ARISTIDIS.G Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Ενδιαφέρομαι για μια οθόνη σαν αυτήν http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2262D-PZ-LCD-TV-Monitor-22-M2262D-PZ.htm μόνο που θα ήθελα να ξέρω και τι συμβαινει από πλευρας ακτινοβολίας καθώς και επιβάρυνσης για τα μάτια καθώς μάλλον μαζί με εμένα θα την χρησιμοποιει και το παιδί μου!
ultraxmode Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Πιό παλιά, οι οθόνες CRT είχαν πολύ μεγάλο δείκτη ακτινοβολίας. Πλέον, με τις TFT/LCD οθόνες, αυτός ο δείκτης έχει πέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Θυμάμαι τα βράδια πονοκεφάλου που περνούσα, μετα απο μία κουραστική ημέρα στη δουλειά, δουλέυοντας σε μία απο τις παλιές CRT οθόνες... τρέλα με έπιανε.. Απο τη στιγμή που εργάζομαι σε LCD οι πονοκέφαλοι σταμάτησαν..!!! Πλέον, όσες ώρες και να κάτσω μπροστά στον υπολογιστή (μιάς και η δουλειά μου ΕΙΝΑΙ οι υπολογιστές) δεν έχω τέτοια προβλήματα... Καλό θα ήταν πάντως, να ρυθμιστεί η οθόνη στο χαμηλότερο δυνατό όριο Brightness ωστε να μην τυφλώνει (εσένα και προπάντων το παιδί σου)... Brightness και Contrast θα κοιτούσα μόνο.. και είσαι safe.. Αλλα ας πούν τη γνώμη τους κ άλλοι συμφορουμίτες..
GGKING Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Καλό θα ήταν να ρυθμίσεις και την οξύτητα στο ποιο χαμηλό γιατί δεν είναι τόσο ευανάγνωστα τα γράμματα πχ 20...εμένα απο το 25 και μετα γίνοντε ποιό έντονα και με κουράζουν,θα το δεις στη πράξη .Άν έχει auto bright που η 2262 όπως και η 2362 έχουν βαλτό, στο auto, την αντίθεση 90, τη φωτεινότητα 45 και νομίζω είσαι εντάξει,Τώρα 10 πάνω 10 κάτω θα το δεις εσύ. Βάλε και τη θεμοκρασία χρώματος ψυχρό. όλα καλά και ωραία με τις lcd/tv μου αρέσουν πολύ και δε τις αλλάζω για τη χρήση που κάνω( Ιντερνετ,word processing,Ταινίες) αλλα αν δίνανε και μεγαλύτερο refresh rate πχ 1920χ1080-75hz στη χρήση monitor θα ήταν αστέρια.Ζητάω πολλά ε? Α ναι μη το ξεχάσω ρυθμμισε και στα windows το clear type.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.