astrea966 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2009 καλησπερα.εχω το d-link dns-313 το οποιο ειναι ταυτοχρονα και ftp server.το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να συνδεθω στον σερβερ απο μακρια.μεσω τοπικου δικτυου συνδεεται κανονικα χωρις προβλημα αλλα απο μακρια ειτε με την wan ip ειτε με το no-ip δεν μπορω να συνδεθω.πορτα εχω ανοιξει κανονικα στο ρουτερ και εχουν γινει οι απαραιτητες ρυθμισεις στον σερβερ.καποια βοηθεια? παρακατω παραθετω το log απο το filezilla Κατάσταση: Σύνδεση στο **********:60000... Κατάσταση: Σύνδεση εδραιώθηκε, αναμονή για μήνυμα υποδοχής... Απάντηση: 220---------- Welcome to Pure-FTPd ---------- Απάντηση: 220-You are user number 2 of 10 allowed. Απάντηση: 220-Local time is now 23:10. Server port: 60000. Απάντηση: 220 You will be disconnected after 2 minutes of inactivity. Εντολή: USER ********* Απάντηση: 331 User ********** OK. Password required Εντολή: PASS ******** Απάντηση: 230 OK. Current restricted directory is / Εντολή: SYST Απάντηση: 215 UNIX Type: L8 Εντολή: FEAT Απάντηση: 211-Extensions supported: Απάντηση: EPRT Απάντηση: IDLE Απάντηση: MDTM Απάντηση: SIZE Απάντηση: REST STREAM Απάντηση: MLST type*;size*;sizd*;modify*;UNIX.mode*;UNIX.uid*;UNIX.gid*;unique*; Απάντηση: MLSD Απάντηση: TVFS Απάντηση: ESTP Απάντηση: PASV Απάντηση: EPSV Απάντηση: SPSV Απάντηση: ESTA Απάντηση: UTF8 Απάντηση: 211 End. Εντολή: OPTS UTF8 ON Απάντηση: 200 OK, UTF-8 enabled Κατάσταση: Συνδεδεμένος Κατάσταση: Ανάκτηση λίστας φακέλου... Εντολή: PWD Απάντηση: 257 "/" is your current location Εντολή: TYPE I Απάντηση: 200 TYPE is now 8-bit binary Εντολή: PASV Απάντηση: 227 Entering Passive Mode (192,168,1,253,126,81) Κατάσταση: Ο εξυπηρετητής απέστειλε παθητική απάντηση σε μη-δρομολογήσιμη διεύθυνση. Χρήση της διεύθυνσης του εξυπηρετητή. Εντολή: MLSD Σφάλμα: Η σύνδεση διακόπηκε Σφάλμα: Άνοιγμα φακέλου απέτυχε
DDoS Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Βαλε passive mode στο server σου........ αν ολα τα αλλα ειναι σωστα ομως
astrea966 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Βαλε passive mode στο server σου........ αν ολα τα αλλα ειναι σωστα ομως δεν εχει τετοια επιλογη στο interface του εχω επισυναψει μια φοτο για λεπτομερειες
nske Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Το FTP είναι ένα, από κάθε άποψη, ελεεινό σίχαμα που ζει ακόμα μόνο για λόγους συμβατότητας. Αν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο (π.χ. SFTP), προτίμησέ το. Το πρόβλημα προκύπτει από το σχεδιασμό του FTP (αναλυτική εξήγηση). Μία λύση θα ήταν να παίξεις σε active mode (αλλά τότε θα έπρεπε ο πελάτης είτε να μην είναι πίσω από NAT ή firewall είτε να έχει κάνει σωστές ρυθμίσεις). Μία άλλη λύση θα ήταν να ορίσεις την διεύθυνση που στέλνει ο server όταν του στέλνεται PASV command για να μπει σε passive mode, ώστε να στέλνεται η δημόσια (ιντερνετική) και όχι η private στην οποία ακούει τοπικά ο server. Αλλά αυτό πρέπει να το υποστηρίζει ο συγκεκριμένος FTP server στις ρυθμίσεις του και επίσης θα έπρεπε κάπως να ανανεώνεται η δημόσια διεύθυνση στις ρυθμίσεις του, αν είναι δυναμική, κάθε φορά που αλλάζει. Επίσης θα έπρεπε να κάνεις port forwarding στο port range που έχει ρυθμιστεί ο server να χρησιμοποιεί. Μία τρίτη λύση είναι να ρυθμίσεις το d-link να συνδέεται αυτό στον ISP, π.χ. μέσω PPPoE (και να έχει πάνω του τη δημόσια διεύθυνση), ώστε ο FTP server να ακούει απευθείας σε αυτήν.
DDoS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Passive mode, εννουσα στον ftp server σου. Απο το log σου, αυτο ειδα να θελει αλλαγη. Εκτος απο τη πορτα 21 για να παιζεις σωστα πρεπει να κανεις και pf μια γκαμα απο πορτες π.χ. : απο 40000 ~ 50000 για να μπορει να γινει η συνδιαλεξη των πακετων των client που στελνουν
nske Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Δεν είναι αυτό το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση. >(CLIENT) Εντολή: PASV (SERVER) Απάντηση: 227 Entering Passive Mode (192,168,1,253,126,81) (CLIENT) Κατάσταση: Ο εξυπηρετητής απέστειλε παθητική απάντηση σε μη-δρομολογήσιμη διεύθυνση. Χρήση της διεύθυνσης του εξυπηρετητή. Ο server μπαίνει σε passive mode, αλλά λέει στον client "hey, ακούω στην 192.168.1.253, συνδέσου εκεί", η οποία είναι private διεύθυνση, οπότε δε λέει τίποτα στον client.
astrea966 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2009 οποτε δεν μπορω να κανω και πολλα πραγματα.το θεμα ειναι οτι δεν εχω βρει κατι και στο ιντερνετ.ολοι λενε οτι δεν εχουν προβλημα
djgps Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Τελικά βγήκε καμιά άκρη μιας και με ενδιαφέρει το θέμα??
astrea966 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 καμια απολυτως.το περιεργο ειναι οτι οσο και αν εψαξα σε αλλα φορουμ του εξωτερικου δεν εχει κανεις αυτο το προβλημα.ολοι συνδεονται κανονικα
nske Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Απ' ό,τι φαίνεται το μηχανάκι τρέχει Linux, οπότε πρέπει να μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με οποιονδήποτε από τους δύο τελευταίους τρόπους που ανέφερα. Ο πιο απλός είναι ο 2ος (να πεις στον ftp server που τρέχει να διαφημίσει την δημόσια διεύθυνση αντί την τοπική). Ένα έτοιμο παράδειγμα με οδηγίες: http://www.shadowandy.net/2008/10/setting-external-ip-on-pure-ftpd.htm Θα χρειαστεί να βάλεις πρώτα μερικά προγράμματα που παρέχουν διάφορες σημαντικές λειτουργίες -κάποιος τα έχει μεταγλωττίσει και πακετάρει έτοιμα για χρήση: http://wiki.dns323.info/howto:fun_plug http://wiki.dns323.info/howto:ffp http://www.shadowandy.net/2008/05/running-fonzs-fun_plug-05-on-dns-313.htm
astrea966 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 εγκατεστησα το fun-plug αλλα δεν εχω καταφερει να τρεξω το pure-ftpd.sh δεν τα παω και τοσο καλα με το λινουξ
DDoS Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Για την ιστορια του θεματος φιλε μου............. passive mode στο interface του ftp server........... εβαλες? Αν δεν τοβαλες, οτι και να κανεις, δε θα συνδεθεις ποτε.
astrea966 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 αυτο ειναι το θεμα.οτι το αυτο το plugin του λεει τι να κανει και πως.απλα εγω δεν ξερω πως να το εγκαταστησω να τρεχει μονο του
nske Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 @DDoS: caven ο FTP server είναι σε Passive Mode, φαίνεται από το μήνυμα που στέλνει. @astrea966: δυστυχώς δεν έχω τέτοιο μηχάνημα για να ξέρω τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης και να σου πω κατά γράμμα τι να κάνεις. Πάντως απ' ότι βλέπω αποτελεί συνηθισμένη πρακτική οι ftp clients να μπορούν να ρυθμιστούν (ή και να το κάνουν by default) όταν λάβουν unrouteable διεύθυνση από τον server να επιχειρούν να συνδεθούν στη δημόσια (μη standard συμπεριφορά βέβαια). Στον filezilla υπάρχει αυτή η επιλογή (settings -> connection -> passive mode). That should work.
astrea966 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 @DDoS: caven ο FTP server είναι σε Passive Mode, φαίνεται από το μήνυμα που στέλνει. @astrea966: δυστυχώς δεν έχω τέτοιο μηχάνημα για να ξέρω τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης και να σου πω κατά γράμμα τι να κάνεις. Πάντως απ' ότι βλέπω αποτελεί συνηθισμένη πρακτική οι ftp clients να μπορούν να ρυθμιστούν (ή και να το κάνουν by default) όταν λάβουν unrouteable διεύθυνση από τον server να επιχειρούν να συνδεθούν στη δημόσια (μη standard συμπεριφορά βέβαια). Στον filezilla υπάρχει αυτή η επιλογή (settings -> connection -> passive mode). That should work. το δοκιμασα και αυτο με το filezilla αλλα παλι δεν εγινε τιποτα. σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.