moldovan20 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Στη συνθεση που σου εδωσα η γραφικων κανει 29€ παραπανω απο την gts250 .Tα παραπανω χρηματα σε σχεση με του GeorgeMan ειναι σε επεξεργαστη i5 , σε μητρικη που οι τιμες ειναι πιο υψηλες σε αυτο το socket και στο κουτι το οποιο αν θες αλλαζεις αλλα να κοιταξεις να εχει πολλες θεσεις για σκληρους αν θελεις να βαλεις και αλλους.Θεμα αναξιοπιστιας AMD δεν τιθεται ,δεν μπορω να καταλαβω πως εχει επικρατησει αυτο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 αλλά γενικώς μια τέτοια υπερβαση σχετικά που θα βοηθά γενικώς, πέρα από τα γρηγορα responses που εννοείται ότι γουστάρω; ιδεές: -ένας φίλος, με δεδομένο οτι ξέρει πόσο και αν παιζω παιχνιδια μιλησε για καρτα γραφικών αυτη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sparkle-Pci-E-Gts-250-1Gb-SXS2501024D3-NM.htm [λέει οτι ο ίδιος την έχει δοκιμασει και με πιο βαρια games και δεν έιχε προβλημα-χωρίς να είναι ουτε εκέινος των παιχνιδών] -μικρος SSD δίσκος μόνο για τα Windows [τα 7 ψήνομαι να βάλω γενικώς] -8GB ram απορία: καποιοί αναφέρουν μακρία απο AMD γενικώς - απο θέμα αξιοπιστιας.. γνώμη σας; και πάντα σε σχέση και με το θεμα μας ; πέρα απο το χαμηλότερο κόστος υπάρχει άλλος λόγος για να τους επιλέξεις; Αρχιζοντας απο το τελευταιο, οχι δεν υπαρχει κανενα θεμα αξιοπιστιας στα AMD. Στα άλλα ερωτηματά σου: Ναι αν προσεξες η μια απο τις 2 καρτες γραφικων που προτεινω ειναι αυτη (GTS250). Σηκωνει και σημερινα παιχνιδια αξιοπρεπως. Φυσικα σε 2-3 χρονια μην εχεις την απαιτηση να παιζεις το τοτε X adventure game στη native αναλυση της 24" οθονης σου. SSD σε καμια περιπτωση. Οι φτηνοι ειναι μπαρμπουτσαλα, οι καλοι ειναι πανακριβοι (ακομα). Αν ειχες budget τουλαχιστον ενα 1000ρικο θα το κουβεντιαζα. Βαλε 4GB ram και αν δε σε καλυπτουν, παρε άλλα 4 Εντυπωσιακα γρηγοροτερα responses μη περιμενεις απο τη μεταβαση σε i5 (σε σχεση με τα AMD). Οι επεξεργαστες αυτοι εχουν περισσοτερο ας το πουμε raw power που θα χρησιμευσει π.χ. σε επεξεργασια video. Ως downloader (4x640GB HDDs τιγκα ), θα σου προτεινα λοιπον να ριξεις λεφτα σε: Εξτρά δισκο, εξτρά ραμ αν θελεις. Η GTS250 σε καλυπτει ανετα, και βαζω στοιχημα οτι δε χρειαζεσαι την δυναμη του i5. Για λινουξακι ενδιαφερομαστε?
ziggy_stardust Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Για λινουξακι ενδιαφερομαστε? προς το παρόν όχι.. δεν έχω καμία εμπειρια.. και ίσως γίνει δοκιμή στο λαπτοπάκι 4,5-ετιας [Acer Aspire 5021] που μέχρι πριν ένα 6μηνο τράβαγε ό,τι περιγραφω πιο πανω χωρίς τα παιχνίδια και πλέον ζορίζεται αφάνταστα και κάνει κατι ¨βογγητά¨ Ναι αν προσεξες η μια απο τις 2 καρτες γραφικων που προτεινω ειναι αυτη (GTS250). Σηκωνει και σημερινα παιχνιδια αξιοπρεπως. Φυσικα σε 2-3 χρονια μην εχεις την απαιτηση να παιζεις το τοτε X adventure game στη native αναλυση της 24" οθονης σου. νομίζω ότι για κάρτα φαινεται να καταλήγουμε.. και μάλλον σε οθόνη 24'' [το ενδεχόμενο TV-οθόνης γυρω στις 26'' νομίζω είναι τζάμπα χρήμα] και για ΤV βλέπουμε SSD σε καμια περιπτωση. Οι φτηνοι ειναι μπαρμπουτσαλα, οι καλοι ειναι πανακριβοι (ακομα). Αν ειχες budget τουλαχιστον ενα 1000ρικο θα το κουβεντιαζα. δεκτόν Εντυπωσιακα γρηγοροτερα responses μη περιμενεις απο τη μεταβαση σε i5 (σε σχεση με τα AMD). Οι επεξεργαστες αυτοι εχουν περισσοτερο ας το πουμε raw power που θα χρησιμευσει π.χ. σε επεξεργασια video. άρα δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε Intel.. τζάμπα χρήμα : Tα παραπανω χρηματα σε σχεση με του GeorgeMan ειναι σε επεξεργαστη i5... νομίζω θα προσπαθήσω αυριο να δοκιμάσω να κάνω καμία συνθέση και απο μόνος να δω που πάνε πανω κάτω τα χρήματα και που με παίρνει να ανεβασω τίμη. θα βάλω και το χρήμα του μονιτορ να δω το συνολο και επανέρχομαι. αν παίξει καμια ακόμα συμβούλη και απο άλλους.. αναμένω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Τη συνθεση που θα κανεις να μας τη στειλεις με λινκς για να δουμε τι εβαλες τελικα μεσα και να διορθωσουμε. Οσο για το θεμα i5 ή οχι, πιστευω πιο καλα θα σε βολεψει ενας Quad απο AMD, συν ενα καλο και αθορυβο συστημα ψυξης, παρα ενας i5. Παντως αν στοιχειωδως ενδιαφερεσαι να ασχοληθεις με λινουξ, τράβα προς Nvidia δρόμο ως προς τη καρτα γραφικων.
ziggy_stardust Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Τη συνθεση που θα κανεις να μας τη στειλεις με λινκς για να δουμε τι εβαλες τελικα μεσα και να διορθωσουμε. Οσο για το θεμα i5 ή οχι, πιστευω πιο καλα θα σε βολεψει ενας Quad απο AMD, συν ενα καλο και αθορυβο συστημα ψυξης, παρα ενας i5. Παντως αν στοιχειωδως ενδιαφερεσαι να ασχοληθεις με λινουξ, τράβα προς Nvidia δρόμο ως προς τη καρτα γραφικων. Nvidia έχω κατα νου, όπως και να χει έτσι οπως κοίταγα λίγο ακομα σε σχεση και με άλλα αντίστοιχα ποστς, μου δημιουργειται εμένα η απορία ποια η διαφορά του: 925 X4 Quad-Core με τον 955 X4 Quad-Core Black Edition πρακτικά ; ένα παραδειγμα καλου και αθορυβου συστηματος ψυξης, για το οποίο ποτε μα ποτέ δεν ειχα αποψη ; και ναι εννοειται οτι κάπως θα ποσταρω τη σύνθεση "μου"
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 925: 2,8Ghz 955: 3,2Ghz, Black Edition (=ξεκλειδωτος πολλαπλασιαστης, =πιο ευκολο overclocking). Αθορυβη ψυξη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806319 ή οποιαδηποτε tower like ψυκτρα με fan της επιλογης σου. Περιμενουμε συνθεση
ziggy_stardust Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 925: 2,8Ghz 955: 3,2Ghz, Black Edition (=ξεκλειδωτος πολλαπλασιαστης, =πιο ευκολο overclocking). άρα εμάς -ως άσχτετοι κατ' επιλογην επι του Ηardware γενικώς- δε μας αφορά. Αθορυβη ψυξη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806319 ή οποιαδηποτε tower like ψυκτρα με fan της επιλογης σου. άρα αυτό που είχε προταθεί πιο πάνω μας καλύπτει ας πούμε και εξου και η τσιμπιμένη τιμή του για κουτί. Σωστά; Αλλά γιατι να προτιμηθεί κουτι με built-in τους ανεμιστηρες ρωταω εγώ τελείως ηλιθιωδώς;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Η ψυκτρα του επεξεργαστη και η αποδοση της δεν εχει αμεση σχεση με το κουτι. Το συγκεκριμενο δεν εχει και τους πλεον αθορυβους ανεμιστηρες, αλλα επισης εχει σχετικα καλη ροη αερα και ειναι FUll tower κουτι. Αρκετα μεγαλυτερο απο τα κανονικα Midi towers. Συνθεση δεν βλεπω
braindebug Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Όπως λες ίσως να μην παίξεις καν παιχνίδια. Οπότε εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια mobo με οnboard οποία θα σε καλύψει με παιχνίδια τύπου manager και αν αργότερα δεις ότι θες να παίξεις κάποιο παιχνίδι και δεν μπορείς χτυπάς μια καρτούλα με τα λεφτά που σου μεινανε. Γιατί πιστεύω πως θα δώσεις 120 ευρώ τζάμπα.
ziggy_stardust Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 λοιπόν γενικλως ημουν λίγο busy παρ όλα αυτά έκανα κάποια σύνθεση, απλά περιμένα να έπαιρνα και καμία προσφορά πρώτα και να δβω τι παίζει γενικώς. Ωστόσο: επεξεργαστης amd 955 x4 Quad Core - black edition μητρική [έχω κανει μια λίστα απο ίδιου τυπου κάρτες] asus: sAM3 M4A77TD (PRO) / sAM3 M4A79XTD EVO gigabyte: sAM3 790XT UD3P / 4P MSI: sAM3 785 GM-E51 / sAM3 785 G-E53 asrock: sAM3 M3A77ODE για onboard κάρτα γραφικών το σκεφτηκα, αλλά ξεεερω γώ; να το θέσω αλλιώς.. Ας πούμε πως μου περισσευουν 130 eur-α, τα δίνω για καάρτα γραφικών ή για κάτι άλλο ; γραφικών [πάλι μαζεψα μια λίστα με κάρτες τυπου GTS250/1024 DDR3] gigabyte GV-N250 OC / GV-N250 ZL / GTS 250 SVGA MSI N250GTS - 2D1G/ N250GTS - Twin Frozr 1G OC palit Gts 250 / GTS - E green SVGA Zotac ZT 20102 - 10P Gainward 0605 (250GTS 1024 DDR3 HDMI green) xfx GS-250X-ZDFL / GS-250X-YDFL ram 8 GB DDR3 / 1600 [δεν ξέρω τι εταιρία/φανταζομαι κ τι είναι πιο ευκολο στο εκαστοτε μαγαζί] δίσκος λεω για 1-1,5 ΤΒ / το σκεφτόμουν και για έναν επιπλέον μικρότερο να του τρεχα το λειτουργικό πάνω του [για τα "7" τι partition λέτε χρειάζεται]; και από εταιρία τι λέτε; εγώ είμαι της seagate [άσχετα που τώρα έχω έναν WD και έναν Samsung] κάτι green/black/blue caviar κλπ της WD είδα. τι παίζει με δαύτα; τροφοδοτικό κάτι σε 500-550W και ανάλογα τι θα μου προτείνουν. tower, ψύκτρα θέλω κάτι σε "FULL tower", όπως και να χει. μου άρεσε το προαναφερθέν και αισθητικά, αλλά το θέμα είναι να μην έχει φασαρία. επειδή απο ανεμιστηρια δεν μπορώ να ξερω, φαντάζομαι ότι παλι μπορω να πάρω και τη γνώμη του πωλητη. dvd/rw άμα βρω κάνα καλό plextor αλλιώς ότι έχει. και ήθελα και μια γνώμη για οθόνη. LG ή Samsung ; π.χ.: αυτή : LG W2453V-PF 2ms πως σας φαίνεται;
ziggy_stardust Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 λοιπόν γενικλως ημουν λίγο busy παρ όλα αυτά έκανα κάποια σύνθεση, απλά περιμένα να έπαιρνα και καμία προσφορά πρώτα και να δβω τι παίζει γενικώς. Ωστόσο: επεξεργαστης amd 955 x4 Quad Core - black edition μητρική [έχω κανει μια λίστα απο ίδιου τυπου κάρτες] asus: sAM3 M4A77TD (PRO) / sAM3 M4A79XTD EVO gigabyte: sAM3 790XT UD3P / 4P MSI: sAM3 785 GM-E51 / sAM3 785 G-E53 asrock: sAM3 M3A77ODE για onboard κάρτα γραφικών το σκεφτηκα, αλλά ξεεερω γώ; να το θέσω αλλιώς.. Ας πούμε πως μου περισσευουν 130 eur-α, τα δίνω για καάρτα γραφικών ή για κάτι άλλο ; γραφικών [πάλι μαζεψα μια λίστα με κάρτες τυπου GTS250/1024 DDR3] gigabyte GV-N250 OC / GV-N250 ZL / GTS 250 SVGA MSI N250GTS - 2D1G/ N250GTS - Twin Frozr 1G OC palit Gts 250 / GTS - E green SVGA Zotac ZT 20102 - 10P Gainward 0605 (250GTS 1024 DDR3 HDMI green) xfx GS-250X-ZDFL / GS-250X-YDFL ram 8 GB DDR3 / 1600 [δεν ξέρω τι εταιρία/φανταζομαι κ τι είναι πιο ευκολο στο εκαστοτε μαγαζί] δίσκος λεω για 1-1,5 ΤΒ / το σκεφτόμουν και για έναν επιπλέον μικρότερο να του τρεχα το λειτουργικό πάνω του [για τα "7" τι partition λέτε χρειάζεται]; και από εταιρία τι λέτε; εγώ είμαι της seagate [άσχετα που τώρα έχω έναν WD και έναν Samsung] κάτι green/black/blue caviar κλπ της WD είδα. τι παίζει με δαύτα; τροφοδοτικό κάτι σε 500-550W και ανάλογα τι θα μου προτείνουν. tower, ψύκτρα θέλω κάτι σε "FULL tower", όπως και να χει. μου άρεσε το προαναφερθέν και αισθητικά, αλλά το θέμα είναι να μην έχει φασαρία. επειδή απο ανεμιστηρια δεν μπορώ να ξερω, φαντάζομαι ότι παλι μπορω να πάρω και τη γνώμη του πωλητη. dvd/rw άμα βρω κάνα καλό plextor αλλιώς ότι έχει. και ήθελα και μια γνώμη για οθόνη. LG ή Samsung ; π.χ.: αυτή : LG W2453V-PF 2ms πως σας φαίνεται; λοιπόν: cpu: AMD 965 X4 Quad Core BE motherboard: ASUS sAM3 M4A 79XTD EVO ή Gigabyte sAM3 790XT UD4P vga: Gigabyte GV N250OC -1GI power supply: 650W [κάποιο της Thermaltake μου προτεινε ο τύπος] dvd-rw: Plextor PX 880 SA HDD: αποφάσισα να βάλω 2 μικρούς αντί 1 μεγάλο: 1)WD 640GB Black Caviar 2)WD 640GB Green Caviar ή Samsung 500GB Eco Green [αυτός θα πάει μόνο για storage] και μάλλον θα του πετάξω και ένα 640 WD που έχω ακομα RAM: να πάω για 4 η 8 GB ; για κάποιο λόγο δω πάνω βγαίνουν λιγο πιο ακριβές οι RAM. Εννοώ ότι περαν του να περασω 64-μπιτα Windows 7 έχουν άλλο όφελος; Τower: απο κει που προτιθεμαι να αγοράσω δεν έχει Coolermaster [δεν ξέρω αν μπορεί να μου φέρει]. Θεωρειτε πως είναι κακό να πάω σε Thermaltake [πχ: αυτό] Ψύξη: Nα πάω default για κάποια επιπλέον ψύκτρα στο cpu. Monitor: LG W2453V-PF ή Samsung P2450H [ντάξ' νομίζω έχει μπει και τοπικ για αυτό το διλημμα, αλλά μιας και πάμε για όλη τη σύνθεση μαζί..][btw το LG μου το δίνει πιο φτηνά καμιά 35αρια eur-α εκτός αν έκανε λάθος στο mail που μου στειλε ο τυπος γιατί γενικώς ίδια τιμη έχουν οι 2 τους]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.