katerina_a_86 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Ως γνωστόν δουλεύω στο 11888 του ΟΤΕ και σε λίγο καίρο λήγει η σύμβασή μου. Καθ όλη την διάρκεια της σύμβασης δικαιούμαστε 20 μέρες άδεια. Εγώ έχω πάρει τις 5 μόνο. Απ όσο έχω ακούσει αν δεν τις πάρεις όλες μέχρι το τέλος, τις υπόλοιπες τις πληρώνεσαι. Όμως άκουσα επίσης ότι όταν πλησιάζεις προς το τέλος σου τις δίνουν αναγκαστικά για να μην τις πληρώσουν. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν νομικά έχω το δικαίωμα να απαιτήσω να μην μου τις δώσουν και να τις πληρωθώ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Αυτος ο νομος ισχυει σε εξαιρετικες περιπτωσεις που δεν υπαρχει δυνατοτητα να σου χορηγηθει η αδεια απο τον εργοδοτη, ωστε να αποζημιωθεις για τη στερηση αδειας. Αυτο που θες να κανεις ειναι καταχρηση του νομου αυτου, κατα συνεπεια δεν καλυπτεσαι νομικα απτη στιγμη που ο εργοδοτης σου παρεχει την αδεια, αλλα την αρνεισαι ΕΣΥ (με δικη σου ευθυνη και πρωτοβουλια αρα). Ο νομος σου κατοχυρωνει αδειες. Οχι εξτρα εισοδημα. Αν ηταν ετσι θα σου εδινε δικαιωμα να διαλεξεις λεφτα ή αδεια. Παρολα αυτα επειδη δεν ειμαι νομικος (απλα γωνριζω το θεμα απο γνωστο και σου μεταφερω οσα μου ειπε) καλο ειναι να συμβουλευτεις καποιον που ασχολειται με εργατικο δικαιο, για να ξερεις ακριβως τι παιζει. ΥΓ. Το ιδιο ακριβως ισχυει και με τους στρατευσιμους. Καθε μερα κανονικης αδειας αντιστοιχει σε 50 ευρω και ηλπιζαν οι φανταροι οτι θα βγαλουν με 18 μερες κανονικης αδειας, 18χ50 ευρω (900 ευρω σε μισο μηνα). Φυσικα ολοι υποχρεωθηκαν να παρουν την αδεια τους, εφοσον υπηρχε το περιθωριο στη μοναδα.
stardust_lia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Εγω δουλευω στο 11888 της Θεσσαλονικης και μας ειπαν οταν μας μαζεψαν για ενημερωση οτι αν δεν χρησιμοποιησεις αυτες τις 20 μερες,στον τελευταιο μισθο τις αποζημιωνεσαι.δεν σε βαζουν να τις χρησιμοποιησεις με το ζορι.κ την προηγουμενη φορα που δουλεψα στον οτε και δεν τις ειχα παρει,μου εβαλαν αποζημιωση στον τελευταιο μισθο.καμια 300-400 ευρω αν θυμαμαι καλα
katerina_a_86 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Κι εγώ θεσ/νίκη είμαι αλλά σε πολλούς γνωστούς τις έδωσαν με το ζόρι.
fregio Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Εγώ δούλευα Θεσ/νίκη και τελείωσα πρόσφατα δεν είχα πάρει πολλές άδειες κατά την διάρκεια της σύμβασης μου και τελικά την τελευταία εβδομάδα μου βάλανε άδεια με το έτσι θέλω αν και τους είπα ότι δεν την χριεάζομαι...
black_widow Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Από περιέργεια ( δεν δουλεύω στον ΟΤΕ) αναφέρεστε για τις ημέρες κανονικής αδείας ( 2 μέρες/ ανά μήνα); "Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει τις άδειες σε όλο το προσωπικό του μέχρι τη λήξη του ημερολογιακού έτους έστω και αν δεν ζητήθηκε από κάποιον ή κάποιους μισθωτούς η άδεια" ( Λεοντάρης, Εργατικό Δίκαιο, Τόμος Πρώτος 2009) Δεν είμαι ειδική βέβαια σε θέματα εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου, τα βρίσκω περίπλοκα τα συγκεκριμένα αντικείμενα. Νομίζω ότι αυτό το θέμα είναι σαφές πάντως. Το ότι τις δίνουν αναγκαστικά για να μη τις πληρώσουν δεν το κατάλαβα. Για τις μέρες αδείας παίρνεις αποδοχές καθώς και το επίδομα αδείας. Η προσαύξηση των αποδοχών αδείας κατά 100 % γίνεται αν ο μισθωτός δεν έχει λάβει την άδειά του από ΠΤΑΙΣΜΑ του εργοδότη όπως ειπώθηκε και πιο πάνω.
katerina_a_86 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μάλιστα, δυσάρεστα τα νέα λοιπόν. Ελπίζω να μην μου τις δώσουν όλες.
washcloud Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Κανονική άδεια σημαίνει (για να μεταφράσω την σωστή αλλά και επιγραμματική αναφορά της black_widow) ΚΑΘΕΣΑΙ και ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ. Το να ΔΟΥΛΕΨΕΙ κανείς αυτές τις μέρες που κάθεται και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ σημαίνει (το λιγότερο, αν δλδ το κάνει σε σύμφωνη γνώμη με τον εργοδότη), ΔΕΝ σημαίνει ότι ΔΕΝ θα πάρει και τα χρήματα της άδειας και του επιδόματος αδείας. In other words, το συμφέρον του εργαζόμενου είναι α) να μην δουλέψει (αλλά τα χρήματα της άδειας/το επίδομα αδείας να τα πάρει - αν του τα φάνε --> επόπτη εργασίας), εάν θέλει να αξιοποιήσει το (ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ) ΚΑΘΗΣΙΟ της αδείας για να ξεκουραστεί β) να δουλέψει (σε συμφωνία πάλι με τον εργοδότη, πχ είτε γιατί του το ζητάει ο εργαζόμενος "για να βγάλει κάτι παραπάνω" ή γιατί το ζητάει ο εργοδότης για λόγους πχ "φόρτου δουλειάς"), και να πάρει ΕΚΤΟΣ απ' το επίδομα αδείας ΚΑΙ τα μεροκάματα που θα δουλέψει αντί να κάθεται ΚΑΙ να πληρώνεται όπως ΕΧΕΙ δικαίωμα (να κάτσει και να πληρώνεται). (όλα τα παραπάνω πάνε βέβαια περίπατο, αν συστηματικά κι ανεμποδίστως ο εργοδότης παρανομεί = δεν παίρνει μέρες off ο εργαζόμενος/πληρώνεται απλά τα μεροκάματά του, ακόμα κι αυτά της αδείας δηλαδή, και δεν τον καταγγέλει κανείς διότι--> μετά τη λήξη της σύμβασης σιγά που θα τον ξαναπάρει) Συνεπώς δεν υφίσταται "ζόρι", ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να λείψει (μετά πληρωμής) τις 2 μέρες/μήνα, αλλά ΚΑΙ "υποχρέωση" να τις πάρει.
kfyros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Θα τις πληρωθείς και θα κάθεσαι, τι σε πειράζει?? Απλώς , αν δεν τις πάρεις, τότε υποχρεούνται να σου τις πληρώσουν διπλές , και μάλιστα μεικτά . Αλλά είναι στο χέρι τους αν θα σου δώσουν αναγκαστική άδεια, αλλά θα πληρωθείς κανονικά και για αυτές τις μέρες, και το αναλογούν επίδομα αδείας. Πρόσεξε τι πρέπει να παίρνεις φεύγοντας για να μην σου τα φάνε. Μην υπογράψεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρη.
katerina_a_86 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Θα τις πληρωθείς και θα κάθεσαι, τι σε πειράζει?? Απλώς , αν δεν τις πάρεις, τότε υποχρεούνται να σου τις πληρώσουν διπλές , και μάλιστα μεικτά . Αλλά είναι στο χέρι τους αν θα σου δώσουν αναγκαστική άδεια, αλλά θα πληρωθείς κανονικά και για αυτές τις μέρες, και το αναλογούν επίδομα αδείας. Πρόσεξε τι πρέπει να παίρνεις φεύγοντας για να μην σου τα φάνε. Μην υπογράψεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρη. Δεν με πειράζει αλλά θα προτιμούσα να μην κάθομαι και να τις πληρωθώ. Αν γίνεται θα το κάνω, αλλιώς θα απολαύσω το να κάθεσαι και να σε πληρώνουν.
Lucifer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 θα απολαύσω το να κάθεσαι και να σε πληρώνουν. Jenna Jameson, 22/5/1997
katerina_a_86 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ε η jenna παρήγαγε και κάποιο έργο, μην τα ισοπεδώσουμε όλα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 σύμφωνα με το IMDB.net μόνο 111 ταινίες, απλά απαράδεκτος αριθμός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.