bluesattack Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δεν υπάρχει μόνο για τον firefox ελληνικός ορθογράφος, αλλά και για τους άλλους browsers. Το IE7pro που έχει συζητηθεί εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=251458 υποστηρίζει και τον explorer 8. Στον opera εγκαθιστάς το GNU Aspell οπως αναφέρει εδώ http://www.opera.com/support/kb/view/62/ και μετά βάζεις και το Ελληνικό λεξικό ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/0index.html . Και ο chrome υποστηρίζει ορθογραφικό έλεγχο. Δεν το γνωριζα thanx. Εξηγησε ο parsifal γιατι ειναι δυσκολο να γινει. Ας φανει καλυτερα τι σημαινει υποχρεωτικο. Σημαινει οτι 140000 τοσα μελη (που διαβασα στο αλλο θεμα ) πρεπει ξαφνικα να ενημερωθουν (μια που θα γινει επιπλεον προσθηκη στους κανονες λειτουργιες ) , και να συμμορφωθουν.Και αν δεν συμμορφωθουν θα πρεπει να υπαρχει η αναλογια τιμωρια ..infraction ? ban ? Ακομα και αν ειχε επιτυχια το'' ορθογραφικο moderation'' ,που ειναι σχεδον αδυνατον με τοσες δεκαδες , εκατονταδες μηνυματα ισως που γραφονται καθημερινα ..φανταζεσαι να γινεις πχ ban γιατι εκανες ορθογραφικα λαθη σε μερικες λεξεις ? Η μηπως θα σβηνονται τα (πολλες φορες ουσιαστικοτατα ) μηνυματα για μερικα ορθογραφικα και συντακτικα λαθη ? (Οσο για τα addons δεν γνωριζω (γιατι δεν ασχολουμαι ) τι γινεται με αυτους που σερφαρουν απο κινητα κλπ κλπ. ) Ενταξει για τα greeklish που πραγματικα ηταν δυσαναγνωστα , και δυσκολευαν αδανταστα το search ηταν λογικο και επιβεβλημενο (καποια στιγμη ) κατι τετοιο..τωρα ομως ?
Moderators Praetorian Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Στον opera εγκαθιστάς το GNU Aspell οπως αναφέρει εδώ http://www.opera.com/support/kb/view/62/ και μετά βάζεις και το Ελληνικό λεξικό ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/0index.html . O Opera από την 10 έκδοση και μετά έχει ενσωματωμένο spell checker. Επίσης, βλέπω πως στο Gmail για παράδειγμα έχουν ενσωματώσει δυνατότητα για ορθογραφικό έλεγχο στο κείμενο που γράφεις (ανεξάρτητα από τον browser που χρησιμοποιείς), οπότε λογικά είναι κάτι που ενδεχομένως θα (ή έχει ήδη ? ) υλοποιηθεί σαν δυνατότητα και σε vbulletin και συναφείς πλατφόρμες για forum.
StavrosD Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δεν είναι ανάγκη να βάλουν όλοι ορθογραφικό έλεγχο, αλλά όταν κάποιος κάνει συστηματική λάθη χρειάζεται ορθογράφο. Όσο για το moderation, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να μπει κάποιο επιλογή για αναφορά ανορθόγραφου θέματος. Αν γίνει αναφορά από π.χ. 20 άτομα μάλλον σημαίνει ότι έχει αρκετά λάθη. Για τα τυπικά λάθη δεν νομίζω να κάνει αναφορά κανείς. Αν κάποιος χρήστης έχει ένα μεγάλο ποσοστό των θεμάτων του με πάνω από Χ αναφορές για ορθογραφικά, μάλλον πρέπει να κάνει κάτι.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Σχετικά με το κείμενο, ποιά η γνώμη σας για τα θέματα χωρίς καν τόνους; Χωρις καν τονους? Δηλαδη ειναι τοσο αισχρο παραπτωμα η χρηση μη τονισμενης γραφης? Δηλαδη αυτη τη στιγμη που διαβαζεις το μηνυμα μου, ειναι τοσο δυσαναγνωστο που σου εχει στριψει το ματι? Απογοητευμαι ωρες ωρες Αν ποτε μπει το φορουμ σε τετοια λογικη, κι επειδη οφειλω να στη σεβαστω, απλα θα απεχω. Ειλικρινα, απο τα 10000ποστ που εχω κανει (ολα ατονα), κριτικη εχω δεχτει ΜΙΑ φορα για αυτο το λογο, κι αυτη "καταλαθος"...
mariosCS Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Εγώ δεν είμαι τέρας ορθογραφίας. Και γενικά κάνω λάθη. Αλλά για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ speller. Το θέμα της ορθογραφίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί παρομοίως με το θέμα των greenglish. Γιατί οι ίδιοι λόγοι που έκαναν τα δεύτερα να απαγορευτούν , ισχύουν και για το θέμα ορθογραφίας (κουραστικό στην ανάγνωση, για λόγους αναζήτησης κτλ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 υπάρχουν και περιπτώσεις που αντί να μετράμε ορθογραφικά λάθη μετράμε σωστές λέξεις (και αν)... όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει η καμπάνα
insomniaK Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Τί εννοείς, insomniaK; ότι δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο ορθογραφικός έλεγχος και αυτό χωρίς να χρειάζεται καν διαπραγμάτευση και όντως απαντούσα στον τίτλο. Επειδή κάποιος είναι ανορθόγραφος, δε σημαίνει πως δεν έχει γνώσεις και άποψη, επομένως οποιαδήποτε απαγόρευση κάνει φτωχότερο το φόρουμ. Και με παραδειγματάκι, μοντερέιτορ/εξαιρετικός χρήστης που σχετίζεται με DSL που ήταν γνωστός υπέρμαχος των Greeklish, είναι η χαρά της ανορθογραφίας, ο διωγμός του Poulinos μόνο κακό θα έκανε στο φόρουμ και αν αναλογιστούμε πως ο λόγος θα ήταν η ορθογραφία του, τότε μάλλον χάνουμε και την ουσία του φόρουμ. Όταν μιλάμε για ορθογραφία, αυτή περιλαμβάνει και τόνους τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να παραμένουμε ανορθόγραφοι. Προσωπικά, βρίσκω ιδιαίτερα ενοχλητική την ασυνταξία προτάσεων (λάθος που κάνω ιδιαίτερα συχνά), αλλά και πάλι θεωρώ λάθος να τεθεί ο οποιοσδήποτε κανόνας απαγόρευσης ασύντακτων προτάσεων.
o_magazatoras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 υπάρχουν και περιπτώσεις που αντί να μετράμε ορθογραφικά λάθη μετράμε σωστές λέξεις (και αν)... Καλά το πας... btw και σωστά νοήματα και σωστές ιδέες και πάει λέγοντας.
giorgos147 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 κριτικη εχω δεχτει ΜΙΑ φορα για αυτο το λογο, κι αυτη "καταλαθος"... Αχμ, αν και αργά, πες μου ότι λες τη δική μου να χαρώ Πάντως, για τους τόνους, συμφωνώ ότι είναι μεγάλο το μέτρο. Τώρα για την ορθογραφία, δε νομίζω ότι είναι τόσα τα περιστατικά, και αν βρείτε και δε μπορείτε να απαντήσετε, απλά προσπεράστε το θέμα, ή ζητήστε να το ορθογραφήσει.
Dkiearth Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Αν και ειμαι πολυ νεος στο φορουμ. Δε θα μαρεσε τετιο μετρο γιατι υπαρχουν δεκαδες λογοι που καπιος μπορει να κανει λαθοι. Οπως στη περιπτωση μου που αποταν μετακομισα εξωτερικο γραφω ελληνικα μονο οταν κανω κανα ποστ σε κανα φορουμ,κινος μερα με τη μερα γινεται χειροτερη η ορθογραφια μου. Και για το ορθογραφω δε μπορω διοτι γραφω απο το κινιτο λογο χρονου. Ενα τετιο μετρο απλα θα εμποδιζε ολους τους ελληνες που ζουνε εξωτερικο να περνουν μερος σε αυτο το φορουμ.
Moderators Praetorian Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Οπως στη περιπτωση μου που αποταν μετακομισα εξωτερικο γραφω ελληνικα μονο οταν κανω κανα ποστ σε κανα φορουμ,κινος μερα με τη μερα γινεται χειροτερη η ορθογραφια μου. Οπότε ένας ορθογράφος θα σε βοηθούσε. Και για το ορθογραφω δε μπορω διοτι γραφω απο το κινιτο λογο χρονου. Τώρα μπορεί να μιλάω αγνοώντας κάποιο πρακτικό θέμα, αλλά αυτή η δικαιολογία μου φαίνεται τεμπέλικη. (meanwhile, τα κινητά δεν έχουν autocompletion -ξέρω γω Τ3 κλπ- για την ορθογραφία; ) Ενα τετιο μετρο απλα θα εμποδιζε ολους τους ελληνες που ζουνε εξωτερικο να περνουν μερος σε αυτο το φορουμ. Και αυτό είναι πολύ πολύ γενικευμένο.
StavrosD Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Κάτι τέτοιο είχα στα υπ' όψιν όταν άνοιξα το post πσαχνω οθωνι ΤΟΣΗΙΒΑ ΣΑΤΕΛΛΙΤΕA200
ANHLIKOS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 (Για άλλη μια φορά) Δεν είμαστε λογοτεχνικό φόρουμ! Συνεπώς το κείμενο το, ίδιο είναι πιο σημαντικό απο την μορφή του. (αν αυτά που γράφει κάποιος, ειναι σωστά γραμματικά και ορθογραφικά, ακόμα καλύτερα. Αν οχι, μένουμε στην ουσία του γραπτού.) Αν μας "χαλάει" ενα ποστ, πάμε πάρα κάτω....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 όταν όμως θες να χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση και το θέμα που έχει την λύση στο πρόβλημά σου είναι με ανορθόγραφο τίτλο ή περιεχόμενο και δεν βγαίνει στα αποτέλεσμα τι κάνεις εκτός από το να ρίχνεις μπινελίκια μόνος σου?
μοσκίτω Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 πσαχνω οθωνι ΤΟΣΗΙΒΑ ΣΑΤΕΛΛΙΤΕA200Για μερικά ns νόμιζα ότι αναφερόταν σε καλλιστεία αλλά με αρχαία γραφή.Δοτική και "σατελλάτεια 2009" φάση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.