coreygaylas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Εφτιαξα λοιπον ενα 2ο HTPC, με: e5300 asus p5kpl-cm 4gb crucial ballistix 500gb seagate 7200.10 400w noname το προβλημα ειναι πως εκτως του οτι αργει κανα μισαωρο μεχρι να ξεκινησει το installation (15 λεπτα μεχρι να βγαλει επιλογη γλωσσας και αλλα τοσα κολλημενο στο Setup is Starting), στο Completing Installation τρωει error και θελει εγκατασταση απο την αρχη! Συγκεκριμενα μολις η αναλυση παει απο 640χ480 στα 1680χ1050 native... Εψαξα λιγο στο google και ειδα πως αυτο συμβενει σε συστηματα χωρις AHCI. Παω λοιπον στο bios να βαλω AHCI, και τι βλεπω; Compatibility mode, Enhanced mode. Με λιγο ψαξιμο ακομα βλεπω πως και τα 2 ειναι IDE emu . Εβαλα λοιπον, τον 500αρη seagate στο main pc μου (sig), και τα windows εγκατασταθηκαν μια χαρα. Η βλακεια ηταν ομως, πως δεν εβγαλα τον βασικο σκληρο (1tb wd) και τα boot record μπηκαν σ αυτον...με αποτελεσμα οταν εβαλα τον 500αρη πισω στο htpc, να μου βγαζει BOOTMGR is missing ... Ειχα υπολογισει το ενδεχομενο απο πριν, αλλα ειχα και εναλλακτικη λυση...τρεχω startup repair, το διορθονει! Ξεκιναει λοιπον, Starting Windows, και σε 3 sec τρωει restart -.- ... μετα θυμηθηκα πως το main pc το εχω στο AHCI -.- ... και λογικο ειναι να μην ξεκινανε σε pc με IDE Emulation. Επειδη το προβλημα μ εχει φαει σχεδον μια μερα ολοκληρη (χθες), Υπαρχει τροπος να κανω τα installed windows να τρεξουν (για να μην τα ξαναπερναω, κατεβασα ηδη τα παντα :s ) ? Υποθετω πως αν καταφερω να κανω την P5KPL να τρεξει με AHCI θα ανοιξουν και τα win... πως θα μπορεσω να το κανω ομως απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καν επιλογη στο BIOS; Μη μου πειτε να περασω τους AHCI driv. με floppy γιατι δεν θελω να μπλεκω καθολου...οσες φορες και να δοκιμασα διαφορα πραγματα με floppy συνεχεια αποτυχια -.- απο εκει και περα το ξηλωσα, αχρηστο ειναι. Να περασω AHCΙ drivers με USB; Πως; Τα φωτα σας! Δεν με ενδιαφερει το AHCI, αλλα πολυ απλα να τρεξουν τα windows
coreygaylas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 καλα το forum εχει γινει οτι νανε...εχει γεμισει ασχετους να ρωτανε βασικα πραγματα...απο τη στιγμη που ποσταρα το thread σ αυτο και σ ενα αλλο forum, μεσα σε 1 ωρα μου βρηκαν τη λυση...εδω εχουν περασει 2 μερες και ουτε 1 αξιοθηκε να μιλησει... τεσπα τη λυση τη βρηκα, κλειδωστε το καντε το οτι θελετε
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 καλα το forum εχει γινει οτι νανε...εχει γεμισει ασχετους να ρωτανε βασικα πραγματα...απο τη στιγμη που ποσταρα το thread σ αυτο και σ ενα αλλο forum, μεσα σε 1 ωρα μου βρηκαν τη λυση...εδω εχουν περασει 2 μερες και ουτε 1 αξιοθηκε να μιλησει... τεσπα τη λυση τη βρηκα, κλειδωστε το καντε το οτι θελετε Ωραιος.Αν το forum εχει γινει οτι να ναι,εισαι και συ ενα μερος αυτου του"οτι να ναι"αποτελεις.Την πιθανοτητα να μην ειδε κανεις που μπορουσε να σου απαντησει-μεσα σε 24 ωρες-το post σου δεν παιζει να την σκεφτηκες ε?Το οτι δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος να σου απαντησει δεν νομιζω πως χρειαζεται να το αναφερω. Επισης μια και δεν σ αρεσει το forum οπως εχεις καταντησει,γιατι δεν κανεις τον κοπο να βοηθησεις στην βελτιωση του?Αντι να λες την βρηκα την λυση,κλειδωστε το,γιατι δεν την postαρεις να υπαρχει για future reference?Κρινεις αλλα δεν κανεις τον κοπο να βοηθησεις.
coreygaylas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 ok λοιπον, η λυση ειναι: Σε περιπτωση που στην εγκατασταση των windows Vista ή 7 , βγαλει error στο Completing Installation, σημαινει οτι κατι δε πηγε καλα με τους AHCI drivers. Για αυτο λοιπον, πρεπει να κατεβασεις τους drivers απο τη σελιδα της intel και οταν στην εγκατασταση βγαλει το παραθυρο που επιλεγεις σε ποιον δισκο θες να βαλεις το OS, πατας Load Driver, επιλεγεις το φλασακι στο οποιο εχεις περασει τους drivers που κατεβασες απ την intel και η εγκατασταση τρεχει κομπλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.