Προς το περιεχόμενο

ntfs επιδιόρθωση

Loser Geek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα σκληρο δισκο WD ο οποιος ειναι χωρισμενος σε 3 partitions NTFS. Το δισκο τον χρησιμοποιω ως εξωτερικο με ενα καλωδιο της equip

Προσφατα, το τριτο partition μου εξαφανισε ολα τα folders απο το ριζικο directory, και μπορω να δω μόνο τα αρχεια που είναι "χυμα" εκει. Τα folders ομως δε χαθηκαν αφου μπορω να μεταβω σε αυτα, να αντιγραψω κλπ κανονικα, εαν γραψω την πληρη διευθυνση στην μπαρα διευθυνσεων.

Καταληγω στο (αυθαιρετο ισως; :rolleyes:) συμπερασμα οτι προκειται για μια βλαβη στο NTFS table

Το θεμα ειναι οτι οποτε παω να το τσεκαρω με το chkdsk, η εφαρμογη κολαει σε ενα σημειο, και ως γνωστον δεν υπαρχει επιλογη για ακυρωση, οποτε και αναγκάζομαι να κανω hard reset :shock:

Το ιδιο ισχυει και οταν συνδεω το δισκο πριν αναψω τον υπολογιστη: αμεσως μπαινω στη γνωστη μπλε οθονη του chkdsk, που μου λεει οτι ο δισκος πρεπει να ελεγχθει. Αυτη τη φορα μου "χτυπαει" το δεύτερο partition (οχι το τριτο που εχει το προαναφερθέν πρόβλημα) Και παλι ομως ο ελεγχος κολαει στο 4% (σημερα μολις το αφησα μιση ωρα) οποτε αναγκαστηκα παλι να κανω reset

Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο προγραμμα που μπορει να ρυθμισει το NTFS των δισκων; Οσα σχετικα προγραμματα εχω βρει εχουν να κανουν κυριως με bad sectors και physical εξεταση του δισκου, οχι για filesystem, οπου προφανως βρισκεται το προβλημα.

Δημοσ.

...το έχεις κάπου πιάσει λάθος :

ΣΥΜΦΩΝΑ με όσα λες, ο δίσκος (επί του 3ου partition), τραβάει κάποιο ζόρι. Προτείνω να πάρεις τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν, και να του κάνεις (του partition) φορμάτ, αν και γενικώς "φοβάμαι" πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι filling with zeros (για να αντικατασταθούν και οι όσοι bad sectors γίνεται) μέσω του εργαλείου που δίνει η WD, τσεκάρισμα μετά με το διαγνωστικό της WD -να δεις τί λέει για την κατάστασή του- και τέλος ξανά δημιουργία συστήματος αρχείων.

Ό,τι κι αν κάνεις, φρόντισε να έχεις αντίγραφα των αρχείων.

Δημοσ.

Μηπως τα έκανες hidden και κουράζεσε τσάμπα; Ή System Folders και δεν τα βλέπεις;

Απο την στιγμή που κάνεις

D:\PaliosFakelos\

και μπαίνεις σημαίνει οτι ο φάκελος είναι εκεί...τον βρίσκει το FS, απλα δεν τον βλέπεις για κάποιο λόγο.

Τώρα οτι χτυπάει ο δίσκος στο Chkdsk σίγουρα δεν είναι καλό.

δοκίμασε ένα chkdsk απο κάποιο άλλο δισκάκι windows (XP ισως). Τα 7 διάβασα οτι έχουν μεγάλο memory leak στο Chkdsk και όπως σου είπε και ο washcloud δοκίμασε τα Data Lifeguard tools της WD.

Δημοσ.
Μηπως τα έκανες hidden και κουράζεσε τσάμπα; Ή System Folders και δεν τα βλέπεις;

Ε ειπαμε... :lol:

Τα 7 διάβασα οτι έχουν μεγάλο memory leak στο Chkdsk

ΧΡ εχω

και όπως σου είπε και ο washcloud δοκίμασε τα Data Lifeguard tools της WD.

Βρηκα ενα προγραμμα με αυτο τον τιτλο, και αυτο το προγραμμα κανει ελεγχο μονο για bad sectors

Παρεμπιπτωντως, στο συγκεκριμενο σκληρο το προγραμμα μου βγαζει health status: warning :-( δε λεει ομως παραπανω λεπτομερειες. Γινεται να ειναι μια βλαβη που να μπορει να διορθωθει; η να τον ετοιμαζω για τα σκουπιδια;

Κατι που παρατηρησα: χρησιμοποιω το προγραμμα Everything που κανει search τα αρχεια του σκληρου βασει του fs table. Σε καποιες φασεις μου πεταει popup οτι το αρχειο k:\$mft ειναι corrupt (k: ειναι το εν λογω partition)

$mft δεν εχω ξαναδει, αλλα υποθετω οτι ειναι το master file table, και συγκεκριμενα οτι η συγκεκριμενη βλαβη κανει τα folders αορατα

Μπορω να προσπαθησω να επιδιορθωσω αυτο για αρχη αν γινεται;... και βλεπουμε;

Δημοσ.

Το MFT γινετε fixed απο το Chkdsk. Δοκιμασε να το τρέξεις απο repair mode ή κάποιο άλλο CD.

Δοκίμασε και μερικά που βρήκα αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει

http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm

http://www.restorer2000.com/

http://www.z-a-recovery.com/

Παντα backup τα αρχεία σου άμα μπορείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...