pano Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 ^Φίλε μου αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε γιατρό ,όχι σε τεχνολογικό φόρουμ,εκτός αν είναι κανένας οδοντίατρος εδώ και απαντάει.
Flaoutistas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Εγω που εχω βγαλει μονο 2 φρονιμητες εναν πανω δεξια και εναν κατω αριστερα τι ειμαι ημιεξελιγμενος?χεχε Στο θεμα μας τωρα, πανω δεξια εχει βγει τελειως στραβα (δεν τον επιανε ευκολα η οδοντοβουρτσα και εχει αρχισει και χαλαει). Κατω αριστερα εχει βγει ο μισος φρονιμητης αλλα ομοιομορφα με τα υπολοιπα δοντια χωρις να χει το παραμικρο προβλημα. Τι να κανω να βγαλω μονο τον πανω φρονιμητη? Στην επαφη του με τον τραπεζιτη εχει αρχισει και μου τον χαλαει, σφραγιζεται αυτο το δοντι (τραπεζιτης) κατοπιν εξαγωγης φρονιμητη μονο? Έτσι όπως το περιγραφεις δεν καταλαβαινω ακριβως τι παιζει (στην τελευταια σου σειρα αναφερομαι) παντως γενικα τους φρονιμητες τους βγαζουμε ευκολα αν τερηδονιστουν δεν προκειται να σου κανει κανεις πχ απονευρωση. Επισης αν βγαλεις τον εναν πχ στην κάτω γναθο τον αριστερο πρεπει να βγαλεις και τον δεξι αλλιως θα ασκει πιεση ο φρονιμητης που θα εχει απομεινει και μπορει να στραβωσουν τα δοντια σου. Μπορεις να το κανεις και σε δημοσιο νοσοκομειο και να σου ρθει πολυ φτηνα.
zefiroth Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Οι ανω φρονιμητες βγαίνουν εύκολα και γρήγορα ,ακόμα και στον οδοντίατρο σου,αφού έχει ανατείλει όπως λες.Οι κάτω για λόγους που δε θα αναλύσω τώρα,είναι πιο δύσκολοι και ενδεχομένως χρειάζονται γναθοχειρουργό (ειδικά οι εγκλειστοι). Στην περίπτωση σου: 1.Βγάζεις πανοραμική ακτινογραφία 2.Εξαγωγή του ανω δεξιά στον οδοντίατρο 3.Εκτίμηση της κατάστασης των υπολοίπων σωφρονιστηρων από τον οδοντίατρο,ο οποίος και θα σου πει αν χρειάζονται εξαγωγή,και αν μπορεί να την κάνει ο ίδιος. Αυτά εν συντομία από οδοντίατρο που δουλεύει ως δεξί χέρι γναθοχειρουργού εδώ και αρκετό καιρό. 3
akpe Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Πφφφ με έπιασε εδώ και δύο μέρες τρελός πόνος, και δεν είμαι καν σίγουρος ποιό δόντι είναι (βγαίνουν δύο μαζί, αριστερά πάνω και κάτω). Από όσο μπορώ να καταλάβω είναι ο πάνω, και ο πόνος είναι από το σημείο που ενώνεται με το ούλο. Δεν είναι ακριβώς παλμικός, αλλά έρχεται και φεύγει κάθε λίγο και λιγάκι. Το πρόβλημα είναι πως το νιφλαμόλ δεν μου κάνει χριστό. Πήρα τώρα πονστάν και βλέπουμε... Ερώτηση. Εννοείται θα συμβουλευτώ και το γιατρό μου, απλά θέλω να πιαστώ από τα μαλλιά μου μπας και μου φύγει το άγχος. Ραντεβού στον οδοντίατρο παρασκευή, μου είπε αν χρειαστεί εξαγωγή (που θα, λογικά) κλείνουμε ραντεβού δευτέρα ή τρίτη. Το πρόβλημα είναι πως εγώ αμέσως μετά πρέπει να φύγω χωριό. Αυτό με αγχώνει αρκετά μιας και τυχόν επιπλοκή θα με αφήσει τουλάχιστον δύο ώρες δρόμο από το κοντινότερο ιατρικό κέντρο. Λέτε να μην το ρισκάρω και να κάτσω στα αυγά μου ή τζάμπα ανησυχώ;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Πφφφ με έπιασε εδώ και δύο μέρες τρελός πόνος, και δεν είμαι καν σίγουρος ποιό δόντι είναι (βγαίνουν δύο μαζί, αριστερά πάνω και κάτω). Από όσο μπορώ να καταλάβω είναι ο πάνω, και ο πόνος είναι από το σημείο που ενώνεται με το ούλο. Δεν είναι ακριβώς παλμικός, αλλά έρχεται και φεύγει κάθε λίγο και λιγάκι. Το πρόβλημα είναι πως το νιφλαμόλ δεν μου κάνει χριστό. Πήρα τώρα πονστάν και βλέπουμε... Ερώτηση. Εννοείται θα συμβουλευτώ και το γιατρό μου, απλά θέλω να πιαστώ από τα μαλλιά μου μπας και μου φύγει το άγχος. Ραντεβού στον οδοντίατρο παρασκευή, μου είπε αν χρειαστεί εξαγωγή (που θα, λογικά) κλείνουμε ραντεβού δευτέρα ή τρίτη. Το πρόβλημα είναι πως εγώ αμέσως μετά πρέπει να φύγω χωριό. Αυτό με αγχώνει αρκετά μιας και τυχόν επιπλοκή θα με αφήσει τουλάχιστον δύο ώρες δρόμο από το κοντινότερο ιατρικό κέντρο. Λέτε να μην το ρισκάρω και να κάτσω στα αυγά μου ή τζάμπα ανησυχώ; Ο γιατρός θα σου πει αλλά αν δεν έχεις κάτι που να χρειάζεται πιο άμεση αντιμετώπιση (να έχει χαλάσει κάτι κλπ), δε νομίζω πως θα γίνει κάτι αν το καθυστερήσεις λίγο ώστε να είσαι σε πιο ελεγχόμενο περιβάλλον. Θεωρητικά θα πρέπει να σου δώσει να πάρεις και καμιά αντιβίωση 2-3 ημέρες πριν την εξαγωγή ή καμιά super δόση την ημέρα της εξαγωγής. Σε μένα βγαίνουν ταυτόχρονα και οι 4 στα 39 μου... Οι 2 πάνω ψιλό κανονικά εως τώρα, οι 2 κάτω γμσέ τα... Απλά μέχρι τώρα δεν πόνεσα πολύ και δεν φαίνεται να μεγαλώνουν γρήγορα (από ότι λένε οι πανοραμικές) και κάνω την πάπια και το καθυστερώ! Επίσης στο σημείο αυτό να αναφέρω πως αν και έχω χρόνια να πονέσω στον οδοντίατρο, δεν έχω χειρότερο από αυτό. Ευτυχώς έχω μια καλή φίλη στην οποία πάω και είναι παιδοδοντίατρος (δεν θέλω σχόλια), με ειδίκευση σε παιδάκια με προβλήματα (ειδικές ανάγκες κλπ). Οπότε με χειρίζεται αντίστοιχα... 2
akpe Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Τι σκατά ρε συ, εγώ ήξερα πως βγαίνουν μέχρι τα 28. Τώρα στα γεράματα τους έπιασε τους δικούς μας Βασικά το'χω σίγουρο πως τουλάχιστον ο ένας έχει σαπίσει, ο πάνω, όχι τόσο επειδή πονάω, αλλά επειδή τον βγάζω από το '12. Έχει σπάσει και μικρό κομμάτι του. Το ότι δεν με είχε ενοχλήσει τόσο καιρό και ξαφνικά μου δίνει και καταλαβαίνω μάλλον σημαίνει πως ψόφησε. Να το καθυστερήσω δεν παίζει, γιατί αφού ο πόνος δεν περνάει με τόσα νιφλαμόλ και πονστάν, μάλλον δεν θα περάσει γενικώς αν δεν τους ξεφορτωθώ...Σκέψου, εγώ έκλεισα σε οδοντίατρο. Εγώ, που έλεγα δε γαμιέται, θα πέσουν μόνοι τους σε καμιά τριανταριά χρονάκια
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Τι σκατά ρε συ, εγώ ήξερα πως βγαίνουν μέχρι τα 28. Τώρα στα γεράματα τους έπιασε τους δικούς μας Βασικά το'χω σίγουρο πως τουλάχιστον ο ένας έχει σαπίσει, ο πάνω, όχι τόσο επειδή πονάω, αλλά επειδή τον βγάζω από το '12. Έχει σπάσει και μικρό κομμάτι του. Το ότι δεν με είχε ενοχλήσει τόσο καιρό και ξαφνικά μου δίνει και καταλαβαίνω μάλλον σημαίνει πως ψόφησε. Να το καθυστερήσω δεν παίζει, γιατί αφού ο πόνος δεν περνάει με τόσα νιφλαμόλ και πονστάν, μάλλον δεν θα περάσει γενικώς αν δεν τους ξεφορτωθώ... Σκέψου, εγώ έκλεισα σε οδοντίατρο. Εγώ, που έλεγα δε γαμιέται, θα πέσουν μόνοι τους σε καμιά τριανταριά χρονάκια Είναι τόσο άχρηστα και αδύνατα αυτά τα δόντια, που συνήθως δεν αντέχουν και πολύ όσο και να τα περιποιείσαι. Ο πόνος μπορεί να είναι είτε επειδή χάλασαν, είτε επειδή πιέζουν τα διπλανά τους κλπ. Αν έχουν "σκάσει μύτη" ήδη, η εξαγωγή θα είναι ακόμη πιο ανώδυνη χωρίς πολλές ταλαιπωρίες μετά. 2
akpe Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Από το στόμα σου και στου γιατρού τ'αυτί το τελευταίο
margaritagr Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Εγώ τον έβγαλα πριν αρχίσει να μ ενοχλεί καθώς είδε η οδοντίατρος οτι άρχισε να χαλάει. Το φοβόμουν αλλα πραγματικά δεν ηταν τίποτα. Και εύκολα βγήκε και μετά μια ελάχιστη ενόχληση τις πρώτες ώρες. Το δυσκολο ειναι όταν ειναι έγκλειστοι εκει βραστά
akpe Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Με το που με είδε, αμέσως με παρέπεμψε σε γναθοχειρούργο. Ο πάνω έχει σπάσει και έχει μείνει μόνο ρίζα, ο κάτω είναι αρκετά βαθιά στο ούλο και λογικά θέλει τομή στο πλάι για να σπάσει και να βγει. Άουτς.
vairass Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Με το που με είδε, αμέσως με παρέπεμψε σε γναθοχειρούργο. Ο πάνω έχει σπάσει και έχει μείνει μόνο ρίζα, ο κάτω είναι αρκετά βαθιά στο ούλο και λογικά θέλει τομή στο πλάι για να σπάσει και να βγει. Άουτς. Τον σπασμένο στον έβγαζε άνετα, έχω βγάλει κανονικά έναν, τον άλλον πάλι μπορεί αλλά θέλει χειρουργό με εμπειρία... Αν είσαι Θεσσαλονίκη θα πας στον Φωκά, κορυφή, Αγίας Σοφίας.
akpe Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μου το είπε και ο ίδιος πως είναι δύσκολη περίπτωση ακριβώς επειδή δεν έχει που να το πιάσει και δεν είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρει,Υπομονή και παυσίπονα, όταν και αν χρειαστεί, ήδη είμαι κάπως καλύτερα αν και πονάω λίγο.
vairass Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μου το είπε και ο ίδιος πως είναι δύσκολη περίπτωση ακριβώς επειδή δεν έχει που να το πιάσει και δεν είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρει, Υπομονή και παυσίπονα, όταν και αν χρειαστεί, ήδη είμαι κάπως καλύτερα αν και πονάω λίγο. Ξεκόλλα γυναίκα γριά μου το έβγαλε σπασμένο... Κόλπο θέλει
*nenya* Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Απορία: τα συγκεκριμενα δοντια πρεπει οπωσδήποτε να τα αφαιρεσουμε ή μπορουμε να ζησουμε με αυτα κανονικα; Ως τωρα εχω αφαιρεσει εναν λογω απιστευτου πονου. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2017 από *nenya*
barelyinterested Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δεν είναι ανάγκη να τα αφαιρέσεις εκτός αν έχουν πρόβλημα, κάτι που θα το καταλάβει ο οδοντίατρος σου. Καλό είναι να πάρεις και δεύτερη γνώμη αν δεν έχεις πρόβλημα πόνου, διότι ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια να εισαχθεί από το εξωτερικό η κουλτούρα των αχρείαστων εξαγωγών για οικονομικούς λόγους. Έχε όμως και υπ'όψην σου ότι μερικές φορές μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στον φρονιμίτη που δεν φαίνεται, κάτω από το ούλο, και δεν το νιώθεις διότι το νεύρο έχει νεκρωθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις