Προς το περιεχόμενο

crosfire se k8n neo4 χ16 χ2

tedsouf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια εχω μια πολυ περιεργη ερωτηση.Εχω την k8n neo4 platinum της msi.Εχει μια pci express x16 και μια x4 αλλα με 2 λειτουργικες γραμμες.Επισης εχω μια 3850 vga.Επειδη θα πεσει σε λιγο στα χερια μου αλλη μια σκεφτηκα αν μπορω να τις βαλω σε crossfire.Η μια θα μπει στην x16 και η αλλη στην x4(χωραει).Ξερω οτι ακουγεται παρατραβηγμενο αλλα ψηνομαι να το κανω απλα για πειραματισμο.Διαβασα οτι αν και η motherboard φοραει chipaki nvidia υπαρχουν τροποι να βαλεις crossfire.Επισης αν βαλω τη vga μου στην x4 θυρα δουλευει κανονικα αν και δεν ξερω ποσο χανει σε αποδοσι λογω του πολυ χαμηλοτερου bandwith.Οποτε λοιπον σε επιπεδο υλικου ολα μπαινουν και τηεωρητικα θα πρεπει να δουλεψει.Αν καποιος το εχει δοκιμασει ή το εχεο ψαξει ας μου πει πως γινεται και ανα τελικα χανει ή κερδιζει σε αποδοση.

Επισης η cpu μου ειναι η 4200+ x2 (2200Mhz).Σκεφτομαι να το oc λιγο γιατι ηδη μου κανει bottlenecking στην 3850.Απ'οτι εψαξα θα παει γυρω στα 200mhz πανω.Επειδη η διαδικασια λογω αρχιτεκτονικης ειναι λιγο δυσκολη(δεν αρκει μονο μια αλλγη στο fsb) αν καποιος εχει καμια συμβουλη θα με υποχρεωσει.

Ευχαριστω!!:-D

Δημοσ.

Αυτο με το nvidia chipset και crossfire πρωτη φορα το ακουω.Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο,αλλα αν λες οτι μπορεις να ξεπερασεις αυτο το εμποδιο τοτε οκ.

Αλλο ενα 8εμα ειναι και το τροφοδοτικο που χρειαζεται να εχεις υπ οψην.

Για να πειραματιστεις καν' το...αλλα μην νομιζεις οτι 8α κερδισεις και πολλα...Δηλαδη ασχολησου ,πειραματισου αλλα ως εκει.

Δημοσ.

Crossfire σε s939 SLI mobo; Δε νομίζω..

Τι διάβασες ακριβώς σχετικά με αυτό;

Για overclocking του Χ2 4200+, καλύτερα δημιούργησε ένα νέο thread στο σχετικό section.

Δημοσ.

Το mobo δεν ειναι καν sli...Ειναι το ultra.Στην ουσια δεν εχουν διαφορά,και τα δυο 20 lines εχουν.Απλα η sli εκδοση εχει αλλη μια θυρα η οποια τραβαει 8 γραμμες απο τις 16 της πρωτης.Γι'αυτο στο δικο μου mobo θελω να βαλω την δευτερη καρτα στην χ4 θυρα.Απο οτι διαβασα μερικοι το εχουνε κανει αλλα δεν βρηκα links για drivers και bios(αν χρειαζονται βασικα γιατι τοτε ηταν ολα ξεκλειδωτα).Γενικα επειδη το hardware ειναι πολυ παλιο δεν παιζουν πολλες πληροφοριες στο net.

Οσο για το τροφοδοτικο ειναι 500αρη με efficiency πανω απο 85% οποτε δεν νομιζω να εχω προβλημα.

Thanks for the replies guys!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...