Panz Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Έχω mb την ga-p55-ud3 και συνδεμένη σε αυτήν μέχρι τώρα, 2 δίσκους μαγνητικούς σε sata raid0(fakeraid). Τώρα πήρα τον intel postville στον οποίο έχω βάλει Win7 64bit. Διάβασα στο internet ότι τον ssd πρέπει να τον έχεις σε ahci mode, ισχύει αυτό? (Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι ρυθμίσεις χρειάζεται να έχω για καλύτερη-απροβλημάτιστη λειτουργία) Όμως στο bios μπορώ είτε να έχω raid mode(για όλους τους δίσκους). είτε ahci mode(και πάλι για όλους τους δίσκους). Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αλλάξω αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
caution Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 ...είσαι latest bios; Σε ποιόν controller παίζεις;
Panz Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Είμαι με το stock bios, δεν το χω κάνει update. Θα το κάνω τώρα το update. Όσον αφορά για τον controller αν κατάλαβα κάλα τι εννοείς, μαλλόν είναι ο ICH10R, ή κάπως έτσι, αν και δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω και πως να το δω οπότε αν είναι εύκολο καλύτερα να μου πεις τι πρέπει να κάνω.
grimpr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Διάλεξε RAID στο BIOS και μην ασχολείσαι με το AHCI mode μιας και σε RAID όλο το σύστημα τρέχει σε AHCI. Να γνωρίζεις οτι μέχρι στιγμής ο Matrix Raid της Intel δεν περνάει τα TRIΜ commands των Windows 7 στον SSD. To TRIM δουλεύει μέχρι στιγμής με τον οδηγό της Microsoft.
caution Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Σε ποιόν controller παίζεις; Στις 6 γαλάζιες ή στις 2 άσπρες sata θύρες;
Panz Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Στις γαλάζιες είναι. grimpr πρέπει να κάνω κάτι στα win7 για να ενεργοποιηθεί το trim(νόμιζα τα win το έκαναν αυτόματα)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.