Προς το περιεχόμενο

Μήπως ο ορθογραφικός έλεγχος πρέπει να γίνει υποχρεωτικός;

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό μου έχουν βγει τα μάτια από τα ορθογραφικά, κυρίως σε μηνύματα νέων χρηστών.

Μήπως πρέπει να τεθεί κάποιος όρος στους όρους χρήσης του insomnia σχετικά με την ορθογραφία;

Ας το γράφουν πρώτα στο word, ή ας εγκαταστήσουν τον ορθογραφικό έλεγχο του firefox.

Και δεν μιλάω μόνο για όρους όπως είναι οι τεμπλιέτες (έτσι είδα τα templates σε ένα θέμα), αλλά και για άλλα που βγάζουν μάτι καθώς και για τους τόνους.

Παράδειγμα από ένα θέμα (ονόματα και πρόσωπα δεν θίγω).

"Το RTFM που είναι εγω εχω το ελλινικο joomla που θατο βρω.

Πως μπορω να κανω πολλοϋς user? "

Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο να βάλουμε και ένα επιπλέον κουμπί σε κάθε θέμα για να κάνουμε αναφορά ανορθόγραφου θέματος, αλλά κάπως να διορθωθεί η κατάσταση.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω δει και χειρότερα από το παράδειγμα που αναφέρεις.

Δυστυχώς είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα κείμενα.

Το κακό όμως είναι ότι κάποιοι παρεξηγούνται όταν τους πεις να βάλουν τον ορθογραφικό έλεγχο....

Δημοσ.

Μόλις παρατήρησα ότι ο ορθογραφικός έλεγχος δεν ελέγχει το πεδίο του τίτλου του τέματος.

Ευχαριστώ Bluesattack.

Σχετικά με το κείμενο, ποιά η γνώμη σας για τα θέματα χωρίς καν τόνους;

Δημοσ.

Σχετικά με το κείμενο, ποιά η γνώμη σας για τα θέματα χωρίς καν τόνους;

Tονους δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε...:lol:

Καταλαβαινω οτι αφορμη για αυτο το θεμα ειναι το ενδιαφερον σου για το σαιτ και ο προβληματισμος σου για την αναγνωση των ποστ.

Αλλα διαφωνω με την επιβολη των μετρων που προτεινεις (αναγκαστικος ελεγχος , αναφορα ποστ κλπ ).Μια γενικοτερη επισημανση (σε μορφη πατρικης συμβουλης :lol: απο καποιο διαχειριστη ) για την χρησιμοποιηση καποιων εργαλειων , ειναι περισσοτερο ευπεπτη απο την αναφορα που λες , ακομα και αν στα μελη ερχεται 'απροσωπα' με καποιο αυτοματοποιημενο μηνυμα.

Δηλαδη εγω τι να κανω τωρα που το 'θεματος' το εγραψες 'τεματος ' (παλι στην ειπα ε :lol: ) , προφανως απο βιασυνη , η επειδη το χερι σου 'χτυπησε' λαθος πληκτρο....να κανω αναφορα ? :fear::X

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:37 ----------

Oσο για το addon , οσοι εχουν firefox και επιθυμουν να το χρησιμοποιησουν ας το κανουν.Αλλα δεν μπορουμε να τους αναγκασουμε ουτε να εχουν firefox , ουτε να εχουν την επιθυμια. :-D

Δημοσ.

Δεν είπα ότι πρέπει να επιβάλουμε κάποια μέτρα, ακριβώς το αντίθετο είπα ("Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο ...").

Δεν αναφέρομαι σε λάθη λόγω βιασύνης, αλλά σε χοντρά ορθογραφικά λάθη.

Π.χ. η πρόταση: Καλιμέρα, τι κάνις; Εγο μωλις αιπέστρεπσα από το σχολιο... σκοτώνει.

Δημοσ.

Σταύρο,ο τίτλος μούρχεται κάπως...

Τι θα πει υποχρεωτικό και ποιός θα ορίσει το ορθόν;Μετά,ποιές θα είναι οι τιμωρίες;Παλούκωμα;

btw,

Μόλις παρατήρησα ότι ο ορθογραφικός έλεγχος δεν ελέγχει το πεδίο του τίτλου του τέματος.
ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.
  • Super Moderators
Δημοσ.

μην ξεχνάμε ότι τα ορθογραφικά λάθη ξεσκίζουν και τη λειτουργία της αναζήτησης που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για του οποίους φύγαμε από τα greeklish...

Δημοσ.

Το βλέπω λίγο χλωμό να υιοθετηθεί τέτοιο μέτρο ως επίσημο forum policy:

1. Είναι υπερβολικό

2. Υπάρχει σημαντικός υποκειμενικός παράγοντας στη μέση. Είναι διαφορετικά τα επίπεδα ανορθογραφίας που γίνονται αποδεκτά από τον καθένα μας σε αυτά που διαβάζει μέσα σε ένα φόρουμ. Η μόνη αποφασιστική και συνεπής λύση θα ήταν να απορρίπτεται οτιδήποτε δεν είναι 100% ορθογραφημένο. Κάτι τέτοιο θα ήταν απλά μη ρεαλιστικό και επομένως μη αποδεκτό

3. Ακόμη κι αν αγνοούσαμε τα παραπάνω, η επιβάρυνση που θα προσέθετε το απαιτούμενο moderation θα ήταν εξαντλητική

Οι μόνες περιπτώσεις που έχουν κάποια σχέση με τα παραπάνω και στις οποίες εφαρμόζεται moderation είναι μηνύματα γραμμένα στη λεγόμενη «γραφή SMS». Πέραν αυτού, λίγα μπορούν πρακτικά να γίνουν.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει μόνο για τον firefox ελληνικός ορθογράφος, αλλά και για τους άλλους browsers.

Το IE7pro που έχει συζητηθεί εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=251458 υποστηρίζει και τον explorer 8.

Στον opera εγκαθιστάς το GNU Aspell οπως αναφέρει εδώ http://www.opera.com/support/kb/view/62/ και μετά βάζεις και το Ελληνικό λεξικό ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/0index.html .

Και ο chrome υποστηρίζει ορθογραφικό έλεγχο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...