Προς το περιεχόμενο

Ubuntu, Εγκατάσταση: "δεν εχει καθοριστει βασικο συτημα αρχείων"

PePeRaN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα

εκανα ενα partition 30gb και πηγα να εγκαταστησω τα linux,κατα την διαρκεια τησ εγκαταστασης επελεξα να βαώ χειροκινητα που θελω να εγκατασταθουν.Επιλεγω το partition που εκανα και παταω μπροστα αλλα μου λεει 'δεν εχει καθοριστει βασικο συστημα αρχειων'

μηπως μπορειτε να μου πειτε τι να κανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να κάνεις χειροκίνητο install? Δεν σου βγάζει πιο πριν άλλες επιλογές? Να χρησιμοποιήσεις τον ελέυθερο χώρο etc. Το πιο απλό είναι να διαγράψεις το partition που έκανες ώστε να φαίνεται ως unallocated space και όταν θα κάνεις install απλά πες να χρησιμοποιήσει το free space στο δίσκο.

Μπες και από το livecd και προσπάθησε με το GParted να κάνεις ότι αλλαγές θέλεις. Βέβαια δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο θες να το κάνεις χειροκίνητα από την στιγμή που υπάρχει αρκετά καλή αυτοματοποιημένη διαδικασία

ναι ετσι ξερω και εγω!αμα θελω αλλιως ομως?

Αν θέλεις αλλιώς είναι απλό τι θα κάνεις εφόσον δεν καταλάβαινες τι σημαίνει / και ext4. Θα αφήσεις να σου φτιάξει αυτόματα στον ελεύθερο χώρο τα partitions και όταν στα φτιάξει θα μπεις να δεις τι έχει κάνει και να κάνεις ότι αλλαγές θέλεις. Για να κάνεις manual partitioning πρέπει να ξέρεις τι κάνεις.

Μα δεν είναι κάτι περίεργο. Εκεί που λέει filesystem έχει ήδη επιλεγμένο το ext4. Ακριβώς από κάτω, εκεί που λέει mount point (ή σημείο προσάρτησης) βάζεις εσύ το /. Έτσι έφτιαξες το κύριο partition. Θα πρέπει να φτιάξεις κι ένα swap (εκεί που λέει ext4, αυτή τη φορά το αλλάζεις, και επιλέγεις swap) περίπου 2GB. με αυτά τα 2 partitions καθάρισες και προχωράς την εγκατάσταση!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...