Προς το περιεχόμενο

Μήπως ο ορθογραφικός έλεγχος πρέπει να γίνει υποχρεωτικός;

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το μέτρο δεν πολυστέκει. Αυτοί που έχουν OS X τι θα κάνουμε δλδ? Στο παραμικρό λάθος report? English spellchecker έχει, αλλά greek όχι.

• Moderators
Δημοσ.
Αυτοί που έχουν OS X τι θα κάνουμε δλδ? Στο παραμικρό λάθος report? English spellchecker έχει, αλλά greek όχι.

(Δεν έχω OS X). Όμως αν βάλεις Firefox ή Opera δε θα μπορείς μετά να βάλεις το addon ή να κατεβάσεις το λεξικό αντίστοιχα για τον ορθογραφικό έλεγχο;

Δημοσ.
(Δεν έχω OS X). Όμως αν βάλεις Firefox ή Opera δε θα μπορείς μετά να βάλεις το addon ή να κατεβάσεις το λεξικό αντίστοιχα για τον ορθογραφικό έλεγχο;

Ναι, γίνεται με τον τρόπο που λές.

Για ορθογραφικό έλεγχο σε safari, βάζεις το cocoaspell.

Δημοσ.
αυτοί που έχουν OS X δεν πήγαν σχολείο δλδ? :P

Είμαστε τα εκλεκτά παιδιά του Jobs. Δεν είχαμε ανάγκη για σχολεία εμείς :P (πλάκα κάνω εννοείται)

Κοίτα,άνθρωποι είμαστε, όλο κάποιου θα του ξεφύγει κάτι. Είναι λόγος για να γίνει report το post του?

Για τον Firefox που λέει ο Praetorian υπάρχει ένα δύο addons νομίζω αλλά έχουν υπερβολικά πολλά λάθη.

Το cocoaspel που λέει ο cassidy νομίζω χρειάζεται compilers και μπούρδες και γενικά είναι λίγο μπερδεway κατάσταση και κανείς δεν το θέλει εκτός και αν δεν γνωρίζω σωστά ή είχαμε κάποια εξέληξη.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω ότι το topic θίγει αυτούς που τους ξεφεύγει κάτι μία στο τόσο, αλλά αυτούς που κάνουν πολλά και επανηλειμμένα...

Δημοσ.
Είμαστε τα εκλεκτά παιδιά του Jobs. Δεν είχαμε ανάγκη για σχολεία εμείς :P (πλάκα κάνω εννοείται)

Κοίτα,άνθρωποι είμαστε, όλο κάποιου θα του ξεφύγει κάτι. Είναι λόγος για να γίνει report το post του?

Για τον Firefox που λέει ο Praetorian υπάρχει ένα δύο addons νομίζω αλλά έχουν υπερβολικά πολλά λάθη.

Το cocoaspel που λέει ο cassidy νομίζω χρειάζεται compilers και μπούρδες και γενικά είναι λίγο μπερδεway κατάσταση και κανείς δεν το θέλει εκτός και αν δεν γνωρίζω σωστά ή είχαμε κάποια εξέληξη.

2.5 χρόνια έχω mac και χρησιμοποιώ cocoaspell. Δεν χρειάζεται compiling ή τίποτα τέτοιο, το εγκαθιστάς όπως όλες τις εφαρμογές κι η διαδικασία είναι ίδια από τότε που τη θυμάμαι :rolleyes:

Δημοσ.

το πρόβλημα δεν είναι αν κάποιος κάνει συχνά ορθογραφικά λάθη...εξάλλου και εγώ αν δεν είχα οπερα θα μου φεύγαν αρκετά..

το θέμα είναι πως δεν θα ματώνουν τα μάτια μας από γραφές του στυλ:

"ρε πεδια που θα βρο νεουσ ντριβερς για τιν μιτρικι μου"

το παραπάνω πχ δεν διαφέρει από Greeklish ,ούτε από γραφή sms που απαγορεύεται

Από την άλλη όπως αναφέρθηκε δεν είμαστε και λογοτεχνικό φορουμ , και είναι σπαστικό να πετάγεται ο καθένας να την λέει στον από πάνω του , επειδή έγραψε μία λέξη λάθος .

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

2.5 χρόνια έχω mac και χρησιμοποιώ cocoaspell. Δεν χρειάζεται compiling ή τίποτα τέτοιο, το εγκαθιστάς όπως όλες τις εφαρμογές κι η διαδικασία είναι ίδια από τότε που τη θυμάμαι :rolleyes:

Ούτε compilers ούτε τίποτε.

Κι αν έχεις MacOS X 10.6.x (Snow Leopard), απλώς εγκαθιστάς τα αρχεία του ελληνικού ορθογράφου και το λειτουργικό σύστημα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=168481

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=310197

Δημοσ.
...

το θέμα είναι πως δεν θα ματώνουν τα μάτια μας από γραφές του στυλ:

"ρε πεδια που θα βρο νεουσ ντριβερς για τιν μιτρικι μου"

...

Από την άλλη όπως αναφέρθηκε δεν είμαστε και λογοτεχνικό φορουμ , και είναι σπαστικό να πετάγεται ο καθένας να την λέει στον από πάνω του , επειδή έγραψε μία λέξη λάθος .

+1

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το να γίνονται κάποια λάθη, είναι φυσιολογικό για όλους και συμφωνώ ότι δεν είναι λογοτεχνικό forum, αλλά κάποιες λέξεις δεν είναι δυνατόν να γράφονται λάθος (π.χ. ευρο, πεδιά, οθώνι, κλπ κλπ).

Δημοσ.
Επειδή κάποιος είναι ανορθόγραφος, δε σημαίνει πως δεν έχει γνώσεις και άποψη, επομένως οποιαδήποτε απαγόρευση κάνει φτωχότερο το φόρουμ. Και με παραδειγματάκι, μοντερέιτορ/εξαιρετικός χρήστης που σχετίζεται με DSL που ήταν γνωστός υπέρμαχος των Greeklish, είναι η χαρά της ανορθογραφίας, ο διωγμός του Poulinos μόνο κακό θα έκανε στο φόρουμ και αν αναλογιστούμε πως ο λόγος θα ήταν η ορθογραφία του, τότε μάλλον χάνουμε και την ουσία του φόρουμ.

Totally agree, και double το + στο άτομο που ανέφερες.. αληθινό παιδί. ;)

Και ξεχνάμε και την περίπτωση του ότι κάποιος μπορεί να είναι δυσλεκτικός. Έχω κολλητό φίλο που είναι και στο Forum, και Postάρει διάφορες σημαντικές ειδήσεις.

Τα παιδιά που έχουν τέτοιο πρόβλημα δηλαδή θα χάνουν την πρόσβασή τους or something? 'σε ρε μάγκα.. Είπαμε κυριλέ τεχνολογικό Forum, κατούρα όμως και λίγο. (Γενικά μιλώντας)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...