Προς το περιεχόμενο

Windows XP ή 7?

niksakl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αν και βασικά χρησιμοποιώ linux για τις καθημερινές μου δουλειές, που και που μπαίνω και με windows για να ξεγκαβωθώ :D από τις δουλειές στο pc με κανένα παιχνιδάκι. Αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής:

Με το σύστημα που έχω (που δεν είναι και ότι πιο TOP), αν περάσω σε windows 7 θα έχω καλύτερα αποτελέσματα από ότι έχω τώρα με XP?

Ή να μείνω εδώ που είμαι? Σας παρακαλώ μην αρχίσει κανένα τεράστιο ποτάμι αόριστων απόψεων, όσοι είναι να προτείνουν κάτι ας το κάνουν εμπεριστατωμένα, καθώς το φορμάτ και επανεγκατάσταση δεν είναι (δυστυχώς) εύκολο επί του παρόντος λόγω χρόνου.

Το pc μου είναι q9550, 2gb ram,7800GT.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Φιλε μου το PC σου ειναι μια χαρα, αν βεβαια μπορουσες να προσθεσεις αλλα 2gb ram τοτε χωρις καμια συζητηση θα σου προτεινα τα 7. Αλλιως αν δε γινεται μεινει στα XP για παιχνιδακια, αλλα και παλι μελλοντικα που η ram θα ειναι ακομα πιο φτηνη (οχι οτι τωρα ειναι ακριβη) και θα μπορεις ανετα να βαλεις αλλα 2gb παλι θα ειναι καλο να πας σε 7...

Αρα βαλε 7 + 2gb ram, μπερδευτηκα και μονος μου :)

Δημοσ.

Δυστυχώς προς το παρόν δεν προβλέπεται αναβάθμιση στη RAM οπότε... απλά περιμένω... Οπότε οι προτάσεις σας για το παρόν σύστημα παρακαλώ! φυσικά και εγώ καταλαβαίνω πως χρειάζομαι 4gb ραμ συνολικά, αν τα είχα το ερώτημα δεν θα το έκανα! όμως προβληματίζομαι επειδή ακριβώς έχω μόνο 2gb ραμ...

Δημοσ.

με 2 giga δεν θα εχεις κανενα προβλημα στο να τρεξουν τα 7αρια αξιοπρεπεστατα,φυσικα αργοτερα αν θελεις μπορει να βαλεις αλλα 2(ποτε δεν κανει κακο να εχουμε μνημη)

Δημοσ.
με 2 giga δεν θα εχεις κανενα προβλημα στο να τρεξουν τα 7αρια αξιοπρεπεστατα,φυσικα αργοτερα αν θελεις μπορει να βαλεις αλλα 2(ποτε δεν κανει κακο να εχουμε μνημη)

Το ερώτημά μου είναι αν θα έχω καλύτερες επιδώσεις, όχι αν σηκώνει τα 7 το μηχάνημα. Δεν με ενδιαφέρει να έχω τα 7, απλά ψάχνω αν λόγω νεότερης τεχνολογίας τα 7 θα μ δώσουν καλύτερες επιδώσεις στη χρήση που κάνω - δηλαδή κάνα game που και που, αφού όλα τα άλλα τα κάνω στο linux.

Δημοσ.

Με τα 2 γιγα οχι δε θα δεις καλυτερη αποδοση στα 7 απο οτι στα XP. Περασα απο αυτο το σταδιο γι'αυτο μπορω να το λεω αυτο. Αν μεινεις με 2giga για περιστασιακο gaming καλυτερα να βαλεις XP

Δημοσ.

Με τα 2 GB που έχω θα είναι καλύτερα τα πράγματα?

δυστυχώς έχοντας μόνο 2 slot στη motherboard πρέπει να πάω για 4gb ram και δεν το βλέπω να συμβαίνει άμεσα. Θα προχωρούσα σε αλλαγή μόνο εφ'όσον θα υπήρχε διαφορά απόδοσης με τα ήδη υπάρχοντα 2gb.

Δημοσ.

Διαφορα θα υπαρχει να εισαι σιγουρος, απλα αν δε μπορεις να πας στα 4 βαλε XP και στο κατω κατω αν μετα βαλεις 4giga αναβαθμιζεις...

Δημοσ.
Διαφορα θα υπαρχει να εισαι σιγουρος, απλα αν δε μπορεις να πας στα 4 βαλε XP και στο κατω κατω αν μετα βαλεις 4giga αναβαθμιζεις...

Thresh και Johnny έχετε αντικρουόμενες απόψεις.

Με 4ΓΒ ραμ το ξερω πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα, όμως ρωτάω αν αξίζει να το κάνω με τα 2 που τώρα έχω. Όχι για την προοπτική να κάνω αργότερα αναβάθμιση σε ραμ, αλλά τώρα. Αν είναι να αναβαθμίσω ραμ στο μέλλον, μπορώ να αναβαθμίσω τότε σε 7,αφού έχω ήδη xp πάνω.

By the way οι ραμ που δείχνετε πάνω παίζουν στα 800mhz, δεν θα έπρεπε να πάω σε πιο γρήγορες ΟΤΑΝ και ΑΝ γινει αναβάθμιση ώστε να συμφωνεί με το fsb της cpu (1333)??

Δημοσ.

αν βαλεις 7 32βιτ δεν εχεις προβλημα. αν βαλεις 7 64βιτ, παλι δεν θα εχεις προβλημα, απλα με 4 gb ram τρεχουν πιο ξεκουραστα...! εγω εχω τα 7 64βιτ και δεν εχω δει να περνανε το 50-60% χρησης σε καμμια περιπτωση. δεν κανω, βεβαια, encodings και τετοιες αναλογες πολυ βαριες χρησεις, που μπορει να "φανε" και παραπανω μνημη..! ομως μεχρι στιγμης, δουλευουν μια χαρα!

Δημοσ.
αν βαλεις 7 32βιτ δεν εχεις προβλημα. αν βαλεις 7 64βιτ, παλι δεν θα εχεις προβλημα, απλα με 4 gb ram τρεχουν πιο ξεκουραστα...! εγω εχω τα 7 64βιτ και δεν εχω δει να περνανε το 50-60% χρησης σε καμμια περιπτωση. δεν κανω, βεβαια, encodings και τετοιες αναλογες πολυ βαριες χρησεις, που μπορει να "φανε" και παραπανω μνημη..! ομως μεχρι στιγμης, δουλευουν μια χαρα!

Δεν ρωτάω αν θα έχω πρόβλημα, ρωτάω αν με το υπάρχον hardware θα έχω καλύτερες επιδόσεις στη χρήση που κάνω, δηλαδή περιστασιακό gaming. Δεν θέλω να περάσω ντε και καλά σε win7. Με ενδιαφέρει μόνο σε περίπτωση που αυτό βελτιώσει τις επιδώσεις (λόγω νεότερης τεχνολογίας σε σχέση με τα υπάρχονται XP). Δε με νοιάζει να έχω πολύ ελέυθερη ραμ, με νοιάζει αν τα παιχνιδάκια που παίζω που και που τρέχουν καλύτερα.

Μη μπείτε στο τριπάκι να μου λέτε πως αφού έχω περισσότερη ραμ ελεύθερη "λογικά" θα παίζουν και πιο καλά τα παιχνίδια,γιατί αυτό από μόνο του δεν ισχύει, καθώς η διαχείριση της μνήμης είναι τελείως διαφορετική από λειτουργικό σε λειτουργικό.

Δημοσ.

Αφου μιλας απολυτα για 2gb τοτε θα σου ελεγα να πας σε XP, οχι οτι τα 7 θα σερνονται αλλα τα XP ειναι ενα κλικ πιο αερατα απο τα 7. Βεβαια το καλυτερα θα ηταν αυτο που ειπε ο Thresh δηλαδη να πας στα 4gb αφου το κοστος ειναι ιδιαιτερα μικρο, αλλα αφου δε μπορεις εγω προτεινω XP

Δημοσ.
Αφου μιλας απολυτα για 2gb τοτε θα σου ελεγα να πας σε XP, οχι οτι τα 7 θα σερνονται αλλα τα XP ειναι ενα κλικ πιο αερατα απο τα 7. Βεβαια το καλυτερα θα ηταν αυτο που ειπε ο Thresh δηλαδη να πας στα 4gb αφου το κοστος ειναι ιδιαιτερα μικρο, αλλα αφου δε μπορεις εγω προτεινω XP

+1 απο την στιγμή που την δουλειά σου την κάνεις με Linux και τα Windows τα θέλεις μόνος για κανα παιχνιδάκι βάλε XP.

Οι διαφορές που θα δεις (αν θα δεις) θα είναι ελάχιστες και δεν αξίζει να χάνεις χρόνο και την ηρεμία σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...