Προς το περιεχόμενο

PHP Include

atsaloux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σε php ψάχνω τρόπο να κάνω το ακόλουθο το οποίο απ' ότι βλέπω είναι ένα γενικότερο πρόβλημα...

Έχω δύο folders: xxx και zzz

Ο χχχ έχει κάποιο php το οποίο κάνει includes από φακέλους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτό (π.χ. ./include , ./headers κ.τ.λ)

Ο zzz έχει και αυτός κάποιο php το οποίο και αυτό κάνει includes από φακέλους που βρίσκονται στο ίδιο επίπδο με αυτό.

Και τα δύο λειτουργούν κανονικά με εκτέλεση xxx/a.php και zzz/b.php

Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Θέλω π.χ. στο a.php να κάνω include το b.php . Κάνοντας όμως include το b.php τότε τα paths γίνονται relative ως προς τον αρχικό φάκελο χχχ μέσα στον οποίο υπάρχεί το a.php -και απ' όπου καλείται το b.php - με αποτέλεσμα το b.php να μη λειτουργεί.

Μια λύση θα ήταν π.χ. να αλλάξω τα includes του b.php ώστε να παίζει αν το καλέσεις μέσω του a.php αυτό όμως δε με εξυπηρετεί καθώς θέλω να μπορώ να κάνω και απευθείς κλήση του b.php .

Άλλη λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσω cases στην κλήση του b.php και ανάλογα με τα ορίσματα να παίρνει και τα includes.

Παρ' όλα αυτά και αυτό δεν μ' εξυπηρετεί γιατί πρέπει να αλλάξω 1000000σημεία στον κώδικα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Υπάρχει κάποιος τρόπος όταν κάνεις include ένα php μέσα από ένα άλλο να ορίσεις το path μέσα στο οποίο θα ψάχνει το "included" αρχείο για τα "δικά" του αρχεία;

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Σας ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...