Προς το περιεχόμενο

παραξενο προβλημα με ηχεια-ο.... !!!

antonis__19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι,εχω ενα προβλημα με τα ηχεια μου και ζητω συγγνωμη προκαταβολικως για το πως θα το παρουσιασω καθως ισως ακουγεται καπως παραξενο....

Προσφατα καηκε η μητρικη μου .....και στο καταστημα που τον πηγα για σερβις καθως στην αρχη δεν ηξερα τι ζημια ειχε μου αλλαξανε την μητρικη με μια παρομοια σχεδον(και οι 2 ειναι της gigabyte και εχουν 8 καναλια ηχου)

Σημερα αφου τον παρελαβα ετοιμο με ''καινουρια'' μητρικη συνδεσα τα 5.1 ηχεια μου....Logitech X-540 (την συνδεση την εχω κανει 1 εκατομυριο φορες και με κλειστα τα ματια π λεει ο λογος:-D:P οποτε δεν υφισταται προβλημα λαθους συνδεσης)

Εβαλα ολους τους driver γενικως και ειδικως του ηχου μεσω του cd που ηταν μαζι με την μητρικη αλλα και αυτους που εδινε η κατασκευαστρια στο site της που μαλιστα ενας o azalia ηταν 2 εβδομαδων.Οποτε και απο πλευρας Drivers εβαλα αυτα που γνωριζα

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: απο τα 5 ηχεια δεν μου παιζει καθολου το αριστερο που εχω κοντα μου(εχω 1 στο κεντρο.....1 δεξια και 1 αριστερα κοντα μου....και 1 αριστερα και1 δεξια πιο μακρια μου)!!!!Το παραξενο ειναι γιατι να παιζουν ολα ακομα και το δεξι και να μην παιζει το αριστερο!!!

Επισης περιπτωση βλαβης δεν υφισταται διοτι δουλευαν αψογα πριν λιγες μερες και το κυριοτερο το ειχαν παθει μια φορα και τα ηχεια του αδερφου μου ακριβως το ιδιο και ειχα την ιδια απορια....γιατι π.χ το αριστερο και οχι το δεξι!!Βεβαιως ποτε δεν το ελυσε το προβλημα και τα ηχεια πηραν τον δρομο προς την ντουλαπα(και ηταν και logitech των 150 ευρω:cry::cry:...και γω του ελεγα για βλαβη και τωρα επαθα το ιδιο)

Παρακαλω οποιος γνωριζει ας με βοηθησει σε αυτο το περιεργο προβλημα μου!!!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γίνετε να αλλάξεις την συνδεσμολογία των ηχείων από το woofer? πχ να βάλεις το αριστερό δεξιά και το δεξί αριστερά και να μας πεις τι γινεται?

Δημοσ.

Μολις εκανα την αλλαγη και συμβαινει ακριβως το αντιθετο ...Το ηχειο που πριν δεν επαιζε, παιζει κανονικα ....και το αλλο δεν παιζει καθολου.Οποτε προβλημα βλαβης του αριστερου ηχειου δεν υπαρχει και τα 2 παιζουν κανονικα

Τι να κανω ρε παιδια ....Δεν μου ερχεται καμμια αλλη ιδεα!!Κανας περιεργος driver μηπως??

Αν βοηθαει πριν ειχα την μητρικη ga-p35-ds4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2531

Και μετα μου βαλανε την GA-N650SLI-DS4L http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/ga-n650sli-ds4l_10.html

Η μονη διαφορα π βλεπω απο αποψη ηχου ειναι οτι η ''καινουρια'' εχει Ενσωματωμένο 8κάναλο κύκλωμα ήχου ALC888

ενω η προηγουμενη Audio controller from ALC 889A codec and DTS Connect

Δημοσ.

Γιατι κατι μου λεει πως εχει καει καπια εσωτερικη ασφαλεια (αν οχι κ ολοκληρη η εξοδος..) του controler που ειναι μεσα στο sub?

Δημοσ.

Δηλαδη??? Δεν το πιασα....Λες οτι εχει καει αυτη η υποδοχη? πωω ρε παιδια τι γκαντεμια....!πρωτα η μητρικη μετα αυτο? Πως εγινε??το ενα ασχετο με το αλλο εντομεταξυ!!

Δημοσ.

αν ειναι εκτος εγγυησης και πιανουν τα χερια σου δοκιμασε να ανοιξεις το sub...αν δεις την πλακετα κατι θα ειναι θεωριτικα μαυρισμενο. αν ειναι εντος ομως πηγαινε για αλαγη.... ΑΛΛΑ δοκιμασε πρωτα μια αλλη πηγη εισοδου και δες και το balance των ηχειων απο τον player pου κανεις αναπαραγωγη..

Δημοσ.

Ναι πριν ανοίξεις σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμα εγγύηση δοκίμασέ τα και σε άλλο ή άλλα pc.....

ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να δώσει η μητρική πιο πολύ ρεύμα και να κάψει την έξοδο του woofer?

Δημοσ.

ναι ρε παιδια , πως γινεται αυτο?? ...καταρχας αυτη η εξοδος(η front left ) δεν συνδεεται καν με την μητρικη αλλα με το ηχειο.

Αυτη η πλακετα που εχει μεσα επιδιορθονεται??...η υπαρχουν ανταλλακτικα αν ειναι εκει το προβλημα?

Δημοσ.

Καταρχήν πρέπει να δεις ΠΟΥ είναι το πρόβλημα

1) δοκίμασε τα ηχεία σου και σε αλλο υπολογιστή

2) δοκίμασε άλλα 5.1 ηχεία στον υπολογιστή σου

Δημοσ.

Φιλε antonis κανε λιγο τις δοκιμες που σου λεμε και ασε λιγο την επισκευη στην ακρη. Επισης υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να επιδιωρονεται ευκολα η η ζημια... ανταλακτικα υπαρχουν πολλα...

Δημοσ.

To πρωτο (να τα βαλω σε αλλα pc... θα το δοκιμασω μια απο αυτες τις μερες), τωρα το δευτερο(να βαλω αλλα 5.1 ηχεια στον υπολογιστη δυσκολο:-D ....δεν μπορω να σκεφτω κανεναν να εχει)

Ευχαριστο οτι υπαρχουν ανταλλακτικα....ειμαι κ ανυπομονος ανθρωπος:P

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια εγω παλη αγορασα κατι ηχια για τον υπολογηστη μου εβαλα λιγο δηνατα μια μουσηκη με μπασα και τωρα παρατηρω οτι οταν ανηξω λιγο δηνατα τον ηχο τα ηχια μου ψηλο τριζουν τι ειναι αυτο εχουν καει;φτιαχνοντε;εχω εγγυηση

Δημοσ.

οταν δηναμωνω το γουφερ ακουγετε πιο πολυ το τριξημο αλλα και παλη το εχω σε χαμηλη ενταση

---------- Προσθήκη στις 20:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:17 ----------

νομιζω οτι ακουγετε απο τα ηχειακια μου

το γουφερ δεν νομιζω να τριζει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...