eidikos33 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Παιδια 27 χρονων ο αδερφος μου και δεν εχει βγαλει ακομα τους πανω φρονιμητες βασικα δεν εχει χωρο λεει για να βγουν,να ανησυχει? Δεν εχει το παραμικρο αισθημα πονου απλα αναρωτιεται? Γινεται να μην βγουν καθολου?
Muchacho Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, eidikos33 είπε Παιδια 27 χρονων ο αδερφος μου και δεν εχει βγαλει ακομα τους πανω φρονιμητες βασικα δεν εχει χωρο λεει για να βγουν,να ανησυχει? Δεν εχει το παραμικρο αισθημα πονου απλα αναρωτιεται? Γινεται να μην βγουν καθολου? Πήγε στον οδοντίατρο?Αυτός θα κρίνει αν πρέπει να βγουν ή όχι.Δεν έχω ακούσει άνθρωπο που να μην έχει βγάλει φρονιμίτη κάποια στιγμή στην ζωή του. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από Muchacho
lactate Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό. Έχω δύο έγκλειστους στην κάτω γνάθο (στην πάνω γνάθο δεν είχα ποτέ φρονιμήτες). Δε με ενοχλούν, ούτε περιστεφανίτιδα ούτε τίποτα αλλά από τις πανοραμικές φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ανατείλουν. Έχω ρωτήσει 3-4 οδοντίατρους και σχεδόν 50-50 μου λένε βγάλτους ή αν δε σε ενοχλούν μη τους βγάλεις. Οπότε εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Εφόσον δε με ενοχλούν γιατί να κάνω ένα άσκοπο χειρουργείο; Και έχω ακόμα μια ερώτηση αν τυχόν ξέρει κανείς.. σε περίπτωση που ας πουμε χάσω τους γομφίους μπροστά θα μπορούσαν οι φρονιμήτες να τους αναπληρώσουν;
akpe Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 On 27/05/2018 at 14:30, lactate said: Και έχω ακόμα μια ερώτηση αν τυχόν ξέρει κανείς.. σε περίπτωση που ας πουμε χάσω τους γομφίους μπροστά θα μπορούσαν οι φρονιμήτες να τους αναπληρώσουν; Αν χαθεί δόντι, τα πράγματα περιπλέκονται. Εμένα έχει σπάσει το διπλανό (δεύτερος γομφίος), και επειδή απονεύρωση και θήκη πάει ακριβά, ρώτησα την οδοντίατρο μου αν παίζει μετά την εξαγωγή του φρονιμίτη απλά να γίνει εξαγωγή σε αυτό και τέλος. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται και πρέπει να αντικατασταθεί. Αλλιώς προκαλούνται ένα σωρό προβλήματα, τα δίπλα δόντια συγκλίνουν για να καλύψουν το κενό, ακόμα και το ακριβώς από πάνω μπορεί να κατέβει, με αποτέλεσμα να χάνεται η στήρηξη μεταξύ τους και πολλά να χαλαρώνουν και να κουνιούνται. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιπλέον φθορές και πόνο.
apostolis91 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 καλησπέρα .. ξέρει κανείς κάποιο νοσοκομείο για να βγάλω τούς φρονιμήτες με ολική νάρκωση Γιατί είναι να βγουν και οι τέσσερις ...απλά ψαχνό και καλό γιατρό γναθοχειρούργο.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
dimitris21gr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Και γιατί να μην τους βγάλεις 2 την μια φορά και 2 την άλλη. Άμα βγουν και οι 4 για κάποιο διάστημα ενδεχομένως να μην μπορείς να μασάς σε καμιά από τις 2 πλευρές και να είσαι τούμπανο πρησμένος σε όλο το πρόσωπο!
marmagia Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Εγώ έβγαλα και τους 4 την ίδια ημέρα και έτρωγα κεμπάπ το ίδιο βράδυ. Απλά το κλειδί είναι να πας σε καλό γναθοχειρουργο
dimitris21gr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Και εγώ είχα γνωστό που το βράδυ μετά την εξαγωγή έτρωγε σουβλάκια, αλλά ξέρω και άτομο που χρειάστηκε 15 μέρες για να αναρρώσει. Εγώ ήμουν στο ενδιάμεσο. Δηλαδή έκανα μια εβδομάδα περίπου να μασάω άνετα από την μεριά που έκανα την εξαγωγή. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από dimitris21gr
TheSubZ3r0 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορει να γινει η εξαγωγη και των 4 φρονιμιτων μαζι? Υπαρχει δυνατοτητα να γινει σε νοσοκομειο με ναρκωση? (Υπαρχει μια γενικη φοβια με τον οδοντιατρο δεν το κρυβω) Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2019 από TheSubZ3r0
cger Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Στις 31/1/2019 στις 6:38 ΜΜ, apostolis91 είπε καλησπέρα .. ξέρει κανείς κάποιο νοσοκομείο για να βγάλω τούς φρονιμήτες με ολική νάρκωση Γιατί είναι να βγουν και οι τέσσερις ...απλά ψαχνό και καλό γιατρό γναθοχειρούργο.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνήθως 2 -2 βγαίνουν(αριστεροί - δεξιοί) και όχι και οι 4 μαζί γιατί πρακτικά δνε θα μπορείς να φας ούτε καν να πεις για 7 μέρες. Επίσης γιατί να υποστείς ολική νάρκωση; Δεν υπαρχει λόγος
alkis13 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, TheSubZ3r0 είπε Μπορει να γινει η εξαγωγη και των 4 φρονιμιτων μαζι? Υπαρχει δυνατοτητα να γινει σε νοσοκομειο με ναρκωση? (Υπαρχει μια γενικη φοβια με τον οδοντιατρο δεν το κρυβω) Θυμάμαι, μια φορά που έβγαλα έναν που ήταν στραβος, το σφυροκαλεμα που είχε φάει το δόντι, αλλά με τοπική νάρκωση, πόνο δεν ένιωσα. Το μόνο περίεργο, ήταν κάποιος ότι σου έσπαγε το δόντι και κουνισουν ολόκληρος. Η ολική νάρκωση, δεν είναι ότι καλύτερο, καλύτερα να νιώσεις περίεργα και να φρικαρεις για λίγο, παρά να μπεις σε ολική ναρκωση. Νομίζω σε νοσοκομείο, πας στα τακτικά ιατρεία και σε καθοδηγούν.
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, TheSubZ3r0 είπε Μπορει να γινει η εξαγωγη και των 4 φρονιμιτων μαζι? Υπαρχει δυνατοτητα να γινει σε νοσοκομειο με ναρκωση? (Υπαρχει μια γενικη φοβια με τον οδοντιατρο δεν το κρυβω) Το εκανα εγω, με γναθοχειρουργο σε νοσοκομειο. Ολικη ναρκωση, εβγαλα και τους 4 μαζι, πηρε 3 ωρες !
ELTASSOS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2019 Εμενα μου τους εβγαλε φιλος οδοντοτεχνιτης με τοπικη...δεν καταλαβα τιποτα και με χρεωσε λιγα λεφτα τα μισα απο γιατρο. 2
marmagia Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τυχερός ήσουν... γιατί εδώ που τα λέμε ο οδοντοτεχνιτης δεν έχει ιδέα από οδοντιατρική. Ένα λάθος ακόμα και στο φαινομενικά εύκολο κομμάτι, της ναρκωσης, θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό κάποιου νεύρου πχ. Όπως δεν θα επιθυμούσαν οι οδοντοτεχνιτες να έρθουν οι οδοντίατροι να κάνουν την δουλειά τους, έτσι καλά θα έκαναν να μένουν στο αντικείμενο τους γιατί τακτικές «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» είναι επικίνδυνες και αντιεπαγγελματικες. Και μόνο που πήρε τέτοια ευθύνη ενώ δεν έχει καμία απολύτως ουσιαστική γνώση σχετική με ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ κάνει να αμφιβάλλω και για το επίπεδο του ως οδοντοτεχνιτη. Σε οποιαδήποτε χώρα ασκούσε κάποιος επάγγελμα (διότι όπως είπες πληρώθηκε για αυτό) χωρίς νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος και τίτλο σπουδών θα είχε πολύ σοβαρές ποινές, το τι γίνεται στην πράξη εδώ είναι άλλο ζήτημα. Φυσικα λόγος δεν μου πέφτει για το ποιον επιλέγει ο καθένας για να του βγάλει τα δόντια, μπορεί να επιλέξει κάποιος και κτηνίατρο (το κάνει άλλωστε στα αγαπημένα μας ζωάκια με μεγάλη επιτυχία) αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να «πανηγυρίζουμε» για την επιλογή μας Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2019 από marmagia 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις