη στιγμή που έχεις αρχεία ΑVI προς επεξεργασία πάντα.
Kostaskouk Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Βάλε το Adobe Premiere έστω και trial που λέμε...κάνεις τη δουλειά σου και το βγάζεις σε ότι αρχείο θες. Κακώς πεδεύεσε με όλα αυτά.Αλλά απο τη στιγμή που έχεις αρχεία ΑVI προς επεξεργασία πάντα. Μην ξεχνάς, ότι ''ξεκινάω'' από δίσκο DVD. Το Adobe Premiere μετατρέπει τα αρχεία του DVD (που είναι VOB) σε αρχεία AVI ? (Τελικά, μερικά πράγματα είναι πολύ ζόρικα...) Συνοπτικά, αυτό που θέλω είναι το εξής: Πρόγραμμα που μπορεί να επεξεργασθεί και να συνδέσει δυο (ή περισσότερα) αρχεία VOB (προερχόμενα από διαφορετικά DVDs), και μετά να τα εξάγει σ' ένα αρχείο AVI. Πολλά ζητάω....???
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Όπως βλέπω από το screenshot που ανέβασες στο #4ο post, η ταινία περιλαμβάνεται στο VTS_02_1 έως 4. Για ποιο λόγο έβγαλες 4 αρχεία avi; Κανονικά το πρόγραμμα μετατροπής θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσει σαν ένα συνεχόμενο βίντεο. Εγώ θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το DVDFab Platinum (Shareware) στην μετατροπή για κινητό->Γενικό ή το δωρεάν Avi.NET. Το 2ο είναι αρκετά απλό. Φορτώνεις το ριπαρισμένο dvd (όπως το παίρνεις από το decrypter με τις default ρυθμίσεις) και επιλέγεις .20DVD στο μέγεθος, δεν βάζεις subtitles (Ελληνική ταινία) και τσεκάρεις Advanced encoding mode (HQ) αν θέλεις καλύτερη ποιότητα και δεν σε νοιάζει ο χρόνος (θα είναι σχεδόν διπλάσιος). Μετά επιλέγεις που θα το αποθηκεύσεις και πατάς να ξεκινήσει. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θέλει το NET Framework 3.5 για να δουλέψει, το οποίο αν δεν το έχεις ήδη θα πρέπει να το κατεβάσεις (230ΜΒ).
Kostaskouk Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Εγώ θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το DVDFab Platinum (Shareware) στην μετατροπή για κινητό->Γενικό ή το δωρεάν Avi.NET. Πρώτ' απ' όλα, σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το Avi.NET με όλα τα προαπαιτούμενα που ζητάει, δεν μου πολυ-άρεσε. Έτσι, βρήκα και εγκατέστησα ''κανονικά'' το DVDFab 6.1.2.5 Platinum. Γι' αυτό λοιπόν το πρόγραμμα, έχω κάποιες ερωτήσεις: Η ταινία για την οποία ενδιαφέρομαι, είναι γραμμένη σε 2 DVDs. Το DVDFab 6.1.2.5 Platinum : 1. Έχει τη δυνατότητα να ''φορτώσει'' και τα 2 κομμάτια της ταινίας, για να τα αποδώσει σε ένα αρχείο .avi ? 2. Έχει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί (κόψιμο - ράψιμο) αυτά τα δύο κομμάτια (π.χ. να αφαιρεθεί από το 1ο κομμάτι το : ''Τέλος του πρώτου μέρους'' και από το 2ο κομμάτι μία εισαγωγή, κλπ, κλπ.), έτσι ώστε να αποδοθεί τελικά μια ''μονοκόματη'' ταινία ? 3. Αν μπορεί να τα κάνει αυτά, θα μπορούσες να μου δώσεις και κάποιες συνοπτικές οδηγίες ? Σε ευχαριστώ και πάλι.
micos000 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Το Fab έχει την δυνατότητα να κόψει αρχή και τέλος, αλλά περιορίζεται (νομίζω) στις αλλαγές chapters. Αν υπάρχει chapter πριν το τέλος του 1ου μέρους και μετά την εισαγωγή του 2ου τότε θα μπορέσει να στα κόψει. Τώρα, κατά την μετατροπή, αν χρησιμοποιήσεις τα ίδια στοιχεία σε ανάλυση, bitrate και ρυθμίσεις ήχου, τότε θα μπορέσεις να τα ενώσεις με κάποιο video joiner (boilsof, virtualdub). Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο που ζητάς, οπότε εσύ θα είσαι αυτός που θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αποτέλεσμα.
Kostaskouk Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο που ζητάς, οπότε εσύ θα είσαι αυτός που θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αποτέλεσμα. O.K. 'Ετσι κι' αλλιως, σε ευχαριστώ για όσα μου απάντησες. Άν το Fab παίρνει 2 video και μπορεί να τα εξάγει σε ένα .avi (σ' αυτό νομίζω δεν ήσουν σαφής), σκέπτομαι - αφού πρώτα πάρω από το Fab το ένα πλέον αρχείο .avi - μετά να το επεξεργασθώ με το Nero.
micos000 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Θέλω να πω ότι αν βγάλεις τα δύο avi από το fab, μετά μπορείς να τα κόψεις-ράψεις με όποιο πρόγραμμα θέλεις. Δεν νομίζω να ενώνει το fab τα δύο video. Αν βάλεις και τα δύο dvd θα στα βγάλει σε δύο avi.
Kostaskouk Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Θέλω να πω ότι αν βγάλεις τα δύο avi από το fab, μετά μπορείς να τα κόψεις-ράψεις με όποιο πρόγραμμα θέλεις.Δεν νομίζω να ενώνει το fab τα δύο video. Αν βάλεις και τα δύο dvd θα στα βγάλει σε δύο avi. Μα από εδώ ακριβώς ξεκινάει το αρχικό μου post, όπου έλεγα: Όταν θέλησα να επεξεργασθώ με το Nero Vision αυτά τα 4 αρχεία AVI (κόψιμο-αφαίρεση κάποιων τμημάτων, και κατόπιν εξαγωγή τους σε ένα αρχείο AVI), και ενώ το πρόγραμμα (Nero Vision) ''έφαγε'' περίπου μια ώρα για να κάνει αυτή την εξαγωγή, τελικά έδωσε ένα αρχείο με 0 Kbs μέγεθος.Πού γίνεται το λάθος, και δεν παίρνω τίποτα? Δηλαδή, το Nero έκανε το κόψιμο-ράψιμο, αλλά στο τέλος δεν έδωσε το ένα αρχείο .avi που ζήτησα. Γι' αυτό, στο χθεσινό μου post, επιγραμματικά κατέληγα: Συνοπτικά, αυτό που θέλω είναι το εξής:Πρόγραμμα που μπορεί να επεξεργασθεί και να συνδέσει δυο (ή περισσότερα) αρχεία VOB (προερχόμενα από διαφορετικά DVDs), και μετά να τα εξάγει σ' ένα αρχείο AVI. Ζητάω συγκεκριμένη απάντηση σ' ένα εντελώς συγκεκριμένο ερώτημα, που προκύπτει από την ανάγκη: Ξεκινώντας από μια ταινία (που βρίσκεται σε 2 DVDs), να καταλήξω σε ένα αρχείο .avi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.