Προς το περιεχόμενο

Windows σε εξωτερικο σκληρο με parallels

atsddd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτες τις μερες λογο της αγορας ενος σκληρου firewire 800, εκανα αρκετες δοκιμες μεταξυ αυτων και η εγκατασταση του leopard και του snow leopard στον συγκεκριμενο εξωτερικο. Κυριως για διαφορα πειραματα που ηθελα να κανω, χωρις τον φοβο του format του κυριως δισκου.

Μεσα σ αυτα ηταν και η εγκατασταση των vista (τα οποια δεν μπορουν κανονικα να μπουταρουν απο εξωτερικη συσκευη μεσω bootcamp)

Χρησιμοποιωντας το parallels 4 για mac, ξεκινησα τη διαδικασια εγκαταστασης κανονικα και διαπιστωσα οτι οχι μονο τα windows παιζουν κανονικοτατα και ταχυτατα (με 8gb ram βεβαια), αλλα και ολες οι ενημερωσεις και τα updates γινονται απροσκοπτα χωρις το μηχανημα να ψιλιαστει το παραμικρο....

Επειδη ειχα ριξει αρκετο διαβασμα σε forum για το αν γινοταν το παραπανω χωρις ομως να βρω κατι πραγματικα χρησιμο, το γραφω για οποιον ενδιαφερεται.

Ναι γινεται!!! Απλα με τους οποιους περιορισμους θετει το parallels. Βεβαια αν ρυθμιστει να τρεχει το virtual machine με την καλυτερη δυνατη αποδωση ριχνοντας το leopard, η αποδωση τουλαχιστον σε αρκετα βαρια προγραμματα που το δοκιμασα ηταν κοντα στο bootcamp.

Τα προγραμματα που ετρεξα ηταν τα photoshop, 3d studio max και maya.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω τους περιορισμούς?

Αναγκαστικά δλδ χρειάζεσαι 8GB ram για να τρέξεις windows? :confused:

Χεχ λογικο να σε τρομαξει ετσι που το γραψα!!

Ακομα και με 2gb μπορεις να τα τρεξεις για απλες εργασιες οπως internet κτλ η κανα magenda lexicon και για προγραμματα παρομοιων απαιτησεων.

Οι περιορισμοι ειναι το μοιρασμα της ισχυς του υπολογιστη αναμεσα στα δυο λειτουγικα αλλα και τα προγραμματα που εκτελουνται. Ακομα και το ιδιο το parallels καταναλωνει καποιους πορους συστηματος. Ολα αυτα συγκριτικα με το bootcamp παντα στο οποιο εχουμε μια καθαρη εγκατασταση που χρησιμοποιει ολη την δυναμη του υπολογιστη.

Για τα προγραμματα που εκανα τη δοκιμη αλλα και με τα vista (τα οποια εβαλα εσκεμενα για να το φορτωσω στο επακρο) ναι τα 8 giga ηταν αναγκαια γιατι αλλιως το μηχανημα σερνοταν. 4 γιγα για τα vista κι αλλα τοσα για το leo.

σημερα το δοκιμασα και με τα 7..................

παιδια τα ερωτευτηκα......μονο αυτο........το ιδανικο λειτουργικο νομιζω για parallels, vmware κτλ.

Φίλε μου συγγνώμη αλλά τα έχεις μπερδέψει λίγο. Ουσιαστικά εγκατέστησες windows σε virtual machine. Αυτό δεν έχει σχέση με το αν τα έχεις σε εξωτερικό ή εσωτερικό σκληρό. Επειδή κάθε virtual machine ουσιαστικά είναι ένα αρχείο μπορείς να το μεταφέρεις και να το τρέξεις σε όποιο σκληρό θες. Επίσης έχεις μπερδέψει κάτι άλλο. Το virtual machine είναι και θα είναι πάντα πολύ πιο αργό από το bootcamp. Στο bootcamp τα windows τρέχουν natively, ενώ στο virtual machine τρέχουν μέσω "μεταφραστή". Όπως καταλαβαίνεις χρειάζονται παραπάνω από τους διπλούς επεξεργαστικούς κύκλους για να τρέξουν τα windows σε virtual machine σε σχέση με το bootcamp. Επίσης το virtual machine αναθέτει μια εικονική κάρτα γραφικών, οπότε παιχνίδια και ειδικά τα σχετικά καινούργια ξέχασέ τα. Οπότε ποιος ο λόγος; Αν πάλι υπονοείς πως έχεις κάποια bootcamp εγκατάσταση σε εξωτερικό σκληρό (αλήθεια γίνεται κάτι τέτοιο; ) που την τρέχεις όμως από virtual machine, τότε όχι μόνο δε θα δεις βελτίωση στην ταχύτητα, αλλά θα είναι και πιο αργό από ένα κανονικό virtual machine. Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ στο δικό μου mbp (με bootcamp στον εσωτερικό σκληρό).

Βλέποντας τον τίτλο του thread που άνοιξες χάρηκα ότι τρέχουν τα windows natively από εξωτερικό σκληρό. Το ότι ένα virtual machine μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέξει οπουδήποτε, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά είναι η βασική φιλοσοφία ενός virtual machine για όσα χρόνια υπάρχει το virtualization.

Φίλε μου συγγνώμη αλλά τα έχεις μπερδέψει λίγο. Ουσιαστικά εγκατέστησες windows σε virtual machine. Αυτό δεν έχει σχέση με το αν τα έχεις σε εξωτερικό ή εσωτερικό σκληρό. Επειδή κάθε virtual machine ουσιαστικά είναι ένα αρχείο μπορείς να το μεταφέρεις και να το τρέξεις σε όποιο σκληρό θες. Επίσης έχεις μπερδέψει κάτι άλλο. Το virtual machine είναι και θα είναι πάντα πολύ πιο αργό από το bootcamp. Στο bootcamp τα windows τρέχουν natively, ενώ στο virtual machine τρέχουν μέσω "μεταφραστή". Όπως καταλαβαίνεις χρειάζονται παραπάνω από τους διπλούς επεξεργαστικούς κύκλους για να τρέξουν τα windows σε virtual machine σε σχέση με το bootcamp. Επίσης το virtual machine αναθέτει μια εικονική κάρτα γραφικών, οπότε παιχνίδια και ειδικά τα σχετικά καινούργια ξέχασέ τα. Οπότε ποιος ο λόγος; Αν πάλι υπονοείς πως έχεις κάποια bootcamp εγκατάσταση σε εξωτερικό σκληρό (αλήθεια γίνεται κάτι τέτοιο; ) που την τρέχεις όμως από virtual machine, τότε όχι μόνο δε θα δεις βελτίωση στην ταχύτητα, αλλά θα είναι και πιο αργό από ένα κανονικό virtual machine. Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ στο δικό μου mbp (με bootcamp στον εσωτερικό σκληρό).

Βλέποντας τον τίτλο του thread που άνοιξες χάρηκα ότι τρέχουν τα windows natively από εξωτερικό σκληρό. Το ότι ένα virtual machine μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέξει οπουδήποτε, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά είναι η βασική φιλοσοφία ενός virtual machine για όσα χρόνια υπάρχει το virtualization.

Sorry για την καθυστερημενη απαντηση αλλα τωρα το ειδα το μηνυμα σου. Μα ναι!!!Το γραφω στον τιτλο οτι ειναι μεσω parallels. Τα κατα των virtual machines τα αναφερω ως περιορισμους και ναι δεν εχεις αδικο σ αυτα που λες κυριως για την καρτα γραφικων. Πραγματικα αυτο που δεν ηξερα κι εξου κι η δοκιμη που εκανα, ηταν οτι με virtualization μπορεις να τα εγκαταστησεις πραγματικα οπου θελεις.

Τωρα οσον αφορα την ταχυτητα. Ναι σε καμια περιπτωση δεν πανε τοσο γρηγορα οσο στο bootcamp, αλλα αυτο που προσεξα σ ενα σχετικα δυνατο συστημα, ειναι οτι οσον αφορα τη ram και την ταχυτητα των επεξεργαστων, η διαφορα ειναι σχετικα μικρη αν δωσεις στο parallels το 80 % της ισχυος και στο leopard το υπολοιπο.

Παιχνιδια καλως η κακως δεν παιζω στο pc οποτε δεν μπορεσα να το δοκιμασω. Στα προγραμματα ομως που ετρεξα και ειναι πραγματικα βαρια, η αποδωση που ειχα ηταν πολυ καλη παντα σε σχεση και με το bootcamp. Ναι στην καρτα γραφικων παρατηρεις τη διαφορα στην αποδωση και κυριως αν το βαλεις να παιξει σ ενα macbook pro με την 9400Μ, αλλα επειδη σε ολα τα 3D προγραμματα μπορεις να μειωσεις τις απαιτησεις των viewport (μονο εκει χρησιμοποιειται η καρτα γραφικων) στο επακρο, μπορεις πραγματικα να δουλεψεις. Δεν λεω οτι μπορεις να φτιαξεις το star wars.

Την ολη παραπανω διαδικασια την εκανα, γιατι και στη σχολη μου εδω περα εχουμε αποκλειστικα mac, στα οποια πλεον με το snow leopard δεν τρεχει ουτε το maya, το οποιο μεχρι το loepard επαιζε σχετικα καλα (καμια ομως σχεση με την αποδωση που ειχε στα windows), αλλα και πολλοι φιλοι και συνεργατες οι οποιοι κανουν montage και effects δεν εχουν αυτα τα προγραμματα εγκατεστημενα.

Οποτε για να μην χρειαζεται καθε φορα να κουβαλαω και το laptop μαζι μου, εγκατεστησα τα windows κατ αυτον τον τροπο στον εξωτερικο. Ενα επισης ασχημο ειναι οτι καθε φορα που τρεχω την εγκατασταση σε ενα αλλο συστημα ειναι οτι πρεπει να ξανακανω τα crack η να δινω τα serial των προγραμματων απ την αρχη λογο διαφορετικου αριθμου μητρικης. Βεβαια αυτο περνει το πολυ 5 λεπτα.

ΣΥγνωμη αν κατι δεν το εξηγησα αρκετα καλα και στο πρωτο post αλλα ελπιζω τωρα να ελυσα τις οποιες αποριες.

Εννοειται οτι αν ειναι δυνατον να το τρεξεις με bootcamp ειναι οτι το καλυτερο. Αλλα σε περιπτωσεις οπως η δικη μου το parallels πραγματικα βοηθισε πολυ.

Επισης ειχα βρει καποια στιγμη εναν τροπο που περιεγραφε καποιος στο internet, για το πως μπορεις να κανεις την εγκατασταση των windows xp σε εξωτερικο σκληρο και να τα τρεξεις απο κει, αλλα ηταν τοσο πολυπλοκο που το ειχα αφησει. Θα το κοιταξω και αν ξαναβρω το tutorial θα σου στειλω link.B)

Άσε το χα δει και γω αυτό! Ειλικρινά δε θέλω να χάσω τη ζωή μου επειδή τα windows δεν καταδέχονται να εγκαθίστανται και να μπουτάρουν από εξωτερικούς σκληρούς! Εγώ στους εξωτερικούς μου έχω κρατήσει το Leopard μου όπως το άφησα πριν μεταβώ στο Snow! Οπότε, αν και όποτε το χρειαστώ, το έχω ετοιμοπόλεμο να bootάρει από τον εξωτερικό μου σκληρό!!! Για τα windows δε μου καίγεται καρφάκι. Βέβαια δε θα με χάλαγε να έχω windows με bootcamp σε εξωτερικό, αλλά δεν καίγομαι κιόλας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...