Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ftp server

astrea966

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.εχω το d-link dns-313 το οποιο ειναι ταυτοχρονα και ftp server.το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να συνδεθω στον σερβερ απο μακρια.μεσω τοπικου δικτυου συνδεεται κανονικα χωρις προβλημα αλλα απο μακρια ειτε με την wan ip ειτε με το no-ip δεν μπορω να συνδεθω.πορτα εχω ανοιξει κανονικα στο ρουτερ και εχουν γινει οι απαραιτητες ρυθμισεις στον σερβερ.καποια βοηθεια?

παρακατω παραθετω το log απο το filezilla

Κατάσταση: Σύνδεση στο **********:60000...

Κατάσταση: Σύνδεση εδραιώθηκε, αναμονή για μήνυμα υποδοχής...

Απάντηση: 220---------- Welcome to Pure-FTPd ----------

Απάντηση: 220-You are user number 2 of 10 allowed.

Απάντηση: 220-Local time is now 23:10. Server port: 60000.

Απάντηση: 220 You will be disconnected after 2 minutes of inactivity.

Εντολή: USER *********

Απάντηση: 331 User ********** OK. Password required

Εντολή: PASS ********

Απάντηση: 230 OK. Current restricted directory is /

Εντολή: SYST

Απάντηση: 215 UNIX Type: L8

Εντολή: FEAT

Απάντηση: 211-Extensions supported:

Απάντηση: EPRT

Απάντηση: IDLE

Απάντηση: MDTM

Απάντηση: SIZE

Απάντηση: REST STREAM

Απάντηση: MLST type*;size*;sizd*;modify*;UNIX.mode*;UNIX.uid*;UNIX.gid*;unique*;

Απάντηση: MLSD

Απάντηση: TVFS

Απάντηση: ESTP

Απάντηση: PASV

Απάντηση: EPSV

Απάντηση: SPSV

Απάντηση: ESTA

Απάντηση: UTF8

Απάντηση: 211 End.

Εντολή: OPTS UTF8 ON

Απάντηση: 200 OK, UTF-8 enabled

Κατάσταση: Συνδεδεμένος

Κατάσταση: Ανάκτηση λίστας φακέλου...

Εντολή: PWD

Απάντηση: 257 "/" is your current location

Εντολή: TYPE I

Απάντηση: 200 TYPE is now 8-bit binary

Εντολή: PASV

Απάντηση: 227 Entering Passive Mode (192,168,1,253,126,81)

Κατάσταση: Ο εξυπηρετητής απέστειλε παθητική απάντηση σε μη-δρομολογήσιμη διεύθυνση. Χρήση της διεύθυνσης του εξυπηρετητή.

Εντολή: MLSD

Σφάλμα: Η σύνδεση διακόπηκε

Σφάλμα: Άνοιγμα φακέλου απέτυχε

Δημοσ.
Βαλε passive mode στο server σου........ αν ολα τα αλλα ειναι σωστα ομως

δεν εχει τετοια επιλογη στο interface του

εχω επισυναψει μια φοτο για λεπτομερειες

post-38858-129063035505_thumb.jpg

Δημοσ.

Το FTP είναι ένα, από κάθε άποψη, ελεεινό σίχαμα που ζει ακόμα μόνο για λόγους συμβατότητας. Αν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο (π.χ. SFTP), προτίμησέ το.

Το πρόβλημα προκύπτει από το σχεδιασμό του FTP (αναλυτική εξήγηση).

Μία λύση θα ήταν να παίξεις σε active mode (αλλά τότε θα έπρεπε ο πελάτης είτε να μην είναι πίσω από NAT ή firewall είτε να έχει κάνει σωστές ρυθμίσεις).

Μία άλλη λύση θα ήταν να ορίσεις την διεύθυνση που στέλνει ο server όταν του στέλνεται PASV command για να μπει σε passive mode, ώστε να στέλνεται η δημόσια (ιντερνετική) και όχι η private στην οποία ακούει τοπικά ο server. Αλλά αυτό πρέπει να το υποστηρίζει ο συγκεκριμένος FTP server στις ρυθμίσεις του και επίσης θα έπρεπε κάπως να ανανεώνεται η δημόσια διεύθυνση στις ρυθμίσεις του, αν είναι δυναμική, κάθε φορά που αλλάζει. Επίσης θα έπρεπε να κάνεις port forwarding στο port range που έχει ρυθμιστεί ο server να χρησιμοποιεί.

Μία τρίτη λύση είναι να ρυθμίσεις το d-link να συνδέεται αυτό στον ISP, π.χ. μέσω PPPoE (και να έχει πάνω του τη δημόσια διεύθυνση), ώστε ο FTP server να ακούει απευθείας σε αυτήν.

Δημοσ.

Passive mode, εννουσα στον ftp server σου. Απο το log σου, αυτο ειδα να θελει αλλαγη. Εκτος απο τη πορτα 21 για να παιζεις σωστα πρεπει να κανεις και pf μια γκαμα απο πορτες π.χ. : απο 40000 ~ 50000 για να μπορει να γινει η συνδιαλεξη των πακετων των client που στελνουν

Δημοσ.

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση.

>(CLIENT) Εντολή: PASV
(SERVER) Απάντηση: 227 Entering Passive Mode (192,168,1,253,126,81)
(CLIENT) Κατάσταση: Ο εξυπηρετητής απέστειλε παθητική απάντηση σε μη-δρομολογήσιμη διεύθυνση. Χρήση της διεύθυνσης του εξυπηρετητή.

Ο server μπαίνει σε passive mode, αλλά λέει στον client "hey, ακούω στην 192.168.1.253, συνδέσου εκεί", η οποία είναι private διεύθυνση, οπότε δε λέει τίποτα στον client.

Δημοσ.

οποτε δεν μπορω να κανω και πολλα πραγματα.το θεμα ειναι οτι δεν εχω βρει κατι και στο ιντερνετ.ολοι λενε οτι δεν εχουν προβλημα

Δημοσ.

καμια απολυτως.το περιεργο ειναι οτι οσο και αν εψαξα σε αλλα φορουμ του εξωτερικου δεν εχει κανεις αυτο το προβλημα.ολοι συνδεονται κανονικα

Δημοσ.

Απ' ό,τι φαίνεται το μηχανάκι τρέχει Linux, οπότε πρέπει να μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με οποιονδήποτε από τους δύο τελευταίους τρόπους που ανέφερα. Ο πιο απλός είναι ο 2ος (να πεις στον ftp server που τρέχει να διαφημίσει την δημόσια διεύθυνση αντί την τοπική). Ένα έτοιμο παράδειγμα με οδηγίες:

http://www.shadowandy.net/2008/10/setting-external-ip-on-pure-ftpd.htm

Θα χρειαστεί να βάλεις πρώτα μερικά προγράμματα που παρέχουν διάφορες σημαντικές λειτουργίες -κάποιος τα έχει μεταγλωττίσει και πακετάρει έτοιμα για χρήση:

http://wiki.dns323.info/howto:fun_plug

http://wiki.dns323.info/howto:ffp

http://www.shadowandy.net/2008/05/running-fonzs-fun_plug-05-on-dns-313.htm

Δημοσ.

εγκατεστησα το fun-plug αλλα δεν εχω καταφερει να τρεξω το pure-ftpd.sh

δεν τα παω και τοσο καλα με το λινουξ

Δημοσ.

Για την ιστορια του θεματος φιλε μου............. passive mode στο interface του ftp server........... εβαλες? Αν δεν τοβαλες, οτι και να κανεις, δε θα συνδεθεις ποτε.

Δημοσ.

αυτο ειναι το θεμα.οτι το αυτο το plugin του λεει τι να κανει και πως.απλα εγω δεν ξερω πως να το εγκαταστησω να τρεχει μονο του

Δημοσ.

@DDoS: caven ο FTP server είναι σε Passive Mode, φαίνεται από το μήνυμα που στέλνει.

@astrea966: δυστυχώς δεν έχω τέτοιο μηχάνημα για να ξέρω τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης και να σου πω κατά γράμμα τι να κάνεις.

Πάντως απ' ότι βλέπω αποτελεί συνηθισμένη πρακτική οι ftp clients να μπορούν να ρυθμιστούν (ή και να το κάνουν by default) όταν λάβουν unrouteable διεύθυνση από τον server να επιχειρούν να συνδεθούν στη δημόσια (μη standard συμπεριφορά βέβαια).

Στον filezilla υπάρχει αυτή η επιλογή (settings -> connection -> passive mode). That should work.

Δημοσ.
@DDoS: caven ο FTP server είναι σε Passive Mode, φαίνεται από το μήνυμα που στέλνει.

@astrea966: δυστυχώς δεν έχω τέτοιο μηχάνημα για να ξέρω τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης και να σου πω κατά γράμμα τι να κάνεις.

Πάντως απ' ότι βλέπω αποτελεί συνηθισμένη πρακτική οι ftp clients να μπορούν να ρυθμιστούν (ή και να το κάνουν by default) όταν λάβουν unrouteable διεύθυνση από τον server να επιχειρούν να συνδεθούν στη δημόσια (μη standard συμπεριφορά βέβαια).

Στον filezilla υπάρχει αυτή η επιλογή (settings -> connection -> passive mode). That should work.

το δοκιμασα και αυτο με το filezilla αλλα παλι δεν εγινε τιποτα.

σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...